DUZINA DE CUVINTE

SPER

Cu multă dragoste de la SareînOchi Primăvara veșnică din sufletul nostru
Sper ca joaca noastră, jocurile noastre toate, să fie precum SOLARA Olimpiadă și nu ca fotbalul românesc de acum.
Sper ca noi toți, dincolo de omenia pe care-o afișăm și dragostea necondiționată pentru pisici, câini, cai, caii de la Letea sau caii verzi de pe pereți, să fim cu adevărat cinstiți și onești, cu noi înșine dar și cu ceilalți, și să ne deosebim de clasa noastră politică plină de ZOAIE.
Sper că nu e NEVOIE de minciună, aceasta miroase întotdeauna FETID, ca să fie mereu o reală plăcere întâlnirea dintre noi și nu doar un act săptămânal rece și PLACID.
Sper ca orice obiceiuri, știm cu toții cât de neortodocși putem să fim, VECHITURI rămase prin cămara sufletului, să se ducă pe pustiu iar noi , încet, încet , nu în SALTURI, să realizăm o adevărată echipă .

De la SareînOchi Iarna care o să vină
 
 
Sper ca această ABANDONARE, a oricărei urme de răutăți umane, să ne-îndulcească viața de CÂINE pe care-o ducem unii acum.
Sper ca SEPTEMBRIE să fie o lună de soare și nu o PRELINSĂ lacrimă mare.
Sper ca odată , cândva, undeva, să sărbătorim , dar nu cu ASPIRINA săracului, faptul că ne-am demonstrat , dincolo de ceea ce ne deosebește esențial , că putem să legăm  , adevărate comori, prietenii frumoase.
 
 
Sper ca psi să nu mai aibă niciodată nevoie de aspirină și să ne dea în duzina de cuvinte , ca temă, șampania, un lichior bun sau măcar mustul dulce autohton. Eu una nu mai vreau aspirină.
Ca orice elev, încă nu avem camere de înregistrare, am copiat după, ssss,  rokssana, dar vă rog să nu mă pârâți :

118 gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE

 1. eu doresc toate acestea pentru noi, o mână de oameni, o mare de oameni!
  am învăţat în virtual, mai demult, o urare ce mă însoţeşte şi pe care ţi-o las astăzi în pervaz: să fii bine. orice faci, oriunde eşti, oricine eşti, să fii bine.
  îţi mulţumesc.

  Apreciază

   1. cea care mulţumeşte trebuie să fiu eu, carmen. pentru că tu m-ai găsit, pentru că tu ai fost cea care ai venit cu darul tău în calea mea. eu doar sun din cuvintele mele, rezonând la chemări, la cuvinte pe care le recunosc şi care de la tine, de la voi vin.

    Apreciază

   2. Relația psi e biunivocă, nu-mi vine în minte acum decât o expresie din matematică, fiecare dă, fiecare primește.
    Citind povestirile pline de sensibilitate ale celorlalți sunt tentată să -i primesc în sufletul meu cu mai multă ușurință ca de obicei. Am descoperit , surprinsă, zilele trecute cum cineva , într-un articol , dezinforma prin omisiune. Nu mă așteptam , ca de dragul unei opțiuni politice, să procedeze astfel.
    Cam acesta a fost motivul pentru care mi-am exprimat speranța.

    Apreciază

  1. După cum ” spuneam ” Becaud e meritul D’AGATHEI. Eu plecasem după ”Septembrie ”, filmul românesc și așa cum fac de obicei m-am rătăcit prin muzici.
   Dacă vom fi câțiva , cei ce sperăm, o echipă cât de mică tot se va forma.

   Apreciază

   1. ia uite ce de laude aici! 😀
    Eu intrasem la ceas de seară să spun că pare un manifest postarea ta. Unul care înseamnă spre lucruri frumoase 🙂 Și eu sper la fel, mai ales partea cu aspirina, că ne-a înnebunit Pisicimea Sa cu pilula :-)))

    Apreciază

 2. @ Carmen
  Și eu SPER !!!
  Sper in fiecare zi ca lumea politică să fie mai puțin răutăcioasă și mai reținută in afișarea averilor nu de puține ori pe căi oculte acumulate și să nu se mai creadă mai bine pregătită ca noi !
  Și mai sper ca frumoasele tale gânduri și cuvinte să se adeverească spre binele nostru al tuturor iar distinșii tăi vizitatori că vor trece și pe la : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/09/17/PRECIZĂRI NASA-PENTRU…..2012 !!!
  Cu respect deosebit,
  Alioșa.

  Apreciază

  1. @Alioșa,

   Scopul principal pentru care soții Ceaușescu au fost ” detronați ” a fost acela ca toți cei care acumulaseră averi să poată să și le expună. Pe lângă ei s-au mai născut niște miliardari …

   Într-un mod mai neacademic, te rog să nu te superi pe mine, îți spun însă că ”n-ai s-o vezi ” minunea aceasta ,de a nu-și mai etala averile obținute ilicit dar declarate toate licite, în baza actualei Constituții.

   Cu mult respect și considerație,
   Carmen

   Apreciază

 3. ITI RECOMAND LINKUL : www. googu.ro
  Puteti gasi citate, aforisme despre toate sentimentele si gandurile , care ne inconjoara in lumea asta complexa :
  ,, Omul se naste liber , si totusi e vesnic incatusat ” ( Jean Jacques Rousseau )
  ,, Omul traieste prin pasiuni , iar prin intelegere traieste pur si simplu ”
  ( Nicholas Chamfort )
  ,, Un SUFLET DE OM este un castig . Un castig si mai mare este sa-l poti pastra . Si cel mai frumos , si cel mai greu este sa salvezi un SUFLET PIERDUT ” ( Johann Gottfried von Herder )

  Apreciază

 4. „”Sper ca SEPTEMBRIE să fie o lună de soare și nu o PRELINSĂ lacrimă mare.””

  Cu totii speram. Sa si incercam sa facem ceva in aceasta directie.

  Coruptia generalizata si imoralitatea crunta a fruntasilor politici si a conducatorilor unitatilor de stat este cauza lacrimilor noastre. Solutia este impunerea treptatata de conducatori onesti in fruntea unitatilor de stat.Ocazia proxima pentru a demara un proces de identificare si impunere treptata de conducatori onesti o reprezinta localele din 2012.
  Eu as avea convingerea ca un candidat credibil la o functie de primar sau de presedinte de CJ este o persoana onesta daca ar asuma public ca daca va fi ales va respecta urmatoarele idei:
  1). -va posta zilnic si detailat pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile zilei precedente ( atat cu toate achizitile de materiale,servicii si investitii cat si toate cheltuielile cu personalul)
  2).-in cazul in care institutia a pierdut irevocabil un proces va face in max. doua luni toate demersurile pentru recuperarea tuturor prejudiciilor de la toti cei vinovati
  3).-va demisiona daca nu materializeaza cele doua idei de mai sus
  Aceste idei nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Aceste idei sunt si puternic populiste ( in sens corect) si asumarea publica si intens mediatizata a lor de catre un candidat ar trezi interesul,simpatia si sprijinul atat al cetatenilor dezamagiti, nehotariti cat si a celor indiferenti. Materializarea lor ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile si despre un alt mod de a face politica si administratie.Poate ca treptat un intreg partid ar asuma public aceste idei si ar candida cu angajamentul ca daca ajunge la putere va nominaliza conducatori in fruntea unitatilor de stat care sa materializeze aceste idei.

  Eu sunt hotarat sa trimit sute de emailuri la sute de candidati la functii de primari in municipii si la candidati de presedinti de CJ-e in care sa le prezint aceste idei si sa le propun sa le asume public.
  Desigur ca daca aceste idei ar fi propuse in numele unui grup organizat in acest scop ar putea avea efecte sensibil crescute.Desigur ca as dori constituirea unui astfel de grup care sa faca presiuni inca de acum asupra posibilor candidati la functii de primari si de presedinti de CJ sa analizeze aceste idei si sa le asume public.

  Apreciază

   1. 1). Este adevarat ca ,intr-un fel , ma plang.Sunt cativa politicieni care mi-au raspuns.Si doi-trei chiar favorabil.Dar,mai e mult pana departe.
    2). Dar scopul meu, acum, este altul.Asa cum am scris : „”constituirea unui astfel de grup care sa faca presiuni inca de acum asupra posibilor candidati la functii de primari si de presedinti de CJ sa analizeze aceste idei si sa le asume public.””
    Poate gasesc cativa amatori in aceasta directie.

    Apreciază

   1. „”După câte îmi amintesc , sunt unii politicieni mai inteligenți care își asumă tot ce dă bine , înainte de a fi aleși, după care uită cu desăvârșire.””

    Da. Eu sunt convins ca un candidat care ar fi ales (si) cu aceste angajamente le va respecta sau isi va da demisia. Dar orice motivatie este buna cand respingi ceva.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s