Parfumul roadelor toamnei

" Frunze-dansand-toamna " de Mirela Pete

Surprinzător de grațios pentru ea care este o voluptoasă, toamna se strecoară în viața noastră călcând pe vârfuri. Are mișcări unduitoare , e o bună dansatoare, dar vezi în moleșeala ei și gesturile de tandrețe ale unei mame iubitoare.
Dacă nu ar fi început școala, e drept cu trei zile mai devreme decât de obicei, cutumă veche de zeci de ani și încălcată pentru prima oară de- un bărbat dornic de-a se face remarcat indiferent de formă și de conținut , aș fi fost convinsă că încă sunt cu Vara lângă mine și că mă bucur de concediu.

Azi 30 grade Celsius. Ieri, alaltăieri, răsalaltăieri tot temperature ridicate, aer sufocant fără nicio urmă de adiere. Doar Vara îmi poate da căldurile acestea, îmi zic nevolnic în sinea mea.

Toamna , femeie ce păstrează obiceiurile , la fel ca și frumoasa Nefertiti , sau poate precum iubăreața și ambițioasa Cleopatră, se înveșmântă în straie de culori diverse, calde , imbietoare , se parfumează doar ea știe cum, și fără să se facă auzită , nu tună, nu fulgeră, nu plânge , apare surâzătoare și îmbietoare.

– Vă dau tot ce doriți ! Promite precum cea mai umilă dintre curtezane.

Tema fiind propusă de Gabi  My Heart To Your Heart şi numită Parfumul roadelor toamnei.

http://g1b2i3.wordpress.com/2011/09/15/poveste-parfumata-parfumul-roadelor-toamnei-mele/

http://rokssana.wordpress.com/2011/09/16/parfumul-roadelor-toamnei/

http://romanianstampnews.blogspot.com/2011/09/parfumul-roadelor-toamnei.html

http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/09/16/parfumul-roadelor-toamnei/

http://papornitacuvorbe.wordpress.com/2011/09/16/al-cincilea-anotimp/

http://lunapatrata.wordpress.com/2011/09/10/toamna-cu-tine/

30 de gânduri despre „Parfumul roadelor toamnei

 1. Draga mea Carmen, de dimineata ma bucuri, atat cu scrisul tau plin de continut, cat si cu dansul frunzelor mele, care am impresia ca te-a incantat. Si ce e mai imbucurator pentru orice creator de frumos, decat un compliment, care nu se traduce prin…”vai,ce frumos!” ci se concretizeaza prin innobilarea jocului meu cromatic asezat alaturi de textul tau atat de complex, frumos si incarcat de sensuri. E inca vara si scoala a inceput cand si cum a vrut acel ins…Dar asta este! E toamna si e totusi vara! Si se pare ca va mai fi, lucru pe care elevii, copiii nostri dragi, il savureaza pe deplin in recreatii! Poate si profesorii, care stau pe banca alaturi de cei cu care impartasesc impresii de vacanta. Toamna are culori splendide si deseori o iert ca-mi rapeste vara. Pentru ca eu, ca plastician, am ales toamna pentru interpretari, alaturi de primavara! Carmen, ai fost harnica si inspirata. Voi posta linkul tau si al Gabrielei imediat ce voi publica si textul meu. Si pentru ca e suficient sa avem teme la job sau la scoala, aici povestea se intinde pe tot weekendul, adica de azi pana maine seara si chiar duminica! Oricum, toate povestile vor fi citite. Ca si data trecuta, cand Parfumul primei zile de scoala a inspirat 15 prieteni care au scris original si atragator. Multumesc pentru aceste randuri si onoarea facuta lucrarii mele. Voi posta azi, ceva mai tarziu. O zi incantatoare! 🙂

  Apreciază

  1. Bună !

   Mirela inițial voisem să postez niște statui. Am adormit gândindu-mă la tema pe care n-o făcusem încă. Pe la ora 4 azi dimineață , cu idei în cap și de teamă să nu le pierd, m-am așezat în fața calculatorului , le-am scris și am realizat că-mi plăcea mult mai mult jocul tău de culori calde.Statuile erau prea reci și nu se potriveau la gradele din această toamnă. Nu știam cum vei reacționa, am avut grijă maximă să scriu toate datele ca să nu pară că le-am furat , le-am postat după care m-am culcat încântată de apropierea dintre ele.
   Mă bucur sincer că ți-a plăcut. Mă voi duce la școală liniștită.

   Apreciază

  1. Eu mă bucur mai mult de imaginea ta din avatar, o blondă blândă care-mi zâmbește și care îmi înseninează uite, clipa de față. Eu sunt aproape brunetă și toată viața mea am fost leșinată după blonzi. Copii blonzi, femei blonde și neapărat bărbați blonzi.
   Vorba tatei la divorț :” Nu l-ai ales tu, tată , blond cu ochii albaștri ?”
   Poate îmi plac blonzii pentru că au culorile calde ale toamnei.

   Apreciază

 2. Sosirea Toamnei ma duce cu gandul la renumitul film :
  ,, LEGENDS OF THE FALL ” cu Brad Pitt , Henry Thomas .
  Un FILM captivant in care DRAGOSTEA trece toate obstacolele vietii !
  Actiunea se petrece in timpul RAZBOIULUI CIVIL , ca in celebrul film
  ,, GONE WITH THE WIND ” .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s