Interesant! În Coreea de Nord cenzura nu este atât de drastică precum în Rmânia comunistă !

,,Sabotaj! Un tren cu cadouri pentru fiul cel mic al lui Kim Jong-il a deraiat27 dec 2010, 14:29 | Actualizat (acum 3 ore),, apare postat pe Realitatea.net
,,Potrivit Radio liber pentru Coreea de Nord, staţie ce emite din ambele părţi ale frontierei, trenul transporta mai ales televizoare şi ceasuri de lux promise fiului cel mic al lui Kim Jong-il, care îi va urma la putere.,,

Ei, şi? o să vă spuneţi.
În România, în timpul regimului comunist, nu aţi fi avut posibilitatea să aflaţi o astfel de ştire decât, poate, de la radio-şanţ ,dacă vi se întâmpla să aveţi rude implicate în astfel de operaţiuni strict secrete.

Eu, având o bunică oprtunistă, toţi avem oportuniştii noştri, am avut posibilitatea ca, la o vârstă mică, să ajung în casa premierului din aceea vreme, tovarăşul Chivu Stoica.
Să vă povestesc cât de păzit era şi câţi miliţieni şi, probabil şi securişti ne-au oprit şi au legitimat-o pe bunica ? Ar fi inutil.
În timp ce bunica mea discuta cu şeful ei, nu cunosc detaliile, eu am stat cu cele două nepoate.
Camerele de joacă ale fetelor, am reţinut că pe una o chema Ileana, erau foarte mari, mie mi-au părut uriaşe, şi ticsite cu jucării.
Până după evenimentele din decembrie 1989, nu am mai văzut nicăieri atâtea jucării puse laolaltă.

În timp ce noi ne jucam încă cu păpuşi din cârpă, ele aveau jucării adevărate.
În timp ce noi mâncam pâinea pe cartelă, dădeam un dreptunghi mic cam de 1 cm lungime în locul unei pâini negre cu cartofi, ni se spunea că este mai sănătoasă, ele nu ştiau ce prăjiturică să aleagă.

Şi, în acelaşi timp la Canal mureau oameni care nu aveau altă vină decît aceea că deţineau ,,un petec de pământ,, sau aveau alte puncte de vedere, ce nu corespundeau cu cele ale conducerii de partid şi de stat.

Peste zeci de ani, când comunismul în Coreea de Nord va fi istorie precum la noi, cineva, vreun istoric probabil , se va mira de faptul că la ei nu sunt atâţia nostalgici, comparativ cu numărul enorm de mare al românilor care-l regretă, astăzi.
Se va mira necunoscând cenzura cumplită la care au fost supuşi românii, cenzură de care nici chiar ei, cetăţenii acestei ţări, nu sunt prea conştienţi deoarece, în continuare, suntem manipulaţi de mass-media .

Un gând despre „Interesant! În Coreea de Nord cenzura nu este atât de drastică precum în Rmânia comunistă !

Lasă un comentariu