Nu vă mai dați fete mari și inocente !

hemmingway+artofmanliness.com_186173[1]

Văd pe chipul unor jurnaliști uimirea, citesc pe bloguri sau pe facebook dezamăgirea unora și mă  întreb de ce sunt atât de puțini cei care știu că în toate țările, indiferent dacă sunt democrații consolidate sau tiranii despotice, cei mai mulți ofițeri acoperiți sunt ziariști.

Îmi pare rău că trebuie să afirm  așa de frust  dar nu poate fi vorba decât  de prostie ori falsitate din partea acestora.

Ce vă așteptați să fie un ofițer acoperit ? Dascăl la Cuca Măcăii ? Acolo nu poate să fie decât cel mult turnător la miliție, scuzați , poliție, sau orelistul șefului.

Și nu doar acum ziariștii, nu toți, să nu exagerăm, au această menire.

Sunt convinsă, ca să dau un exemplu celebru,  de faptul că pentru CIA scriitorul american  Ernest Hemingway , cel care a scris printre altele și ,, Bătrânul și marea” dar și care a luptat pe frontul din Spania împotriva lui Franco, a fost spion comunist. După 50 ani , http://bibliobs.nouvelobs.com/actualites/20110811.OBS8419/quand-le-fbi-traquait-hemingway.html  ,  când s-au putut deschide arhivele FBI –ului, s-a descoperit că o mare vină în sinuciderea scriitorului american î se poate atribui serviciului secret condus de J. Edgar Hoover.

Nu vă mai dați fete mari și inocente , jurnalismul este o foarte bună acoperire pentru ofițerii acoperiți.

Un gând despre „Nu vă mai dați fete mari și inocente !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s