Prijilegiul de-a putea simți PARFUMUL PLOILOR

De când nu v-ați mai plimbat în ploaie ?
– Ce faci ? Mă întreabă fi-miu curios.
– Ce pot să fac? Scriu o temă.
– Ce temă poți să ai tu ? Nici măcar n-a început școala.
Încerc să-i explic. Îi spun și titlul.
Ridică din umeri. Cred că își închipuie c-am luat-o razna.
– Auzi, parfumul ploilor !

Cad pe gânduri. În ultima vreme o fac cam des.
Descopăr cu tristețe c- am făcut multe greșeli . Am prins atâtea momente economice dificile de când s-au născut copiii mei și până azi încât nu le mai țin minte numărul. Nici eu și nici ei.

Nu mă refer la recesiunea economică de-acum, valul întâi urmat de valul doi ci, la toate perioadele anterioare în care ei împreună cu mine am fost nevoiți să socotim fiecare bănuț și să judecăm cum e mai bine să-l cheltuim, măsori de mai multe ori și tai o singură dată va spune orice croitor, c-am uitat ce-nseamnă să investești banii în frumos mulțumindu-ne doar cu puținul oferit de televiziunile noastre cele de toate zilele, nu tu teatru, nu tu concerte , de muzee nici nu s-a pus vorba, iar timpul, timpul să-l pierzi aiurea, nu neapărat tăind frunză la câini ci, privind cum apune soarele sau cum răsare luna, cum cântă greierii seara sau cocoșii dimineața , cum se leagănă spicele de grâu , cum înmuguresc pomii primăvara sau cum se scutură frunzele toamna ar fi fost un adevărat privilegiu.

Cine mai își amintește care este parfumul ploilor ?

http://mirelapete.dexign.ro/2011/09/parfum-de-ploaie-apres-londee-et-angeliques-sous-la-pluie-poveste-parfumata-intre-bloggeri/

parfum de ploaie | Rokssana’s Blog

joaca a pornit-o mirela si carmen a ales tema

 

http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2011/09/parfum-de-ploaie-poveste-parfumata.html

http://sarabesleaga.blogspot.com/2011/09/parfum-de-ploaie.html

http://g1b2i3.wordpress.com/2011/09/02/poveste-parfumata-parfum-de-ploaie-in-vremea-caniculei/

http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/09/02/parfum-de-ploaie/

http://lolitamyinnerthoughts.blogspot.com/2011/09/parfum-de-ploaie-poveste-parfumata.html

De când nu v-ați pierdut timpul jucându-vă cu ploaia ?

18 gânduri despre „Prijilegiul de-a putea simți PARFUMUL PLOILOR

    1. Am crescut sub impresia puternica a filmului ” Cantand in ploaie „. Nu l-am gasit ca sa-l pot posta.
      M-am jucat in ploaie si iubesc ploaia mult chiar si acum cand varsta ar trebui sa ma faca s-o ocolesc. Saptamana trecuta am simtit pe pielea mea grindina aceea mare de care s-a plans intreaga Prahova.
      Am vrut sa evidentiez un fapt dureros, chiar daca dialogul a fost pur imaginar, ca s-a nascut o noua lume mai putin romantica si mai mult pragmatica. Ma bucur mult Rokssana cand descopar ca inca mai sunteti idealisti si sensibili.

      Apreciază

      1. „Cantand in ploaie”…l-am vazut in premiera la „PATRIA” de la ora 20 prin anii’60. Culmea e ca in acea seara…incepuse sa… ploua rar, marunt ca orice ploaie de inceput de septembrie, deoarece cam pe atunci a avut premiera acest film in Romania .De atunci l-am revazut de cate ori am avut ocazia.Azi sint fericitul propietar al DVD-ului respectiv si al unui ” aparat ” ce detecteaza ploaia …cu mult timp { chiar cu doua, trei zile inainte sa se produca}, din pacate cu foarte mult timp mai inainte. Acest ” aparat ” se numeste : REUMATISM !L-am ” obtinut” tocmai datorita faptului ca..m-am „jucat” in ploaie.Mai bine citeam despre ploaie in…Bacovia!Nu mai eram posesorul acestui ” aparat”…Aveti dreptate: lumea de azi este mult mai pragmatica, mult mai rece si ca atare lipsita de romantismul anilor pe care i-am trait , care s-au dus…si care { din pacate} nu se vor mai intoarce niciodata…decat in amintirile noastre cele mai frumoase.O Duminica placuta va doresc. Nu stiu cum este pe la dv.stra prin Prahova dar aici…la Bucuresti….nu ploua cam de mult timp. Din fericire…din pacate…

        Apreciază

      2. Mi-a plăcut atât de mult filmul” Cântând în ploaie ” că, deși nu știu să cânt , fredonam și fredonez încă atunci când plouă .
        Eu din contră, mă simt foarte rău iar după ce începe ploaia simt cum îmi revin ca o floare care era pe punctul de-a muri și , udată, își revine încet, încet la viață.
        Cică aș fi meteo sensibilă. Nu știu.

        Apreciază

  1. Cat suflet, cata simtire exista in randurile tale! Sunt momente prin care trecem toti si tocmai pentru ca stim sa trecem, dovedim ca suntem puternici.
    Iti voi spune un secret: invata-l pe fiul tau sa simta parfumul soarelui, al diminetilor tinere, al ploilor de vara si al fructelor, inainte de a musca din ele. Va fi atat de implinit acel moment, incat alte griji vor fi date uitarii! Doar cultivand aceasta calitate a celor mai dragi fiinte noua, copiii nostri, ii vom invata sa savureze fiecare moment. Cat de gustos este un mar oarecare, dupa ce i-ai simtit BINE mireasma! 🙂
    Multumesc ca ai scris si ca ai facut-o atat de sensibil.
    Cu permisiunea ta, te-am trecut in Blogroll! O duminica frumoasa! 🙂

    Apreciază

  2. Foarte sensibilă plimbarea prin timpuri cu ploi… Toţi am trecut pe acolo o dată sau chiar de mai multe ori şi urmele rămân undeva acolo. Important e să ne amintim doar partea plină a paharului şi îţi garantez că nu mulţi au ocazia să vadă ” cum apune soarele sau cum răsare luna, cum cântă greierii seara sau cocoșii dimineața , cum se leagănă spicele de grâu , cum înmuguresc pomii primăvara sau cum se scutură frunzele toamna”. E nevoie de mult mai mult decât simţul vizual…
    O duminică luminoasă! 🙂

    Apreciază

    1. Lolita, dacă reușesc să mă simt liniștită voi povesti și eu despre stările de grație pe care le am când plouă. Mă bucură afirmațiile tale despre tineret.
      Atâta timp cât este soare afară totul îmi pare luminos. Mulțumesc pentru urare.

      Apreciază

  3. Aveti un Stil Artistic caracteristic felului Dumneavoastra de A FI !
    Parerea mea este , ca sunteti un OM melancolic, romantic , creativ , cu o nota temperamentala originala .
    De asemenea va vad o Doamna plina de virtutii si increzatoare in propriile forte si vise !
    CU STIMA !

    Apreciază

  4. Prijilegiul de-a putea simÈ›i PARFUMUL PLOILOR Dictatura justitiei I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re incredible! Thanks! your article about Prijilegiul de-a putea simÈ›i PARFUMUL PLOILOR Dictatura justitiei Best Regards Lisa Lisa

    Apreciază

Lasă un comentariu