PDL-ul nu-i Alba ca Zăpada, nu-i nici măcar o fecioară neprihănită

Ambele fotografii le-am preluat de la adresa : http://fundatiaarmonia.weblog.ro/tag/sam-gh-panculescu/

De aproape 10 zile mă frământ în legătură cu acest subiect.
Să nu bucure prematur cei care-i susțin pe USL-ași necondiționat. Nu, n-am trecut în barca lor. Sunt sătulă de minciunile lor sfruntate, de multe ori idioate și care ating absurdul.

Pot să-I înțeleg pe cei care -l urăsc visceral pe președintele României, pot să înțeleg că sunt de o culoare ceva gen struțo-cămila lui Cantemir, dar nu pot înțelege cum în numele unui ideal , cel al libertății de exprimare, să calci în picioare realitatea , s-o măsluiești precum ultimul borfaș care în piețe ademenește naivii cu alba-neagra.

Nu m-așteptam ca PDL-ul să fie ca o fecioară neprihănită, n-avea cum atâta timp cât nu se născuse din spuma mării ci din partidul lui Ilici, nu m-așteptam să realizeze toate câte și-a propus dar nici să se poarte ” idem și la fel ” precum pesediștii lui Năstase sau liberalii lui Tăriceanu.

În toți acești ani, în care m-am păcălit susținând un partid sau altul , am realizat că nu trebuie susținuți oameni ci idei.
Când am votat în anul 2008 și apoi în anul 2009 m-am lăsat amăgită de faptul că PDL-ul nu va proceda la fel ca și PSD-ul sau PNL-ul în situații similare.

Dar să revin la concret.

Duminecă, 11 septembrie 2011, aflu cu stupoare că o directoare de școală este demisă. Nu îmi este prietenă, ne cunoaștem, ne salutăm și ne respectăm. Doar atât. E membră a PSD-ului.

Știu însă că are masterul în management educațional, o condiție minimală pentru a accede la această funcție, nu-i așa, că de ani de zile își dedică viața școlii pe care-o conduce și că nici boala grea n-a oprit-o să muncească cu dragoste și devotament.

M-am interesat, e drept în mod inutil, care-au fost motivele ce-au determinat schimbarea dânsei. Nici măcar pretextul unei petiții colective și măsluite, semnate de persoane labil pshihic, ca în cazul meu cu liberalii , n-a existat.

Primarul orașului , domnul Nițu , despre care se vorbește mult în urbe în ultima vreme în legătură cu wc-ul public foarte scump construit din banii noștri, ai contribuabililor, pe care-l știu ca PSD-ist , s-ar fi plâns luni, public, la începutul anului școlar, că s-a săturat de mulțimea cererilor făcute de către doamna director !

Școala ” Gheorghe Pănculescu ” din Vălenii de Munte
 
 
 

Bănuiesc că d-na profesoară Flori Vulpe n-a făcut cereri decât în folosul și spre binele școlii iar în acest caz nu înțeleg deloc nemulțumirea primarului nostru.

 

Reamintesc, tuturor celor care-au uitat sau doar se prefac , că și PSD-ul în anul 2004 se vedea conducând în continuare și de aceea își permitea orice abuzuri și că premierul Tăriceanu a cheltuit întreg bugetul țării, singurii în care-a lovit fiind dascălii,
îmbătat de puterea ce i-a permis să-i azvârle pe PD-iști de la guvernare.

Poate că voi nemulțumii pe mulți cu vorbele mele dar, sub masca unei doamne trecute de prima tinerețe, mă refer acum la PDL, începe să se vadă o Vrăjitoare hidoasă cu buboaie pline de puroi.

 

Pentru cei nălămuriți de postarea mea anterioară, cea de la dictatura justiţiei, și care -au crezut că este vorba de sentimentele mele rănite de prieteni , nu cred că vreunul s-a gândit că și în meserie putem fi dezamăgiți, am scris aceste rânduri.

Nu doar eu am pățit o nedreptate, am dat un exemplu recent și concret, ci cred că sunt mii de oameni în această țară care, poate , se gândesc dacă merită să fii corect, cinstit în meseria pe care-o practică și în funcția pe care-o dețin.

Pentru toți cei care-și găsesc timpul :grişka,  rokssana, redsky, virusache, scorpio, cita,  paporniţa cu vorbe căruia îi urăm bun venit, sara.

Vă mulțumesc !

 

 

20 de gânduri despre „PDL-ul nu-i Alba ca Zăpada, nu-i nici măcar o fecioară neprihănită

  1. E ditai parasuta buna de dus la liziera padurii! Ar trebui reformat urgent si instalat in fruntea lui un om competent. Mie imi place de Monica Macovei si m-as bucura daca ar ajunge in locul lui Boc.

    Apreciază

  2. Cred ca majoritatea guvernelor de pana acum au fost (si sunt) o apa si-un pamant. Si, oricat de docti ministrii- nu prea au fost dusi la scoala, totusi. La 22 de ani (acush-acush) de la Revolutie, invatamantul romanesc inca isi mai cauta Nordul. Nu cred ca e normal ca sistemul sa se schimbe dupa cum bate vantul, dupa cum i se nazare vreunui vremelnic ministru al invatamantului sau vreunui premier cu pretentii de reformator. Va compatimesc, profesori!

    Apreciază

  3. @ Carmen,
    Bună seara !
    Din păcate,și asta in toate domeniile de activitate, de la portar la director general, dacă nu ai in buzunar carnetul partidului aflat la putere și in cap ideile lui „ salvatoare ”, poți avea toate masteratele din lume căci, tot degeaba .
    Cu respect,
    Alioșa.

    Apreciază

      1. @ Carmen,
        Bună seara !
        Și-atunci, ce-i de făcut ?
        Crezi oare că cei care incearcă din răsputeri și prin toate mijloacele , chiar mai parșive ca a celor de până acum, SĂ AJUNGĂ LA PUTERE doar pentru că EI nu au fost niciodată , și se consideră DEȘTEPȚI și CURAȚI, nu o să FACĂ TOT LA FEL ???
        Asumându-mi deja toate riscurile afirm că cei care N-AU FOST NICIODATĂ la PUTERE dar care acum INCEARCĂ prin toate metodele să ajungă, VOR fi și mai LACOMI dar și mai SLAB PREGĂTIȚI dtpd vedere !!!
        Dacă tot am făcut o PREZICERE , ce-ar fi să-mi răspunzi pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/09/17/PREZICERI-NASA-PENTRU…2012 ?
        Cu respect,
        Aliosa.

        Apreciază

      2. @Alioșa,

        Azi am aflat cine este în spatele acestei acțiuni.
        Îți mai amintești de un parlamentar PSD numit Victor Apostolache ? Cel despre care am aflat stupefiați că s-a sinucis aruncându-se de la înălțime ? Cred că era vorba de balconul camerei de hotel.
        Fiul său, deputatul Mihai Apostolache , votat pe listele PSSD-ului, și care mie îmi părea cam moale, a trecut în PDL , se vorbește , am auzit din mai multe surse, că el este cel care a făcut presiuni pentru schimbarea directoarei.

        Ce concluzie se poate trage ?
        Face ce a învățat atunci când era în PSD.
        A mai făcut una și în trecut.Ca membru al PSD, l-a suspendat pe viceprimarul comunei Gura Vitioarei și el pesedist . Pe domnul Petcu. Acesta s-a judecat și a revenit pe postul de viceprimar. Am crezut că a fost păcălit și manipulat de actualul președinte al CJ domnul Mircea Cozma.
        Se pare că ne-am înșelat cu toții. Asta îi este firea.

        Obiceiurile comuniste sunt greu de dezbarat.
        Cu același respect,
        Carmen

        Apreciază

  4. OLA, la tine am pretentii ca si la multi alti intelectuali,voi chiar credeti ca astia intra in politica ca ii intereseaza binele tarii sau al poporului,astia cind ajung sus de tot sint precum animalele salbatice de se bat pe lesurile din padure, asta este in tara LEGEA JUNGLEI, tara de atitia ani fara legi,cu non valori in politica, si in toate punctele cheie din tara,eu cred ca voi intelectuali trebuie sa va treziti cu adevarat din cucaiala si sa luati taurul de coarne,ca avem slava lui DUMNEZEU,foarte multi oameni de calitate, si eu am trecut prin asa ceva bine nu functie mare, si cind am simtit ca mi se coace ceva am fost mai desteapta ca ei cu 5 minutte, si mi-am dat demisia,este dureros mai ales cind stii ca ai dat tot ce ai avut mai bun in tine, dar asta este VIATA MERGE INAINTE SANATATE SA FIE SA PUTEM SA LE DUCEM.

    Apreciază

    1. @Ary, știm cu toții că ”astia cind ajung sus de tot sint precum animalele salbatice de se bat pe lesurile din padure”, comparația ta e minunat de sugestivă, și totuși ne așteptăm la un mimim bun simț.
      Zici ”VIATA MERGE INAINTE SANATATE SA FIE SA PUTEM SA LE DUCEM”. Această doamnă, PSD-istă mă repet, a învins acum câțiva ani o boală mortală dar cine este sigur că nu-i va reveni din cauza supărării profunde ?
      Pentru ce toate astea ? Nu astfel se câștigă voturile.

      Apreciază

  5. Ai dreptate si sustin cele afirmate de tine aici.
    Am trecut sa-ti urez o zi mai buna, sa avem cu toti o zi buna, o saptamana buna! Ne revedem maine, pana atunci, imbratisari! 🙂
    P.S.Tema Povestii parfumate e propusa de Luna Patrata si se numeste Parfumul sufletului, e speciala, doresc sa scrii! Se publica sambata, asa ca sper sa ai timp suficient. Iar daca sambata sunt si alte povesti pe rol, una se publica dimineata si cealalta la amiaza, ca doar pe link vine lumea si le citeste! Eu sigur vin la toate Povestile Parfumate, de fapt Miercurea fara cuvinte si Povestea parfumata sunt singurele teme la care voi participa o perioada, fiind ocupata cu ai mei, (sunt sufletul casei si e firesc sa fie asa), cu firma si cu studentii (am luat cateva ore la facultate). Chiar as vrea sa ai o zi frumoasa! Sa avem cu totii! 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu