Orice mafiot care se respectă își cumpără onorabilitatea pentru el și urmașii săi

imormintare-mafiot-din-hong-kong_2e75d16d509873[1]
Dacă aș fi mai naivă aș râmâne cu gura căscată vâzând cum oameni care se numesc ziariști plâng de mila unui mafiot, am exagerat cu bună știință pentru că Gigi Becali și verii săi nu cred că au împușcat cu mâna lor vreodată un om dar asta nu înseamnă, intuiția îmi spune că datorită firii lor impulsive  nu  au fost departe de un astfel de gest crucial, că nu sunt capabili să dea ordin altcuiva s-o facă.
Parcă îl și văd pe Jiji într-un amurg , imaginația mea este câte-odată mare , ca orice bun catolic mafiot crede în Dumnezeu, urcând împreună cu servitorii săi și cameramanii până sus în vârful muntelui Athos ca să se spovedească, și astfel plătindu-și indulgența cu bani grei.
Șansa , sau destinul,să fii fost de vină pentru averea dobândită ilegal ?
Faptul că a fost cândva închis, vă aduceți aminte când îl consideram aproape toți ca fiind o victimă, nu i-a fost deloc  lecția pe care o speram atât noi cât și justiția.
Atâta timp cât nu ne asumăm cu toții vina, doar indulgența, incompetența sau chiar corupția proprie, vom trăi în continuare într-un stat în care sunt adulați și invidiați, în aceeași măsură, semianalfabeții, mincinoșii, hoții și corupții.

becali_muntele_athos_18537900[1]Gigi becali pelerinaj athos – Ziare.com

Pelerinaj la poarta Rahovei. Calugarii de la Muntele – Ziarul de Iasi

7 gânduri despre „Orice mafiot care se respectă își cumpără onorabilitatea pentru el și urmașii săi

  1. Niciodata, dar niciodata, nici ATUNCI, nici AZI nu l-am considerat pe becali (si nici pe alti borfasi penali) ca fiind victima cuiva, a sistemului, a lui Basescu, a lui…..
    jamais! never-ever!
    Intotdeauna l-am vazut ca fiind ceea ce a fost/este si va fi atit clanul aproape mafiot Becali, cit si pe altii – niste borfasi, niste lacuste, care impreuna cu alti borfasi (nastase, patriciu in frunte etc) au devalizat Ro de vreo 140 miliarde euro de-a lungul celor 23-24 de ani postdecembristi!

    Apreciază

    1. Scorpy, recunosc 😦 faptul că atunci când eram directoare de școală, aveam și un proiect finanțat de BM care mi-a „ mâncat ” mult timp, nu mă informam decât de la televizor. După cele văzute de mine, nu-mi asum responsabilitatea propriei judecăți greșite 😦 , am considerat că în mod greșit Becali era închis pe nedrept în timp ce hoții erau liberi . Astăzi însă, văd bine cum se încearcă în continuare manipularea noastră de către mass-media și politicieni.

      Apreciază

  2. of, of, Carmen, ai crezut tu asta???
    Numai si daca te uiti la mekla lui becali, la felul cum vorbeste, cum sta in picioare etc, la atitudinea lui ………………… si nu dai 2 bani pe el…
    🙂

    Apreciază

    1. Eram ruptă de realitate din lipsă de timp,stăteam până și 11-12 ore în școală, altă dată m-aș fi urcat în vreo mașină și aș fi venit la București ca să văd cu ochii mei despre ce este vorba . 😦 Orizontul meu era mărginit și de aceea îi înțeleg pe cei care fiind cinstiți sunt totuși manipulați. Fiul meu mi-a pus atunci primul clip și m-a oripilat purtarea sa.
      Să nu o uităm și pe doamna Nicoleta Savin care l-a susținut…

      Apreciază

  3. O sa te amuze, Carmen, dar habar nu am avut ca N.Savin l-a sustinut pe becali. Acum aflu de la tine….dupa cum vezi, am si eu lacune…
    🙂
    recunosc ca nu prea am citit mai nimic de nicoleta savin…

    Apreciază

Lasă un comentariu