Mucea nu vrea , deocamdată, să ajungă senator !

Orice poveste , cât ar fi ea de neînsemnată, este ascultată mai întâi de motanul leneș ce își ia un mic răgaz în muncă stănd tolănit pe un pervaz de geam.
Legenda lui Mucea am auzit-o din mai multe surse, câteodată am avut un aer absent iar alteori jovial, distrându-mă pe seama personajului ce încă trăiește , dar niciodată nu am consimțit, nici măcar în mod tacit, la faptele sale.
Descoperind faptul că peste tot în lume se găsesc personaje asemănătoare celui despre care o să scriu , m-am gândit că ar fi bine să vă destăinuiesc cele aflate de mine.

images[1]
Mucea era un copil frumos , ca mai toți ceilalți pici de seama sa, un băiat isteț dar care avusese ghinionul să primească , fără voia sa, porecla familiei.
Foarte puțini , învățătoarea și proprii părinți la început , milițienii mai târziu și nevestele sale, îi cunoșteau numele adevărat.
Provenea dintr-o familie săracă, aveau după ce bea apă dar în niciun caz nu dețineau schimburi de haine de primeneală, și faptul acesta l-a marcat pe Mucea cel mic pentru tot restul vieții sale.
Încă din copilărie și-a dorit să devină bogat, putred de bogat, pentru a deveni apetisant pentru „ fecioarele ” cu bani ale orașului unde s-a hotărât să trăiască.
Ce n-a făcut pentru a -și realiza visul.

40b7a3c8b05b8c2c674099dbeb758a99_Generic[1]
A furat conserve, din fabrica unde lucra, s-a însurat cu fata unuia dintre milionarii orașului atunci când articolul 18 era în vigoare, a jucat poker cu notabilitățile orașului, și, pentru că are un anumit calibru, a pierdut la joc una dintre casele sale dar , mai rău, se spune că pentru o noapte și soția sa, mama fiicelor sale, a fost în brațele unui alt bărbat.
După multe astfel de repetiții, hoții , șmecherii diverse , jocuri de noroc iar mai nou , după anul 1990, afaceri cu statul, Mucea s-a hotărât, nefericirea din copilărie nu se estompase defel în urma averii acumulate, fără să-I pese de o anume coloratură politică , să candideze ca să devină primar. mircea-cosma-300x283[1]

„ E de-al nostru! ” Și-au spus toți săracii urbei, făcându-se că nu văd bolidul pe care-l conducea, și l-au votat.
Cum visul fiecărui soldat este să devină mareșal iar al fiecărui american este să devină președintele țării nu trebuie să ne mirăm de atitudinea cetățenilor din orășelul nostru.
„ E de-al nostru! ” Și-au zis toți manglitorii, pokeriștii și evazioniștii fiscali, și l-au votat.
„ E de-al nostru! ” Și-au spus în gând toate fostele amante ale sale împreună cu cele care avuseseră parte doar de o mică partidă de sex sau o simplă atingere .
„ E de-al nostru!” Au rânjit polițiștii, vechii milițieni dar și noii angajați, procurorii pensionați sau încă în funcție. O copie a dosarului său se găsea în casa fiecărui om cu scaun la cap.
„ E de-al nostru!” Și-au zis toți cei dezrădăcinați și care încă sperau la o soartă mai bună fără a fi nevoiți să repete muncile moșilor și strămoșilor lor.
„ E de-al nostru!” Murmurau apele vândute cu preț de gaze natural, sarea scumpă de parcă ar fi fost extrasă din munții Urali.
La distanțe mari se auzea , dintr-o mașină cu megafon , „ E de-al nostru! ”
În luna iunie Mucea a ajuns primarul orașului și nu vrea , deocamdată, să ajungă senator !

 ne încântă cu o duzină de cuvinte îmbrăcate în ciocolată.

Ceilalți sunt convinsă de faptul că sunt la fel de dulci.

1. Arcon 2. dor dordefemeie
3. Some Words 4. Scorpio
5.7. tiberiuAbisurile 6. Dia na

Mult mai concis scrie  blog de caine rau    în http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/12/08/analfabetii-democratiei/

35 de gânduri despre „Mucea nu vrea , deocamdată, să ajungă senator !

    1. Ba da, dar alții au grade de corupție mai mare. 😆
      Nu știu dacă informația din ultima fițuică de campanie este adevărată, n-am găsit autorul articolului și de aceea nu garantez autencitatea informației, dar am aflat că un miliardar, patron care candidează în colegiul meu , ar primi pensie de handicap de la stat. 😆

      Apreciază

    1. Tibi dragă, 😆 nu înțeleg cum de-ai ghicit, cu toate că am omis intenționat săvârșind astfel o adevărată discriminare , să scriu despre zvonurile, care circulă încă libere prin localitatate , că distinsa doamnă ar fi fost prostituată înainte de a accepta mâna tânărului ambițios.

      Apreciază

    1. Să ne lămurim, este posibil ca să fii vrut și MRU să mărească taxele numai că mincinosul de Ponta a negat în toamnă, când un secretar din ministerul de finanțe a anunțat mărirea lor, susținând că va fi pedepsit respectivul funcționar și că el nu urmărește să facă vreo astfel de schimbare. Oricum lumea, cea care i-a votat, vorbea nemulțumită prin piață.

      Apreciază

      1. Să ne lămurim: legea aceea a fost iniţiată de MRU, ca să stopeze pomenile electorale oferite de guvern (din fondul de rezervă) primăriilor, în ajun de campanie electorală. Motiv pentru care derbedeii strîns uniţi în jurul trădătorului Burtă-verde, au trîntit guvernul MRU.

        Apreciază

  1. Carmen,
    Ponta minte la foc automat, iar ARD doarme în papuci acum, aşa cum a dormit şi în timpul campaniei. Încă nu le vine blegilor să creadă că IAR au fost traşi pe sfoară. Înţelegerea-blat (cu USL) era: să fie aleşi pedeleii, iar MRU să fie boicotat. De aici şi declaraţiile cum că PDL n-ar fi trebuit să facă alianţa ARD.
    Tîmpiţi iresponsabili. Urmează la rînd, PNL.

    Apreciază

      1. Ştii bine că şi atunci cînd prefer să tac, urmăresc tot ce se întîmplă.
        Mi-este pur şi simplu, lehamite.
        Şi mă tot gîndesc la Eminescu, la Caragiale şi la Ţuţea.
        Cum să nu-i dau dreptate celui care se mira că a fost în stare să facă 13 ani de temniţă grea, pentru un popor de tîmpiţi?
        Eu m-am calmat.

        Apreciază

  2. Mulţumesc tare mult, dragă Carmen!
    Numai privind realitatea vieţii în mod direct şi înţelegînd-o, avem şansa de a o influenţa în mod benefic. Pînă la urmă, tot de noi depinde viaţa noastră. Cred că se vor trezi pînă la urmă, şi cei care se lasă prea uşor, minţiţi. Sau cel puţin, aşa sper…

    Apreciază

    1. Când noi în anul 1990 spuneam câte și mai câte despre Iliescu câți ne dădeau dreptate ?
      După câțiva ani, nici nu-mi vine să cred, câți îl înjură pe fostul președinte ? Milioane, Tibi, milioane.
      Nu trebuie să-mi mulțumești pentru că este minunat să poți avea încredere în cineva.

      Apreciază

Lasă un comentariu