Afacerea „ Uniforme școlare ”

Dacă presa nu ar fi fost  subordonată unor oameni , afaceriști veroși, sau partide  politice, cred că afacerea  „ Uniforme  școlare ” ar ajunge  de notorietatea  altor  mari excrocherii.

Ce voi descrie eu sunt convinsă că se întâmplă și în alte școli și  în alte județe.

Exact acum trei ani conducerea școlii, aveau un an de la instalare, au hotărât să schimbe uniforma rămasă de pe vremea predecesorilor. Au priceput că era rost de un ros de ros.

I-au dat o tentă legală și democratică. În consiliul profesoral de la sfârșitul anului școlar 2012-2013 ni s-a cerut să votăm alegera unei noi uniforme aducânduni-se argumente de bun simț. În principiu sunt împotriva unei uniforme, m-am săturat timp de 12 ani să port una, așa că am votat împotrivă.

Am purtat o astfel de uniformă cumpărată din magazin
Am purtat o astfel de uniformă cumpărată din magazin
Am purtat o astfel de uniformă cumpărată din magazin în liceu
Am purtat o astfel de uniformă cumpărată din magazin în liceu

 

 

 

 

 

 

 

 

Colegii mei în majoritatea lor au votat da fără să se gândească vreun minut că nu-l văzuse nimeni pe director, în anul școlar  care trecuse , interesat de purtarea uniformei școlare. În timp ce fosta conducere mergea prin școală să verifice dacă elevii erau îmbrăcați în uniformă, directorul nostru prea comod din fire prefera să plece acasă.

În vara anului 2013  părinții elevilor de clasa a IX a au fost obligați să plătească bani , un aconto, pentru achiziționarea unor piese. Unii, cei  de bună credință și cu bani, au plătit întreaga sumă.

La jumătatea lunii octombrie,  fusesem internată din cauza herniei în spital, mă întorc la școală. Părinții clasei a IX a F, unde eram diriginntă,  erau și ei printre cei care plătiseră. Unii au dat banii în avans întreaga sumă de 120 lei.

Ca să nu  lungesc povestea, cu toate că au trecut deja 3 ani,  piese din uniformele școlare  elevii nu le-au primit nici până astăzi cu toate că au fost plătite. Pentru originalitate (!),

Uniformele achiziționate de părinți semănau cu acestea
Uniformele achiziționate de părinți semănau cu acestea

 

 

erau mai scumpe decât dacă ar fi fost achiziționate de pe piață cu toate că materialele folosite nu erau cu mult superioare.

Domnul primar  Florin Constantin  afirmă că ar exista un contract scris între   Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” – Pagina oficiala  și respectiva firmă.

Domnul director    al  Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” – Pagina oficiala  , considerându-se la fel de important precum  John D. Rockefeller,  un fel de Donald Trump pentru cei care nu au auzit de JDR,   nu crede  că este necesar să prezinte vreun inscris oficial.

Bun, să zicem că a existat un contract și că firma nu a prejudiciat statul neplătind impozitul pe profit !

Care a fost motivul pentru care Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” – Pagina oficiala nu a intentat proces   firmei respective cunoscând apetența directorului pentru amenințarea cadrelor didactice cu procese ale părinților împotriva lor ?

În paranteză fie vorba, ca directoare de școală am fost parte civilă într-un process   intentat  împotriva un hoț mărunt care spărsese școala și  furase 20 de săpunuri de la grădiniță și sub 200 lei din școală. Respectivul   dăduse mai multe spargeri  în zona Văleniului de Munte pentru că nu avea unde să locuiască și dorea să se întoarcă în pușcărie.  

Să ne închipuim faptul că  totuși există contractul dintre părți atunci să credem că  domnul director a ales ca părinții elevilor  Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” – Pagina oficiala  să fie păcăliți,  ca parte vătămată  ,  pentru că dânsul a primit un commision uriaș ?    

Singura fotografie pe care-am găsit-o cu elevi în uniformă, altă uniformă !
Singura fotografie pe care-am găsit-o cu elevi în uniformă, altă uniformă !

Sau nu a încheiat niciun contract facilitându-i unei firme evaziunea fiscală  ?  

O altă  ipoteză  ar fi  aceea  că,  și în   cazul în care nu a încheiat  contract între părți,  ar fi primit un commision, ca să nu o numim mită, ca să accepte fraudarea legii de către firma care confecționa uniformele.  

Dumneavoastră ce credeți ?

PS Cel mai mult timp mi-a luat căutarea unor fotografii cu elevi în uniformă.

Anunțuri

2 gânduri despre „Afacerea „ Uniforme școlare ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s