Când un director are mintea întunecată de ură!

Unora le pune Domnul mâna pe cap și-I mângăie, se trezesc ca găinile –n grăunțe fără niciun efort , doar să zgârme pământul  toată ziua și să mânânce boabe fără limită, iar ei se plâng că Dumnezeu nu se închină la ei.  20160615_232501

Nu  cred că m-am intersectat până acum cu vreunul de  genul ăsta dar mi-a hărăzit Dumnezeu să-l întâlnesc, tocmai acum,  la apusul vieții mele și mă gândesc că știe El ce știe și ce urmărește.

Mi-ar fi plăcut să nu trec prin aceste experiențe dar, mărturisesc cu sinceritate, că dincolo de iritarea pe care mi-o produce instantaneu directorul nostru  mă și distrează teribil văzând cum calcă în străchini disperat să nu își piardă funcția de director de școală.

În toamna anului  2012,  USL-ul a schimbat toți directorii de școală din orașul Vălenii de Munte.

Care au fost criteriile, mă prefac că nu le cunosc, dar inspectorul școlar general  Horia-Victor Toma s-ar fi exprimat  că nu vorbește cu pedeliști. Și l-au numit pe  Nicușor Ghencea, liberalul deputatului Sorin Teju, director de școală.

Primarul pesedist m-a uimit cât investește în școlile orașului, se vede că-I iubește pe elevi, copiii în general, și în spitalul nostru.  Motiv pentru care, pentru prima oară de când sunt alegeri libere , am votat în această vară un pesedist ca primar , pe domnul Florin Constantin.

(Am votat omul , nu partidul « Dictatura justitiei )
20160615_232527

Dar să revin la directorul nostru. Fără să realizeze că a dat norocul chior peste el, toți foștii directori știm cu câtă umilință am obținut vreo investiție în școlile noastre, a început să-l urască pe primar, adică tocmai găina cu ouăle de aur.

Nestăpânit cum este a început să spună peste tot  ce părere are despre primar , am avut neplăcerea să-mi povestească un elev cum a asistat la o astfel de discuție despre primar și relația lor tensionată, și să se plângă de  existența unui complot împotriva sa.

La  orice două persoane care stau de vorbă directorul nostru vede un posibil complot, are liste negre cu persoanele care vorbesc cu mine, cu fosta conducere, cu profesorul  de educație fizică, cu … , cu cei care îndrăznesc să posteze fotografii în care el, directorul la persoana a treia,  să nu fie sau, mai dramatic, cu primarul în prim plan.

Sper să trăiesc ziua când nu o să mai fie director pentru că nu-I așa  ” nemulțumitului  I se ia darul”.

PS Ministrul Educației Adrian Curaj , ironia soartei, e lipsit de orice  curaj ca  să schimbe ceva.

 

Reclame

2 gânduri despre „Când un director are mintea întunecată de ură!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s