Când te însoțești cu oameni fără caracter riști să te înjunghie pe la spate!

Nu știam, când eram tânără, ce înseamnă înțelepciunea venită odată cu trecerea anilor și îmi ziceam că sunt destul de inteligentă și nu am ce să mai învăț. Acum, după ce am trecut de jumătate de secol, descopăr că fiecare întâmplare, oricât de banală ar fi fost,  îmi poate fi îndrumar în viață.

Am avut cândva o directoare care, după ce a aflat că în zilele metodice mă întâlnesc cu iubitul meu , mi-a tăiat  mai multe zile de luni printre care și un 1 mai muncitoresc, considerată liberă și în acele vremuri comuniste. Am pierdut vreo 500 lei.

M-am amintit de acele vremuri atunci când una dintre colege, directoarea adjunctă a școlii, a plecat să-și vadă iubitul  , o rodea un dor uriaș și împărtășit, pe care nu-l văzuse de câteva luni bune.

A avut grijă să-și lase drept înlocuitori alte două colege de aceeași specialitate  ca și a ei.

Cum este o persoană bună am fost surprinsă să văd că unii dintre colegi, mai tineri decât mine dar cu inima mult împietrită, unii cunoscuți pentru amantele lor care pricinuiesc suferințe soțiilor, să fie revoltați.

„ Eu stau aici și muncesc și ea face dragoste!” Am pus ghilimelele ca să evidențiez  faptul că această părere nu-mi aparține dar cuvintele au sunat mult mai vulgar.

„Nimic deosebit !” veți zice cu toții și nu vă  contrazic dar partea care m-a umplut de un dispreț profund a fost alta.

Directorul nostru nu este genul conștincios. Chiulește cât poate iar când se întoarce din concediile pe care și le ia urlă la noi că nu ne facem cum trebuie datoria. Îi merge datorită celor două directoare adjuncte care îi fac și munca lui. Oficial ele fac de serviciu pe școală, adică ne păzesc pe noi „să nu chiulim ” până seara la ora 19, lunea și vinerea una iar cealălaltă marțea și joia. Oficial directorul face de serviciu pe școală, doar miercurea când eu am cele mai puține ore și la ora 13, maxim ora 15 , părăsec curtea școlii. De fapt directorul nostru, care nu are răbdare să-și facă propriile sale ore de curs dar pe care le semează, nu face niciodată de serviciu. Norocul său cu cele două tinere directoare adjuncte!

La începutul lunii noiembrie, săptămâna care a fost între 2 noiembrie și 6 noiembrie, directorul nostru a stat alături de soția sa, care este educatoare,  și a beneficiat un concediu plăcut la fel ca în fiecare an de când ne este manager.

Luni 9 noiembrie a urlat la colegii mei că nu și-au scanat documentele, am scris despre asta în Domnule primar Florin Constantin , vă rog să nu ni-l mai lăsați director !

iar miercuri 11 noiembrie în ședința consiliului profesoral, fără nicio jenă timp de 55 minute, ne-a certat reproșându-ne că nu muncim îndeajuns, că lipsim, chiulim,  și nu ne ducem la orele de curs.

Ne-a reproșat faptul că ne luăm concedii medicale dar nu a insistat cum făcuse într-o altă zi în cancelarie.

I-am întrebat pe fiecare dintre cei trei colegi de agricultură, aceasta este specialitatea directorului nostru, dacă i-au ținut orele. Au negat fiecare dintre ei.

Singura colegă care i-a luat apărarea a fost directoarea adjunctă  Nicole Guerini Matei afirmând că ea i le-a ținut orele.

„ O să le semnez.” Mi-a spus ca să mă facă să o cred. Mi-e prea dragă ca să-i spun că am verificat condica și am văzut că nu i le semnase. După ce m-am interesat l-a contabilitate și am aflat că directorul nu avusese concediu medical, nimănui nu-i convine dacă nu este bolnav cu adevărat să apeleze la medic deoarece se pierd mulți bani, am căutat și am văzut cum directorul își semnase condica în acele zile în care lipsise.

„Bine!” mi-am zis. Dacă directoarea adjunctă Nicole Guerini Matei

a vrut să-l ajute e traba ei, până la urmă formează împreună  o echipă, nu-i de condamnat.

Ghinionul directorului a fost că s-a întâmplat ca și celeilalte directoare , doamneiRaluca Popescu  să-i moară sora și a fost nevoită să se dedice familiei sale pe care în general o neglijează.

Condoleanțe sincere și pe această cale!

Directorul nostru s-a văzut în situația nemaivăzută și nemaîntâlnită pentru el de a fi director și a munci precum un manager.

El care,  stă mai mult pe acasă, comparativ cu directoarele adjuncte și doar cu ele, în disperarea sa a apelat miercuri și joi la membrii consiliului de administrație. Acestea au fost nevoite ca de la ora 7 la ora 19 , după ce și-au efectuat orele de curs, „să-i păzească ” pe ceilalți colegi.

Marți, miercuri și joi directorul nostru a „bramburit-o ” , când la școală când plecat, motivând că nu suportă durerea.

„ Ce durere? ” am întrebat eu curioasă. „I-a murit și lui cineva?”

Cineva m-a atenționat că în dreptul orelor Nicoletei, Nicole Guerini Matei     a apărut scris cu roșu: CFP.

„Directorul a fost nevoit, s-au plâns colegii la el.” M-a lămurit altcineva când le-am amintit că și-a lăsat colegele să-i țină orele.

Să fiu iertată dar în acel moment mi-am zis: „Ce proști sunt! El a vrut.”

Astăzi am avut confirmarea că primul om care se plânge de faptul că adjunta sa este cu iubitul ei, uitând numărul zecilor de zile în care a lipsit motivând că este în concediu medical, că se operează, că…, și în care cele două directoare adjuncte l-au acoperit muncind și pentru el, este el.

Mi-a spus cineva,  crezând că și eu le împărtășesc părerea.   în târgul săptămânal ,cum i s-a plâns  managerul că îi este greu și pentru că directoare e cu iubitul său.

 

 

Cum am scris și mai sus, când te însoțești cu oameni fără caracter riști să te înjunghie pe la spate ca orice bandit dintr-o bandă de gansteri!

Oamenii cu caracter îți răspund la bine cu bine și își țin cuvântul dat!

 

Publicat în Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s