SAVEMED, comoara neștiută de lângă noi !

Cine știe ce păcate din alte vieți am de plătit dar cert este un fapt , experiențele mele legate de medici și asistente sunt sursa neîncrederii mele în acești bugetari. Cazurile fericite când medicii și-au făcut datoria sunt rare și am scris déjà despre ele.

Prefer de aceea ca atunci, când îmi pot permite să visez ,

să –mi imaginez  cum apelez doar  la clinici particulare.

tehnician-maseur[1]

 

 

 

 

 

Mă ajută experiențele mele plăcute din momentele  când am apelat la Al Medica Berlin – Bd. Republicii / Ploiesti – Eva City sau la Noutăți – Alfa Medical Center –. și care sunt la polul opus celor din spitalele de stat.

N-am să intru acum în detalii , mi-aș strica buna dispoziție, dar vă rog să vă gândiți cum este să stai întins în pat, bolnav fiind, iar gândacii care bântuie prin Spitalul Județean Prahova să se plimbe liniștiți și nestingheriți pe cearceaful tău. Imaginați-vă chiuvetele jegoase, din saloanele supra-aglomerate, cu baterii pe ale cărei robinete ți-e silă să le deschizi. De grupul sanitar nu mai vorbesc.

(Noi dezvaluiri din spitalul groazei din Ploiesti: Pazeam bolnavii sa nu le intre gandacii in gura, Scandalul de la Spitalul de Urgenta Ploiesti: O firma cu un angajat a castigat renovarea sectiei de oftalmologie, Ancheta la Spitalul Judetean Ploiesti dupa „autodenuntul” de malpraxis. Ce spune Ministerul, Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Managerul, greu de inlaturat. De ce e inca in functie?, )

Știam de ani de zile că în orașul nostru, Vălenii de Munte, s-a deschis un centru medical. Cred că de vreo două ori chiar am apelat la serviciile Centrul medical SAVMED consultatii,analize,tratamente … Doctorul meu de familie mi-a recomandat să-mi fac analizele acolo pentru că sunt tratate cu mai multă atenție iar rezultatele nu se pun din „burtă ” cum se întâmplă în alte locuri.

Majoritatea bugetarilor fiind prost plătiți, pensionarii sau cei care au salariul minim pe economie nu-și pot permite să se trateze la clinici particulare. Ceilalți merg să în străinătate.

În această vară, pentru prima oară, am mers să fac fizioterapie la SAVMED, VALENII DE MUNTE – Clinici si centre medicale ….  Cum CAS Prahova – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate plătește  cel mai mare procent din costuri, am grijă să merg cu cardul de sănătate zilnic, eu rămânând să plătesc restul prețului,  ceea ce  îmi pare simbolic.

Totul este alb, curat și strălucitor.

Programarea se face cu una sau două săptămâni înainte, am o oră fixă la care mă prezint și aproape imediat îmi încep programul de recuperare.

Personalul este calm și atent cu noi,  nu se simte stresarea specifică spitalelor, fiecare se poartă cuvincios. Deasemenea în aer   nu plutește  tensiunea aceea specifică locurilor unde se  așteaptă cu disperare de la tine un ciubuc.

Nu trebuie să le dai  imboldul , plicul pe care vrea să-l legalizeze guvernul,  ca   să  își facă meseria pentru care își primesc salariul lunar,  așa  cum se întâmplă  de obicei în astfel de ocazii.

Fiecare dintre noi,  pacienții,  se relaxează liniștit în patul său sub supravegherea blândă a asistentelor.

Domnul Gigi, maseurul,  este un profesionist iar efectul benefic al masajului se simte imediat. Dacă sunteți interesați  îl găsiți la numărul 0728 204 780.

Mă întâlnesc cu mai mulți cunoscuți de-ai mei care-mi povestesc faptul că ei vin de mai mulți ani la Savemed și că se simt foarte bine , că tratamentul este benefic. Mă necăjesc, cum am putut să fiu atât de fraieră și să nu văd comoara de sănătate de lângă mine.

Tehnician%20maseur[1]

II  Sunt persoane  care în acest moment vor ca statul să nu mai finanțeze clinicile particulare.

Bănuiesc că este vorba de  acei medici obișnuiți cu șpăgile din spitale , care suferă la gândul că pierd din veniturile obținute  de la  eventualii clienți .

Atâta timp cât lună de lună pe statul de plată mie mi se opresc niște bani pentru  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, consider că am dreptul să merg să mă tratez acolo unde sunt tratat cu respect.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s