Lupta fraticidă din PSD și victimele sale, inspectorul general școlar Petre Năchilă și inspectorul general adjunct Horia Toma

cbeaab3d39a9d793b65e095221b1803c_XL[1]Cei care mă cunosc știu că nu am votat niciodată cu PSD-ul deoarece am sentimentul că sunt destui cei  care o fac dar asta nu înseamnă  că nu pot să recunosc public  atunci când o persoană merită să fie apreciată și respectată.

Ca pe mulți alții știrea de ieri că inspectorul școlar general Petre Năchilă a fost demis pentru comiterea unor infracțiuni, asta înseamnă , nu-i așa, să încalci legea, m-a surprins. Bănuiam încă din primăvară că o să fie înlocuit, de când cu examenele de ocupare a postului de inspector general școlar, dar nu credeam că se va face cu atâta „tâmbălău” la nivel national.

Domnul profesor Petre Năchilă a mai fost între anii 1992-1996 și 2000-2004 înspector  școlar general și cunoaște foarte bine orice lege sau regulament legat de școală.

Am povestit   în PSD-iști pe care-i respect, astăzi domnul inspector general Petre Năchilă  cum în vara anului 2001 am asistat timp de 28 de ore la procesul de repartizare, în ședință publică, a elevilor care nu promovaseră examenul de capacitate. Știu , bag mâna în foc pentru asta, că domnul inspector general Petre Năchilă nu ar fi încălcat legea cum s-a spus ieri și astăzi, toată ziua , la știri.    59552-32_XL[1]

Am văzut și declarația domnului inspector general adjunct din articolul scris de Daciana Ilie

„  ISJ Prahova: Transferurile elevilor de clasa IX-a s-au făcut transparent. Metodologia are neclarităţi” :  Toma a precizat că în judeţ procedura de transferuri a fost ”transparentă” şi s-a făcut în şedinţă publică, astfel încât să nu existe probleme cu privire la acest aspect.

”Din punctul nostru de vedere, am încercat să respectăm litera şi spiritul metodologiei, care are însă foarte multe neclarităţi. În acelaşi timp, am încercat să venim în ajutorul elevilor. Transferurile s-au făcut în şedinţă publică, în cadrul căreia am discutat cu fiecare părinte”, a spus adjunctul ISJ Prahova.

Horia Toma a afirmat că toate cererile de transfer ”au fost abordate, analizate şi rezolvate strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, pentru a respecta metodologia”.

Întrebat dacă există cazuri de elevi cu medii mici transferaţi la licee bune, unde admiterea se face cu medii mari, adjunctul Inspectoratului Şcolar Prahova a explicat că diferenţa dintre media elevilor transferaţi şi cea mai mică medie de admitere la liceele la care s-au făcut transferurile este ”de sub două puncte” şi că sunt excluse cazurile în care elevi cu medii foarte mici să fi ajuns la licee foarte bine cotate.”

Despre Horia Toma pot să povestesc un alt fapt care mă îndreptățește să cred că nu este vinovat de cele afirmate de către ministrul educației…

Eram încă directoare, liberalii deputatului Horia Toma nu începuseră prigoana împotriva  mea în toamna anului 2007, și pentru că brusc crescuse numărul de preșcolari de la grădinița din satul Bughia de Jos , o singură educatoare în pragul pensionării avea grijă de 50 de copii, am cerut suplimentarea cu încă un post.

Domnul inspector Tudor Iancu m-a învățat ce documente trebuiesc aduse, cereri olografe ale părinților, copii ale certificatelor de naștere ale copiilor,  pentru dosarul care urma să fie prezentat în Consiliul de Administrație al Inspectoratul Şcolar al Judeţului Prahova să fie  „beton” pentru a fi validat. imag004[1]

Într-o după amiază  mă trezesc cu un telefon de la deputatul liberal Horia Toma.

„ Te bag în pușcărie dacă înființezi un post doar ca să-ți angajezi vreo prietenă! ” m-a amenințat el.

Nu putea să înțeleagă cum se ajunsese ca  doar în două luni de  vară numărul   preșcolarilor înscriși la grădiniță  să crească de  la 25 copii la 50.

( Familiile sărace din Bughia de Jos luaseră de la Casa de Copii din Vălenii de Munte copii în întreținere, primeau o indemnizație pentru acest fapt, și astfel crescuse brusc  numărul preșcolarilor din sat. )

Nu pot să cred că, analizând faptele, în această perioadă în care DNA stă cu ochii pe politicienii corupți, Horia Toma este atât de prost să încalce legea într-o ședință publică deci cu sute de martori. Este imposibil!

Ce se întâmplă atunci ? Ce înseamnă mișcarea asta politică ?

Există o singură posibilitate, a început războiul fraticid în PSD pentru ocuparea  pozițiilor  importante în partid și în stat și menținerea puterii.

Cumva Mircea Cozma este în spatele acestei manevre a ministrului educației Sorin Mihai Cîmpeanu – Guvernul României ?

Dar cine este cel care vizează postul de inspector general școlar de au fost nevoiți să recurgă la această manevră murdară ?

Viitorul ne va dezlega toate enigmele.

Ce spune Horia Toma:

ISJ Prahova: Transferurile elevilor de clasa IX-a s-au facut …

Intuisem faptul că aceste schimbări sunt dovada unei lupte fraticide.

Au scris și alții:

  1. Tata-socru, EXECUTAT de Dragnea. MĂCEL între TABERELE Ponta-Sârbu și Dragnea-Zgonea
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s