Traian Băsescu a înțeles și el greșeala cu procuroriii sau a așteptat să aibă proba ?

Orice om, care vizionează și ascultă altceva decât telenovele sau  decât  ce spun „ jurnaliștii ” Antenelor și RTV-ului,  știe că în statele democrate procurorii nu sunt egali cu judecătorii.  În regimul comunist  procurorul stătea alături de judecător, la aceeași masă,  și încriminau amândoi persoana judecată. De multe ori comanda era politică.  images[1]

În continuare se întâmplă la fel, mă refer la poziționarea procurorului și a judecătorului,  în orașele mici precum Vălenii de Munte, Prahova. Am scris mai demult despre asta și în zilele viitoare voi  da și link-ul.

În SUA procurorii sunt numiți avocații  din partea statului, cei care aduc invinuirile,  iar regimul lor este același în fața judecătorului cu al avocatului apărării.

În mod eronat, semn că încă eram tributari mentalităților comuniste,  procurorii din România au fost considerați magistrați.

Am ridicat problema și pe  blogul domnului judecător Cristian Danileț , CRISTI DANILEŢ – judecător | despre sistemul juridic şi … , în urmă cu ceva ani dar așa cum era de așteptat  nu mi-a dat dreptate și de multe ori chiar mi-a ignorat comentariile.  Și îl consideram democratic cândva.

Astă seară fostul președinte, pe care-l admir în continuare, și-a motivat părerea citând-o pe d-na judecător Stanciu  de la ÎCCJ. Bănuiesc că aici, DNA, bilanț. Lista neagră a Liviei Stanciu, președintele ÎCCJ,  există partea la care s-a referit fostul președinte Traian Băsescu.

„ Gura păcătosului adevăr grăiește! ”  Iar în acest caz nu Traian Băsescu

este păcătosul.

Aștept vremea când se va demonstra că de multe ori polițiști, procurori și judecători s-au purtat ca și cum ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat.

PS Consiliul Superior al Magistraturii nu mai analizați și nu-l mai găsiți vinovat pe domnul Traian Băsescu! (  CSM: Băsescu a încălcat independenţa justiţiei) Nu suntem idioți cu toții  ca   să nu gândim , de multe ori chiar înaintea politicianului Traian Băsescu  , și să ajungem la concluzia firească că justiția nu este ieșită din spuma mării și că uneori greșește dacă nu, ca în cazul proceselor mele, o face în mod intenționat.

Reclame

3 gânduri despre „Traian Băsescu a înțeles și el greșeala cu procuroriii sau a așteptat să aibă proba ?

  1. Justitia e din oameni construita, si deci supusa greselilor. A critica atunci cand greseste, nu se atenteaza la independenta ei. Cand insa se obstructioneaza cercetarile facute de ea, precum o fac pralamentarii cand isi apara colegii si nu-i lasa la dispozitia justitiei, atunci se atenteaza la independenta ei. Daca ex.presedintele ar fi oprit vro cerere de urmarire a vreunui ministru sau fost ministru cercetat, da, ar fi atentat la independenta justitiei. Imaginea justitiei nu este afectata de parerea unora, ci de actiunile ei, daca nu sunt corecte. Rezultatele oglindesc ceea ce face justitia. Omul mai si gandeste nu ia chiar ad litteram tot ce se scrie sau aude. Doar acei, care nu vor sa si gandeasca. Nu tot ce zboara se mananca si nici tot ce straluceste e aur.

    Apreciază

  2. Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să reușească în tot ce intreprind. Dacă lași teama să-ți controleze viața, te va împiedeca să-ți împlinești rostul. Tema generează inactivitate, inactivitatea generează frică și ignoranță, Luptătorii prin perseverență biruie, caracterul lor face nu ce este ușor și nu după buna dispoziție, nu caută scuze, caută o soluție. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: csillagirina@yahoo.com

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s