Cea mai activă soție a celui mai tăcut președinte

Ce răutăcioși suntem ! Ei se chinuisc să ne demonstreze cum este cu lucrul bine făcut iar noi nu vrem să le observăm calitățile ascunse !

Sare'n Ochi

Ca să nu mai rămână și anul acesta repetent, Mamițica, Mam Mare și Tanti Mița s-au gândit să-l ducă pe Goe în excursie la București…. Găina fugărită de cocoș se gândește, la un moment dat, să se împiedice ca să nu pară ușuratică… Ca să se mute la București, prima doamnă a țării aude cu noaptea în cap interfonul…
Mai sus nu este o înșiruire de fraze fără rost, ci istorie recentă, dramaturgie și bancuri. Toate cele trei elemente pe care se bazează „regimul Johannis” de când a fost instaurat. Prima doamnă a României începe să-și ia în serios rolul de soție a celui mai tăcut președinte din istoria României. Nu numai că îl însoțește peste tot pe șeful statului, fără să-l scape din ochi nici măcar la evenimente unde protocolul nu ar impune prezența soției, dar pare că-i place la nebunie și să fie în centrul atenției căutând permanent…

Vezi articol original 530 de cuvinte mai mult

Anunțuri
Publicat în Fără categorie

5 gânduri despre „Cea mai activă soție a celui mai tăcut președinte

  1. Mulțumesc, Alexandra!

   Discursul lui Klaus Iohannis:
   „Am participat astăzi, pentru prima dată în calitate de preşedinte al României, la analiza activităţii desfăşurate de către SRI şi, totodată, la aniversarea a 25 de ani de existenţă. Sunt câteva lucruri pe care am ţinut să le subliniez cu această ocazie. Primul dintre ele este despărţirea definitivă de trecut. După 25 de ani, putem spune că este meritul celor care au acţionat până acum cu profesionalism şi seriozitate, de a fi lăsat în urmă complet trecutul şi de a fi transformat acest serviciu şi percepţia faţă de el. SRI a cunoscut în ultimii ani un proces amplu de modernizare şi de reorganizare, şi a devenit un vector de stabilitate naţională. În aceeaşi măsură cu performanţa, principalul câştig al Serviciului este respectul faţă de regimul democratic, ca parte a culturii organizaţionale. După cum am mai afirmat, instituţiile statului nu trebuie să uite niciodată că servesc cetăţeanul, iar serviciile de informaţii au misiunea de a apăra democraţia. O mai bună capacitate de răspuns la provocările de securitate trebuie să fie dublată în continuare de asumarea unei poziţii de neutralitate şi integritate.
   Al doilea lucru la care m-am referit a fost recunoaşterea clară a valorii Serviciului în comunitatea euroatlantică. Mă bucur să constat că SRI este considerat un partener serios şi eficient. Sunt domenii importante, precum antiterorismul, contraspionajul, combaterea criminalităţii organizate, în care rolul SRI este puternic apreciat de partenerii strategici.
   În fine, dar nu în ultimul rând, România a fost lipsită de surprize de ordin strategic, iar aceasta este, în bună măsură, meritul SRI. În pofida unor evoluţii regionale şi internaţionale îngrijorătoare pentru România, a rămas, în anul 2014, un reper de stabilitate al construcţiei euroatlantice. SRI a contribuit semnificativ la lupta împotriva corupţiei şi la consolidarea securităţii naţionale. Acestea sunt, de altfel, şi direcţiile de acţiune majore pe care Serviciul şi le-a definit pentru anul în curs şi pe care le susţin. Anul 2015 este ultimul dintr-un ciclu asumat de Serviciu în viziunea strategică ‘SRI în era informaţională’ şi cel de debut pentru o nouă conducere instituţională. Va fi un moment definitoriu pentru evoluţia Serviciului, în sensul continuării procesului de transformare, în care eficienţa profesională şi respectul pentru democraţie se completează reciproc. Am deplină încredere că domnul director Eduard Hellvig, o persoană care cunoaşte bine, atât sensibilităţile societăţii deschise, cât şi rigorile cerute de calitatea României de stat membru al Uniunii Europene, va contribui decisiv la acest proces. În viziunea mea, principiul care trebuie să definească abordarea în domeniul securităţii este cel al cooperării. Acesta presupune o bună comunicare şi o relaţionare a Serviciului, cu partenerii şi beneficiarii săi, cu instituţiile care veghează asupra activităţii sale şi chiar cu societatea în ansamblul său. Voi urmări cu atenţie conduita Serviciului, care mă aştept să fie una echilibrată, neutră faţă de jocurile politice şi în relaţie cu societatea. În intervenţia mea, am mulţumit cadrelor SRI, care au acţionat în mod profesionist, îndeplinindu-şi bine misiunile desfăşurate. Îi felicit şi public, pentru rezultatele obţinute în anul 2014, şi le doresc succes în realizarea obiectivelor din acest an. Vă mulţumesc!”
   Preluat de pe http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-27-martie-2015/

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s