Je suis Charlie, niciodată Ana, Melania, Bogdan, Dan, … Ion, Mircea, Tudor sau Vasile

combo[1]

Sunt una dintre persoanele care cred în minuni, în puterea sfintelor moaște și în calea lungă și a anevoioasă  a  pelerinajului dătător de viață , în Dumnezeul meu atotputernic  dar și îi accept cu ușurință pe Allah sau Buddha pentru că, nu-i așa, sunt de fapt unul și același.

Sunt convinsă de faptul că orice ziarist s-ar distra pe seama mea iar dacă un caricaturist m-ar auzi și m-ar vedea cât de luminată sunt la chip atunci când vorbesc de El m-ar încondeia pe loc.

Nu mi-au plăcut niciodată poeziile lui Tudor Arghezi cu ale   lui „ Flori de mucigai ” , nu cred că m-am dat în vânt nici după Charles Baudelaire  cuLes Fleurs du Mal” ,  dar am priceput atâta și eu  că arta înseamnă  inovație și nou chiar dacă nu are imaginea Raiului și parfum de portocaliu.

Charles Baudelaire  nu putea să fie decât francez, nu mi-l pot imagina englez sau de orice altă nație, pentru că doar într-o Franță, leagăn al Iluminismului , se putea creea ceva contrar luminii.

Nu cred  că aș fi vreodată  leșinată  după caricaturile celor de la „ Charlie Hebdo ” dar  înțeleg necesitatea diversității .

În România , din păcate, suntem învățați cu jurnaliști care se vând pe ei, conștiință nu cred că au, care șantajează sau care preferă să asculte ordine, n-avem oameni dispuși să moară pentru idei.

Sunt prea intelectuali, cerebrali vezi Doamne, sau doar comozi și lași ?

Imagini pentru charlie hebdo

CHARLIE HEBDO, revista care a scandalizat adeptii tuturor …

20 de caricaturi-omagiu pentru victimele atentatului de la …

Cum i-a apărat “Charlie Hebdo” pe românii din Franța                                     

Cum i-a apărat “Charlie Hebdo” pe românii din Franța

Un gând despre „Je suis Charlie, niciodată Ana, Melania, Bogdan, Dan, … Ion, Mircea, Tudor sau Vasile

  1. Principiul de bază al democrației: Faci ce vrei fără a-i deranja pe cei din jur. Charlie Hebdo nu a respectat acest principiu. Prin acţiunile lor au provocat indirect maortea sau suferinţe victimelor colaterale, cetăţeni francezi. I.Popa Popas a spus ca doar caricaturistii tineri si făra prea mult har folosesc în lucrările lor teme cu caracter sexual sau iau la mișto temele religioase. Asa gandesc eu si sper sa nu va suparati

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s