Și oamenii lui Ceaușescu erau mai democrați decât cei ai lui Ponta

Supărată fiind pe directorul meu, profesorul Roman, se întâmpla în anul 1980, am mers în audiență la Ministerul Învățământului. Eram , ehe, cu 34 ani mai tânără și nimic nu putea opri din drumul meu. Atunci i-am cunoscut pe ministrul adjunct Rada Mocanu dar chiar și pe ministrul Ion Teoreanu. Dumnezeu să-l odihnească ! Ion Teoreanu, fost ministru al Educaţiei, a murit   iar eu nu pot să-I reproșez nici post-mortem nimic. Aici găsiți organigrama de atunci : MINISTERUL EDUCATIEI SI INVATAMANTULUI Am ajuns și la tavarășa inspector  general Domnica Alexandrescu și m-am plâns de tot ce nu-mi convenea. Pe fostul inspector general îl găsiți pe lista Membrii ultimului Comitet Central al Partidului Comunist …

Nu cred că i-a picat directorului meu Roman bine dar niciodată nu a îndrăznit să-mi interzică acest drept. Exista și atunci un articol în   Constitutia Romaniei – 1965 – Legislatie pentru Democratie:

prail[1] „Art. 29. Libertatea cuvintului, presei, intrunirilor, mitingurilor si demonstratiilor nu pot fi folosite in scopuri potrivnice orinduirii socialiste si intereselor celor ce muncesc. Orice asociatie cu caracter fascist sau antidemocratic este interzisa. Participarea la astfel de asociatii si propaganda cu caracter fascist sau antidemocratic sint pedepsite prin lege. ”

Cum nu m-am plâns decât de lucruri concrete, nu mă dau dizidentă, nimeni nu s-a răzbunat pe mine. Nu m-au iubit dar nici nu m-au năpăstuit.

În schimb, în perioada ministrului Remus Pricopie, un așa zis tânăr democrat cu mentalitate europeană, ministrul Ion Teoreanu a fost un comunist convins dar cu studii adevărate nu plagiate, directorul meu nu face altceva decât să mă amenințe și să-i instige și pe colegii mei împotriva mea și asta pentru că am îndrăznit să mă adresez instituțiilor statului cu plângeri.

Sigur că sunt unt nemulțumită de întreaga sa purtare de când a fost numit în această funcție și,  pentru că directorul meu împreună cu oamenii săi vor să-mi facă rău, vă voi povesti în altă seară despre ședința în care s-a trecut la linșajul meu public, de aceea  scriu în continuare pe blogul meu și pe facebook  .

PS A avut îndrăzneala să-mi reproșeze până și faptul că , tot pe blogul meu, am lăudat-o pe d-na directoare Raluca Popescu!

PSS Câutând imagini pentru ministrul Teoreanu, ghiciți de cine dau ? Al doilea este directorul meu !  Imagini pentru prof. ion teoreanu

2 gânduri despre „Și oamenii lui Ceaușescu erau mai democrați decât cei ai lui Ponta

  1. Rada Mocanu?
    Pai muti i-au facut-o; cand nu mai era ministru, au taiat niste clasa la Liceul la care fratele ei era director. Liceul Dimitrie Cantemir din Bucuresti; clase de matematica-fizica; a urmat o cadere a licelui de speriat.
    De unde se dadea admitere pana atunci, dupa aia veneau repartizati cu medii de unu si ceva 🙂
    Aminriri 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s