O poză pentru eternitate

Când se începuse urmărirea penală a fostului ministru țărănist Ioan Avram Mureșan , pe vremea premierului Adrian Năstase , am fost întrebați la o conferință județeană de partid ce afirmă lumea despre ei, foștii miniștrii CDR-iști. Eram într-una dintre sălile  „ Casei  Sindicatelor ” din Ploiești și , cum mi-e firea,  m-am ridicat în picioare.

Cercetatul penal Vlad Cozma, Inspectorul Școlar General Petre  Năchilă, cercetatul penal Mircea Cozma și încă actualul ministru al justiției Cazanciuc Doamnele sunt pesemne directoarele școlii
Cercetatul penal Vlad Cosma, Inspectorul Școlar General Petre Năchilă, cercetatul penal Mircea Cozma și încă actualul ministru al justiției Cazanciuc

 

„ Chiar vreți să știți ? ”

„Da, da. ” au răspuns cei de la prezidiu veseli. Cred că se așteptau la lucruri bune. Am fost sinceră, se vede după funcțiile pe care le dețin.

„ Ăștia au fost atât de proști că nici să fure nu s-au priceput. ”

Pe chipul invitaților, era și Mureșan printre  ei, s-a așternut tristețea. Nu fuseseră atât de proști cât să nu-și bage mâinile în borcanul cu miere dar nici nu puteau să se laude cu asta în fața noastră. Nu mai știu sigur  dacă aceea a fost ședința în care ni s-a cerut să fim cu toții alături de cei cercetați și să-I susținem sau o alta.

Cei care dețin funcții politice  sunt nevoiți deseori să se fotografieze alături de șefii lor, presupus  infractori,  dar care urmează să fie declarați astfel abia mai târziu , cât mai târziu posibil, de către instanțele judecătorești .

Dar ministrul Robert Cazanciuc cu ce îi este dator familiei Cosma încât   să riște, spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun cine ești, să se compromită ? Sau îi vor declara și pe cei doi persecutați politic?

Articolul mi-a fost  inspirat, nu mi-era în plan, de una dintre fotografiile postate  pe blogul „La Colțul Străzii”  http://lacoltulstrazii.ro/2014/09/16/o-tara-vesela-sfanta-prima-zi-de-scoala/

19 gânduri despre „O poză pentru eternitate

  1. Dictatoareo , tu erai/eşti nembră , eu te credeam doar propagandistă băsistă moca şi bleggeriţă ?
    Cînd o să ai timp să-mi explichezi şi mie parcursul tău politic şi cum se desfăşoară o şedinţă de partid acum !
    Încep să înţeleg meandrele carierei tale profesionale , plimbată pe valurile politichiei-sus , jos…
    Era să uit , pe vremuri catindaţii de politruc se temeau de întrebarea grea-De ce vrei să intri în partid ?
    Ai 10 puncte şi o călătorie moca cu trotineta în Cehoslovacia , deşi nu mai se egzixtă , dacă răspunzi haios la întrebare !

    Apreciază

      1. Incitantă o călătorie moca cu trotineta în timp!
        Trebuie doar să răspunzi provocărilor şi ai năuhău-l să pedalezi contratimp.
        Ca să te stimulez , reiau istoria de la episodul precedent cu niscai deducţii i/logice.
        Aşadar , ‘vremurile sau schimbat’ , vorba ta şi-ai abordat frontal capitalismul de cumetrie cu un bagaj genetic bine stabilit , pe linie maternă : anticomunism şi mult curaj!
        Logic , ai intrat mintenaş în partid , neavând de ales decît un urmaş al PCR , alte opţiuni n-aveai !
        Cunoscută fiind pasiunea ta pentru dictatură , ai optat pentru PD/PDL , fratele siamez al PSD , din aceeaşi tată , FSN.
        După o obişnuită noapte de beţie , Marele Cârmaci , s-a culcat nembru marcant al Internaţionalei Socialiste şi s-a trezit , dacă a făcut-o vreodată , popolar în PPE .
        Totul s-a implementat brusc , printr-o comandă inexistentă în armată-Dreapta-mprejur- sub lozinca programatică : Mai bine s-o sugem licuricilor mari !
        Altfel spus-Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului , pentru ca acesta să aibă de unde să ne dea ce-i al nostru !
        Automat te-a translatat pe dreapta şi-ai rămas cu o singură idee , dar fixă-Jos PSD !
        Ai luptat din răsputeri pentru menţinerea dictaturii , în iulie 2012 , data ultimelor succesuri băsiste !
        Completează tu , cu harul tău binecunoscut , restul telenovelei !
        Nu uita traseul politic , munca de partid şi întrebarea decisivă :De ce ai intrat în Partid ?
        Başca trotineta !

        Apreciază

      2. Mă distrează mult cum însăilezi tu o poveste tipică. 😀 Ești foarte departe de adevăr dar oricât de mult mi-ar face placere să mă joc, te rog să mă crezi pe cuvânt, nu prea am simțul umorului pe care -l aștepți. 😦

        Apreciază

  2. Dictatoareo , poate mă laud , dar am o logică brici şi am mari îndoieli că ţi-am greşit partidul , restul sunt figuri de stil !
    Dacă cumva ai fost liberală şi ai boicotat gălăgios referendumul din 2012 , atunci îţi dau un sfat , tot moca-Lasă politichia , că nu-i de tine!
    Replica ta , cum că aş fi foarte departe de adevăr , o consider tot o figură de stil !
    Ipoteza mea e că nu-ţi vopseşti cititorii cu aiureli , am mizat pe veridicitatea spuselor tale , punând cap la cap diferite afirmaţii care-ţi aparţin.
    În caz contrar , în Artimetică , precum bine ştii , se pot imagina tot felul de teorii inepte , plecând de la axiome cu/fără valoare de adevăr sau corespondenţă cu realitatea !

    Apreciază

    1. Am fost liberală până când un deputat liberal Ion Preda, Dumnezeu să-l ierte, abia ajuns parlamentar și cu votul meu, m-a amenințat mai ceva decât PSD-iștii, care între noi fie vorba nu mi-au creat probleme fiind democrați în relațiile cu mine, am plecat cu toată organizația mea. În 2007 l-am susținut pe față pe Băse’ . Urmarea…Te las 😦 . Vreau să văd ce se mai spune despre Turcescu. 😀 Promit să scriu mai detaliat altădată pentru că, îți mulțumesc pentru încrederea acordată, n-am motive să mint.

      Apreciază

      1. Sireacul Preda , te-a ameninţat mai rău decât PSD-iştii , care n-au făcut-o deloc !
        Ţi-ai mobilizat celula de criză şi-aţi plecat mintenaş pe traseu !
        Pe ei i-a ameninţat decedatul tot aşa de violent , sau au reacţionat din solidaritate cu tine ?
        M-ai lăsat în suspans folosind abil tehnica telenovelei: Esmeralda s-a accidentat sau a orbit brusc , e disperată , toţi plâng cu sughiţuri dar vine Jose Armando tocmai când episodul se termină , lăsîndu-ne să ne-ntrebăm , până la episodul viitor , dacă o mai iubeşte sau nu ?
        Acum sunt în ceaţă , întrebîndu-mă obsedant, vorba cântecului : De ce (şi unde !) ai plecat , când o să vii etc ?
        Mă simt imponderabil sau suspendat , scoate-mă tu urjent , cu experienţa dobândită în iulie 2012 !

        Apreciază

      2. Bună seara !
        PSD-iștii nu m-au amenințat defel, școala de partid a PCR-ului, m-au lăsat în pace. În cazul în care vreau să fiu corectă în continuare recunosc adevărul și mărturisesc că ,din contră, ei mi-au oferit șansa de a fi alături de ei și deci de a ocupa funcții retribuite . Ca să nu- mi mai reproșezi că folosesc stilul telenovelistic am să „spun” , fără să mă întrebi, că am refuzat oferta și nu m-am alăturat PSD-ului.

        Apreciază

  3. Justeţea dictaturii , sau cam aş ceva , nu-ţi place trotineta de eviţi răspunsurile ?
    M-ai lăsat tot în suspans , preum Jose Armando care întâi încearcă salvarea Esmeraldei sau face orice altceva , numai să-i mărturisească iubirea nu-l duce processorul !
    Reiau , aşadar ai comutat spre PD/PDL , exact cum te-am ginit din prima , răspuns foarte departe … la câţiva microni !
    Nu-s rudă a Mamei Omida , chiar nu puteam să-ţi ghicesc tot traseul politic alambicat , pe care-l ţii secret , dar esenţialul l-am atins!
    Direcţia , după abandonul PNL , era absolut logică , cine v-a promis vouă , profanilor , în premieră mondială , salariu mărit cu 50 % iar voi , oportunişti , i-aţi votat masiv ?
    Cum Băsaru&co şi-au realizat planul , ba chiar l-au depăşit umblând la indemnizaţiile dascălilor cu 25 % nu cu 50 % şi , cum ar zice radio Erevan- nu le-au mărit ci le-au tăiat- , v-au adus imense satisfacţii !
    Apoi , comuniştii pontişti de la PSD , fraţi siamezi ai comuniştilor de la PDL , din acelaşi tată – FSN- v-au mai mărit salariile , fiind demni de dispreţul tău !
    Dacă la întrebarea încuietoare – De ce ai intrat în Partid ?- nu vrei să răspunzi , mă faci curios pe linia paralelismului , sau dimpotrivă dintre sinusoida politică şi cea a carierei tale .
    Mai precis , dacă te- ai ajuns când erai la putere , pe merit şi/sau ai decăzut când nu mai aveai foncţie politică , deşi meritai ?
    Cum îţi place dialogul nostru 100 % incoerent şi confuz , doar în cazul limită că vrei să fii corectă şi să recunoşti adevărul !?

    Apreciază

    1. Bună!
      Este început de an școlar și sunt înglodată în atâtea sarcini încât clachez …. și mă uit la Suleiman Magnificul 😦
      Am ajuns directoare , m-am ajuns cum te-ai exprimat tu atât de expresiv , deoarece niciun coleg nu dorea să-și asume o astfel de funcție. Nu pentru că ea în sine era greu de îndeplinit ci pentru că unul , una, dintre colege avea obiceiul de a reclama ,sub anonimat, mereu câte ceva pentru a deține informal puterea.
      Ca urmare am avut 12 reclamații anonime. A urmat a 13 a semnată după care eu am trecut la contra-atac. Atunci am căpătat o „pasiune” deosebită pentru justiție. Tot atunci am priceput cam cum merg lucrurile în acest domeniu.
      Mi-am pierdut funcția atunci când eu eram în opoziție și liberalii lui Tăriceanu , mai précis cei ai lui Dinu Patriciu din județul Prahova, la putere. Am pierdut cu aceea ocazie 43% din veniturile mele. Cred că și pentru unul ca tine, plin de umor, 43% >25% sau mă înșel ?

      Apreciază

Lasă un comentariu