Un act de dreptate minor dar cu consecințe majore

Cu toate că am fost mereu în opoziți față de PSD nu pot decât să aduc laude purtării corecte a domnului Înspector General Școlar Petre Năchilă.
Cu toate că am fost mereu în opoziție față de PSD nu pot decât să aduc laude purtării corecte a domnului Înspector General Școlar Petre Năchilă.

În aceste zile , ca și în săptămânile care-au trecut, se dezbate mult pe tema procesului lui Dan Voiculescu și a urmărilor  sale pentru viitorul țării noastre.

Mult curaj le – a trebuit judecătorilor care s-au pronunțat vineri 8 august 2014 în procesul „I.C.A. ”, multă demnitate și integritate. S-a făcut dreptate , în sfârșit, după 6 ani de tergiversări.

Nimănui,  sau cel mult  unui număr insignifiant de persoane , nu-I pasă însă de un act de dreptate minor cum ar reexaminarea corectă a unor elevi.

Dan Voiculescu a adus României  un prejudiciu de 60 milioane euro și cu toate astea mulți dintre cetățenii țării n-au priceput faptul că , în mod indirect, li s-au furat fiecăruia un ban din buzunar.

Câți români  vor înțelege atunci că fiecare dintre elevii promovați pe nedrept,  cu toate că n-au învățat nimic cel puțin un an școlar, provoacă prejudicii uriașe moralității acestui neam?

Cum să mă aștept ca un elev sau un părinte să priceapă faptul că munca unui elev este învățătura , așa cum ei ca adulți nu sunt renumerați în cazul în care nu muncesc, notele reprezintă „salariul ” lor , atunci  când directorul școlii mele și alți colegi profesori se minunează de faptul că am declarat elevi repetenți ?   (Pentru cei mai înapoiați amintesc faptul  că trăim  într-o epocă modernă și există bitcoin moneda virtuală deci comparația este bună.)

Pot anul acesta să răsuflu ușurată după 2 ani de coșmar, domnul inspector general școlar Petre Năchilă nu s-a schimbat. Înaintea datoriei față de PSD-ul care numește directorii politici pune profesionalismul și integritatea. Vă mulțumesc domnule inspector general pentru corectitudine!

PS N-am vrut să-mi plictisesc cititorii și de aceea n-am repetat povestile legate cele întâmplate. Pentru cei care nu cunosc și vor să știe amănuntele :

Liceul teoretic agromontan „ Romeo Constantinescu” , locul

2 gânduri despre „Un act de dreptate minor dar cu consecințe majore

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s