Directorul meu nu-I un bun manager !

60591485[1]

În orice curs de management   scrie clar : când o firmă are  rezultate bune este meritul colectivului iar atunci când lucrurile merg prost răspunderea și-o asumă directorul.

Sunt convinsă de faptul că șeful meu are niște cursuri de conducere pe care le-a promovat cu brio pentru că altfel nu și-ar fi putut depune dosarul, acum doi ani,  pentru ocuparea postului de director de școală.

Dar , după cum știe toată lumea, directorii sunt numiți politic și , ca urmare, până ies eu la pensie va trebui să-l suport .

Sau până se schimbă regimul politic din țară.

Anul acesta directorul nu a mai făcut abuzuri în funcție, doar la sărmana XW urlă, între patru pereți, din când în când, așa se plânge ea, de a băgat-o în sperieți. În mod sigur se poate și mai rău, a se vedea stenogramele cu șefa CNA-ului, Laura Georgescu,

Noi înregistrări cu şefa CNA, Laura Georgescu: „Vă belesc ,

dar vinovați sunt subalternii umili și slugarnici care admit să le fie demnitatea călcată în picioare fără a riposta.

Revenind la cazul meu, anul acesta nu am mai simțit pe propria-mi piele abuzuri, ( Liceul teoretic agromontan „ Romeo Constantinescu” , locul în care geniile se pierd necunoscute) dacă mă fac că uit calificativul pe care mi l-a dat directorul meu, nu m-am mai simțit nici măcar stresată.

Singurul fapt care m-a deranjat personal  în acest an școlar a fost transferarea pe semestrul al doilea a unui elev din clasa a XII a , un băiat care nu voia să învețe nimic , dintr-o clasă unde predam eu. Avea pe primul semestru media 3, mai îmi fusese și anul trecut elev și îl cunoșteam bine, și îi trebuia media 7 pe semestrul al doilea ca să poată promova. Colega mea, nici nu mă așteptam la altă atitudine din partea ei, i-a dat media 7 cu multă ușurință. Tot semestrul am tăcut deoarece se făcuse un pas înainte față de perioada când directorul meu numea comisii, doar era manager și putea orice,  care să promoveze repetenții mei.

Astă noapte s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat și , după cum bănuiți, nota la matematică , a elevului în cauză, a fost …. 3, 80.

Am fost eu cea care-l nedreptățeam pe elev sau directorul a avut din nou o abordare greșită?

 

10 gânduri despre „Directorul meu nu-I un bun manager !

 1. Trebuia sa faca pregatire…..eu am facut pregatire un an la matematica.Profesoara nicinu vroia sa ma ia la inceput,imi tot zicea:”batausule,nu o sa ajungi nici macar sofer.”N-a avut dreptate,am ajuns mult mai sus.Puteam sa fiu sofer la SPP.:)))
  De la sub 4 m-a ridicat la 7.5.
  Nu e chestia ca nu vrei sa inveti,unii nu pot.Nu inteleg.Dar cand m-am dus la dansa acasa,a stiut sa imi explice.In clasa eram multi,nu putea sa vina la toti sa ne spuna.M-a luat usor si m-a ridicat.
  Bine,nu am fost corigent niciodata la matematica,dar cam ala era nivelul meu inainte de pregatire.Daca nu ma inspiram de la altii,ramaneam corigent.Am zis ca imi trebuie la admiterea in liceu si m-am pregatit.
  Bunica mea a fost profesoara de matematica,dar era o fire nervoasa,sarea si la bataie.Era teroare cu ea.Era de moda veche,cam depasita.Dar asta e….

  Apreciază

  1. Unii într-adevăr au nevoie de pregătire în particular dar sunt mulți profesori care fac meditații acasă cu atâția elevi încât randamentul este scăzut.
   Eu n-am avut nevoie de pregătire la matematică dar, în schimb, la limbi străine sunt bâtă. 😀

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s