Ca să nu ne plătească pensiile, guvernul Ponta preferă să ne omoare !

angelescu1[1]

Predau la un liceu tehnologic iar mulți dintre elevii mei , ca să nu zic majoritatea lor, n-au promovat nici   examenul de capacitate sau au obținut cu chiu cu vai nota 5. Este vorba despre  „ Tezele Unice” sau „Teste Naționale”, ziceți-le cum vreți.

În acest an aceștia , cei ajunși în clasa a XII a,  vor da examen de bacalaureat.  Pentru ca să recuperez cât mai mult din materia     predată și neînsușită de elevi   de-a lungul anilor am programat  meditații gratuite în școală,  5 ore pe săptămână .

Nu mi-este ușor, vinerea seara adorm cum pun capul pe pernă, dar mă gândesc că poate cândva o să le folosească această diplomă.

Fetele care mi-au luat anul trecut notele cele mai mari la matematică n-au avut posibilitatea materială de a se înscrie la o facultate.

Ce s-au gândit guvernanții ?

Pentru că după mintea   lor   profesorii de limba  română și matematică, eu predau după cum se știe ultima dintre ele, își primesc salariile degeaba, au luat o hotârâre ce  nici măcar comuniștii  n-au făcut.

După ce ne-au îngropat în mormanele de hârtii pe care ni le cer, acum  , ca niciodată în istoria învățământului  , ne obligă să ne prezentăm   duminecă 23 februarie , toată ziua, la Olimpiada de Matematică.

Avem sau nu elevi olimpici trebuie să ne pierdem 12-13 ore la școală.

Cum  altă explicație nu găsesc, eu mai având doar  trei ani până la pensionare, mă gândesc  că vor să ne omoare ca să nu trebuiască să ne mai plătească pensile. Votați PSD-ul !

Dacă unii nu și-au scris propria lucrare cred că și ceilalți își iau salariile degeaba
Dacă unii nu și-au scris propria lucrare cred că și ceilalți își iau salariile degeaba

 

 

 

Anunțuri

13 gânduri despre „Ca să nu ne plătească pensiile, guvernul Ponta preferă să ne omoare !

 1. Eu nu înțeleg. La modul serios o spun. Știu că activitatea unui profesor, ca a oricărui angajat dealtfel, este reglementată de prevederile unui contract. Are acel contract o astfel de clauză ? Atunci nu aveți încotro și probabil, pe cale sindicală, e cazul să cereți revizuirea modului în care sunt redactate aceste contracte. Nu există o prevedere contractuală în acest sens ? Ura și la gară !
  Știu că circulă în aceste zile o petiție pe care am citit-o și care mi se pare a fi de bun simț și justificată prin care profesorii refuză desfășurarea activităților din „Săptămâna altfel” și nu numai, dacă ministerul nu va identifica resursele financiare pentru asta. Am intra aseară pe forumul de pe Edu și sincer, m-am amuzat copios deși acolo era vorba mai mult de haz de necaz.
  Oricum, chiar și acolo se vede că deja cadrele didactice au cam ajuns la limita răbdării. Poate că ar fi cazul să faceți ceva concret în sensul ăsta. Semnarea petiției ăleia de cât mai multă lume și înaintarea ei mai departe ar fi un prim pas.

  Apreciază

   1. http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=197925&st=0 . Eu pe aici am găsit trimiteri
    Iar textul e ăsta :
    Subsemnaţii/Subsemnatele – salariați/salariate ai/ale unității de învăţământ ________________________________________________, oraşul _______________, judeţul __________________, membri ai Sindicatului __________________________, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, PROTESTĂM faţă de subfinanțarea procesului de învățământ.
    Este inadmisibil ca activitatea unei unități de învățământ să fie susținută din punct de vedere financiar de salariații acesteia și de părinți, în condiţiile în care învățământul, potrivit Constituției României, este gratuit, iar potrivit Legii educației naționale nr. 1/2011, constituie prioritate națională.
    În consecință, având în vedere campania denigratoare la adresa personalului din învățământ din ultima lună, vă aducem la cunoștință pe această cale că refuzăm să mai suportăm din salariile noastre cheltuielile pentru cretă/markere, consumabile (hârtie, toner etc.), dotările pentru cercuri, cluburi, activități extracurriculare și extrașcolare, precum și alte mijloace de învățământ necesare în sălile de clasă, laboratoare, biblioteci, ateliere și săli de sport.
    În egală măsură, vă informăm că nu ne mai implicăm în organizarea activităților din cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care presupun colectarea de fonduri de la părinți (vizite la muzee, excursii tematice, ieșiri la spectacole etc.).
    De asemenea, nu vom mai face apel la părinți să vină în sprijinul bunei funcționări a unității și să contribuie la desfășurarea unui proces instructiv-educativ de calitate (ceea ce, până în prezent, a presupus furnizarea de materiale igienico-sanitare, de cretă/markere, de consumabile și alte mijloace de învățământ, asigurarea pazei, ambientarea clasei, dotări pentru cercuri, cluburi și alte activități extracurriculare și extrașcolare, participarea la concursurile cu taxă pe specialități sau niveluri de învățământ, plata anumitor categorii de utilități etc.), acestea fiind de competența administrației publice locale și centrale.

    Fişier ataşat Petitie___scoli__aut._loc.doc

    Apreciază

 2. Esti un cetatean pensionar bolnav si guvernul spune ca nu exista nici o ingrijire medicala la domiciliu disponibila pentru tine?
  Deci, ce faci?
  Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai in varsta : vi se da o arma si 4 gloante .
  Vi se permite sa trageti in patru politicieni.
  Desigur, acest lucru inseamna ca veti fi trimis la inchisoare dar aveti avantajul ca veti primi trei mese pe zi, un acoperis deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suportul de ingrijire a sanatatii de care ai nevoie!
  Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problema.
  Nevoie de ochelari? Asta-i grozav.
  Aveti nevoie de un nou sold, genunchi, rinichi, plamani sau inima?
  Sunt toate acoperite.
  Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastra la fel de des cum o fac acum.
  Si cine va plati pentru toate astea? Este acelasi guvern care tocmai ti-a spus ca nu isi poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat.
  Si poti sa scapi de 4 politicieni inutili, si in plus pentru ca esti un prizonier, nu trebuie sa mai platesti taxe pe venit .
  Este aceasta o tara mare, sau ce?

  Apreciază

  1. Este țara unde cei care ne jignesc până și cu averea pe care-o afișează în mod ostentativ, avere obținute pe căi ilegale, calomniază, mint și amenință, înșeală dacă nu chiar fură, vor să ne închidă gura, dacă se poate, definitiv.

   Apreciază

   1. Tot abuz în fucție se numește. Trebuia pensionat în București și operațiunea durează mult. Cel puțin câteva luni. Nu o săptămână …. 😆 Dar ce mă mir, la cât sunt de corupți politicienii noștri …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s