Vă mai mândriți că sunteți români, struților ?

Ieri 1Decembrie, ca în fiecare an de când m-am născut, că doar și în vremurile comuniste vedeam la televizorul alb-negru astfel de manifestări de prețuire, de falsă iubire de fapt, pentru patria mumă, m-am simțit lipsită de sensibilitate pentru simplu fapt că eu nu pot afirma, nu totdeauna , există și excepții , cu mâna pe inimă că sunt mândră de faptul că aparțin acestui popor.

imagesCASB76CL
Nu simt o prea mare mândrie că aparțin acestui popor care l-a votat de trei ori pe cel care a dat lovitura de stat în decembrie 1989, omul care a dat ordin să fie ucisă familia Ceaușescu, a dovedit că este cel mai crud uzurpator din toți cei care-au preluat puterea în fostele țări socialiste, pentru ca noi să nu aflăm adevărul despre cei care se prezentau drept eliberatorii noștri.
Nu simt o prea mare mândrie că aparțin acestui popor care nu este interesat să-și afle teroriștii, torționarii sau hoții, ba, mai mult chiar, se solidarizează cu personaje politice dubioase.

images[1]
În timp ce ucrainienii la Kiev se luptă cu autoritățile pentru ca țara lor să rămână alături de Uniunea Europeană, premierul Victor Ponta încearcă o apropiere de guvernul criminal de la Tien an Men iar țăranii noștri de la Pungești sunt bătuți și arestați.
În aceste circumstanțe , vă mai mândriți că sunteți români, struților ?

9 Comentarii

Eu sunt mândră că sunt româncă. România nu este a politicienilor şi nici a hoţilor sau nesimţiţilor. Există şi oameni faini care îi fac cinste. Şi sunt destul de mulţi. Din păcate primii despre care am vorbit sunt mai vocali şi mai vizibili decât ceilalţi.

Apreciază

Sonia, sunt mulți români pe care-i respect din toată inima, dar când văd cum se votează legi , e vorba în acest caz de legea expropierii, care mai târziu o să ne afecteze pe noi toți și doar câțiva se luptă pentru drepturile lor și implicit ale noastre mă simt rușinată că fac parte dintr-un popor de mămăligari. Te rog, mă iartă !

Apreciază

La chestia cu „votat de trei ori” fii şi tu înţelegătoare şi taie una. Că zău că nu aş fi vrut să experimentez 4 ani cu Vadim. Deşi …
În rest, eu tot trag speranţe că iarna asta se va întâmpla ceva.

Apreciază

Dan, cu toate că până și doamna Doina Cornea ne îndemna să-l votăm pe Iliescu, am preferat să nu merg. Doar cu speranța râmânem. Mă uit la colegii mei că nici să comenteze nu au curaj.Cică ei nu fac politică.

Apreciază

Pentru mine e o mirare continuă ceea ce se întâmplă în învăţământ. Sincer, aveam aşteptări muuuult mai mari. Este inadmisibil ca un om cu atâta educaţie în spate să accepte să fie batjocorit în halul ăsta.

Apreciază

Nu ar trebui să te mire nimic. Dascălii sunt în marea lor majoritate de dreapta!

Apreciază

in afaceri guvernele nu sunt selectate dupa astfel de criterii, si pentru interesul economic al unei tari, asta conteaza prea putin dar oare, noi vom castiga sau dimpotriva, vom pierde si mai mult? Ne vom alege cu lucrari de infrastructura, ok, vor veni straini mai multi pe autostrazile luxoase si noi ne vom uita la ei cum se plimba prin saracia noastra invelita in staniol, vor face mai multe hidrocentrale, minunat, dar al cui va fi produsul lor? la ce pret ne vor vinde strainii propria noastra energie?

Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: