De ce minte Ponta că a micșorat TVA-ul la pâine ? Nu toți românii sunt semianalfabeți !

319874_482806028433616_959538796_n[1]

Ne tot spune domnul premier Victor Ponta, se laudă chiar cu această mare realizare a sa, că TVA-ul la pâine a scăzut de la 24% la 19 %.
În orașul Vălenii de Munte pâinea pe care-o cumpărăm de la deputatul liberal Sorin Teju, cel care deține o brutărie și magazine prin care le comercializează, prețul pâinii a scăzut de la 1leu la 0,95 lei.
De când 0,05 lei reprezintă o diminuare cu 5%?
Ca să fiu corectă , domnul deputat Teju îmi este simpatic , n-am ceva personal cu el, și la „Cuptorul de Aur” pâinea se vinde cu același preț.
Oare toți cetățenii din orașul nostru nu cunosc noțiunile de matematică necesare calculării unui procent ?
Înțelegeți acum de ce subiectele de la examenele naționale sunt atât de facile ? Ignoranții sunt ușor de manipulat.

Ca să vă treacă durerea de cap, calculele sunt obositoare, citiți o satiră savuroasă :

Matrafoxeală şi trozneală

12 gânduri despre „De ce minte Ponta că a micșorat TVA-ul la pâine ? Nu toți românii sunt semianalfabeți !

 1. Ei, dar TVA-ul la pâine nu s-a redus la 19% ci la 9%! Şi nu a fost decât praf în ochii proştilor, care chiar au crezut că vor pune ban pe ban din economisirea amărâţilor ălora de bani din reducerea procentului de taxă. În realitate doar s-a oferit producătorilor şi implicit comercianţilor de pâine, o portiţă prin care să fure un pic legal. Avantajul lor e mare şi logic. Cumperi materie primă, curent, gaze,etc -cu TVA 24%, vinzi produsul finit cu 9% şi chiar dacă i-ai adăugat ceva la baza impozabilă astfel încât să nu scazi preţul la raft, tot ajungi în final să ai de recuperat TVA de la stat. C-aşa-i în tenis!

  Apreciază

   1. Nu te înseli deloc. Trebuie să mănânce şi gura lor ceva, nu? Cu ajutorul fraieririi maselor se poate încă orice în România. S-a bătut monedă atunci pe scoderea TVA-ului la pâine de parcă ar fi prins pe Dumnezeu de picior. Că nu a ieşit cum a zis ei şi am vrut noi, va fi de vină Băsescu. Ca şi acum dealtfel. Băsescu trimite legea bugetului pentru rediscutar eîn parlament deoarece e plină de aberaţii şi creşteri de taxe inexplicabile iar ei urlă că din cauza lui Băsescu nu se vor putea ţine de promisiune să mărească salariile de la anul. Nu-i aşa că-i fascinantă politica dâmboviţeană?

    Apreciază

   2. Nu mi se pare fascinantă, înainte mă bucura faptul că mă surprindeau mereu cu câte ceva, acum a devinit hilară și plictisitoare prin repetarea obsesivă a faptului că președintele ales Băsescu ar fi de vină de orice se întâmplă pe Pământ.

    Apreciază

 2. Mai exista si pasul invers…ca de fapt scaderea TVA-ului a fost pentru a favoriza cresterea ratei profitului la fiermele producatoare si nu pentru scaderea pretului pe raft! Cine cotizeaza in campaniile electorale?

  Apreciază

 3. Daca painea inainte de reducerea TVA costa 1 leu , inseamna ca costul ei inclusand adaosul comercial era de 0,81 lei ., TVA-ul aferent fiind 0.19 lei Acum dupa reducerea TVA painea ar trebui sa coste 0.88 lei (cu TVA cu tot) Asa ca domnul si-a ,marit putin profitul si poate si taxele la stat daca este corect .

  Apreciază

  1. Izabela, eu făcusem altfel calculele:
   x+24/100∙x=1
   124/100∙x =1
   x=1:124/100
   x=1∙100/124
   x=100/124
   x=0,806 Era prețul pâinii înainte la care se adăuga TVA-ul.
   Așa cum bine zice luciastroila,TVA-ul s-a redus la 9 %, după ce m-am dus la culcare am realizat că scrisem un 1 în plus 😦 ,
   și atunci ai avut dreptate , și-au mărit profitul cei care sunt producători de pâine.
   Dar prin accizele la benzină ni se iau nouă tuturor mai mulți bani.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s