Cu ce -am greșit Doamne?

Stau cu bărbia în genunchi așteptând Doza de tratament , sunt toată chircită de durere, picioarele le am strânse cu grijă sub scaunul prost din PFL, după ce zile întregi m-am răsucit , ca un adevărat Șurub, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga.
„Părintele Cleopa a stat șase ani ascuns în munți de teama securității care-l căuta. A mâncat doar rădăcini. ”
„Ia te uită ! În hruba asta de hol neluminat n-aș fi crezut să aud vreodată vorbindu-se despre altceva decât despre boli , dureri și mercurial !”

art_134139_1[1][1]
Bolborosesc în sinea mea obosită de atâta durere. Aș fi în stare să accept, fără să mă gândesc la niscaiva consecințe grave cum ar fi dependența de droguri , chiar și o rădăcină de aia, strict interzisă, Columbienă.
Cât poate să mă coste o Iluzie? Aceea că am scăpat de toate chinurile astea istovitoare ?
Mă uit la bătrânica pirpirie de lângă mine, sunt convinsă că nu a fost niciodată mai departe de granițele județului ei, că nu a văzut marea, că nu a mers cu liftul sau cu un banal Tramvai, și totuși degajă o tărie de de caracter pentru care i-o admir.
Își odihnește mâinile noduroase de cele două bastoane, nu cred că are cinzeci de kilograme cu haine cu tot , și cu toate că îi bănuim durerea din suflet, nu se plânge cum facem noi ceilalți.
„ Înainte de Potop nu se mânca carne. Părintele Cleopa…”
Nu mă pot abține să nu-I specific faptul că de fapt a stat nouă ani ascuns prin păduri ca să nu facă Pușcărie” pentru o Crimă care merită tot respectul nostru. A primit un Verdict în lipsă pentru o Infracțiune de drept comun, comuniștii se pricepeau la înscenări de procese, când de fapt era vorba doar de un delict de opinie.
Părintele Cleopa este unul dintre cei pe care-I admir și eu și ale cărui scrieri le găsesc pline de miez.

imagesCAFUCM7W

„Nu cred faptul că nu s-ar fi mâncat carne înainte de Potop. Pentru ce a pedepsit Dumnezeu omenirea atunci ?”
„Pentru dezmăț.” Dialogul este doar între noi două. Ceilalți ascultă în tăcere.
Nu-mi imaginez dezmăț cu ciorbă de lobodă sau mâncare de urzici dar , cel puțin, în privința aceasta nu o mai contrazic.
Se vede că bătrâna are ceva Doxă chiar dacă sunt convinsă că nu știe ce-I o odă în metru antic, ce înseamnă versuri albe sau Haiku. Nici nu-I trebuie atâta timp cât se vede că puterea ei se trage din încrederea pe care o are în Dumnezeu și iubirea Lui.
Mă uimește credința ei, pe care-o bănuiesc nezdruncinată, aflând dramele pe care le-a trăit.
A avut trei copii și pe toți i-a înmormântat. Soțul s-a prăpădit aproape imediat după prima nenorocire, atunci când le-a murit fiul de 27 ani. Ne povestește molcom , fără nicio urmă de patimă în glas, despre un Furt…
Simt că nu mai pot să îndur să aud despre toate prin câte a trecut fără să nu mă mă întreb retoric, cu ce- a greșit Doamne ?
Cu ce -am greșit eu ?

Vei înțelege psi că m-a marcat și tulburat, știu că și voi ceilalți o să mă înțelegeți chiar dacă n-am apucat să vă fac vizita de curtoazie .

1. Scorpio 2. Vienela
3. Cuvanta 4. almanahe
5. Adriana 6. oglinda lui erised
7. totAdriana 8. Sonia
9. Vienela Haiku 10. file din poveste
11. anacondele 12. dagatha
13. Dictatura Justitiei 14. carmen pricop
15. Lolita
Reclame

15 gânduri despre „Cu ce -am greșit Doamne?

 1. Şi oamenii ăstia cred, cred în ei şi-n Dumnezeu. Cred că oful bătrânei se leagă de lipsa copiilor nu de neajunsuri băneşti cum suntem noi ăştia mai tineri. Pentru ea nu cred că marea, capitala şi excursiile contează, pentru ea Dumnezeu şi pomenirea copiilor sunt literă de lege, eventual grija vreunei orătănii.

  Apreciază

 2. Cred ca o mama care si-a pierdut copiii (pe toti, cum inteleg ca e cazul aici) nu mai are nici un pacat! Dumnezeu i le-a iertat pe toate, cand i-a dat jertfa asta la schimb. Sanatate multa, Carmen, oriunde te-ai afla!

  Apreciază

 3. OLA DRAGA MEA , ce faci ai patit ceva, esti bolnava, esti la spital, ce faci, cum esti, esti bine, da un semn de viata, eu te citesc dar de multe ori nu comentez fiindca tu ma incurci cu subiectul la indicatiile lui PISI, nu stiu daca este o compunere sau un subiect adevarat, daca ai nevoie de ceva lasa-mi mesaj , multa sanatate si mii si mii de pupici si imbratiseri

  Apreciază

 4. Trecem prin încercări: Fiecare avem bucata noastră de durere și suferință. Poate că unii au mai multă. Nici măcar nu ne putem alege momentul când să se întâmple asta. Apoi vine o vreme când trecem peste toate, drumurile ni se deschid luminoase și calea este netedă. Carmen, îți doresc să te faci bine! Îți trimit gândurile mele bune și îți doresc sănătate.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s