Obișnuiți să fie protejați de presă , și ea vândută, sindicaliștii din învățământ , cu pantalonii în vine, reacționează

Am căutat în memoria calculatorului și am găsit ce îi scriam disperată, în data de 3 iulie 2008, jurnalistei renumite de la „ Gândul ”.
„ Doamnă Melania Vergu,

Mă cheamă Carmen Amza , sunt profesoară de matematică cu gradul I şi am vechime de 28 de ani în învăţământ.Vă urmăresc de fiecare dată de câte ori apăreţi la postul REALITATEA.

Astăzi, văzând cum vă contraziceţi cu domnul Cătălin Croitoru, din al cărui sindicat nu fac parte, m-am hotărât să vă trimit şi dumneavoastră un e-mail.

Dacă un profesor oarecare, aşa cum sunt eu, ar avea curaj să spună ceva din ce se întâmplă la un examen, ar avea multe de suferit. Cel mai mic rău ce ni se poate întâmpla este acela de a nu mai fi fi chemați la nici un alt examen. În ultimii doi ani suntem puşi să semnăm un formular în care scrie că ,dacă îl facem public ceva din desfăşurarea examenului, putem fi deferiţi justiţiei. Nu se referă strict la confidenţialitatea subiectelor ci ,aşa, în general.

O singură dată am ajuns din greşeală, ca profesor supraveghetor la un examen de bacalaureat. Toată lumea venea şi mă atenţiona să îi las pe elevi să copieze. Într-un sfârşit a apărut şi directorul adjunct al acelui colegiu, profesor de matematică ca şi mine şi care cunoştea reputaţia mea de profesor ,, rău,, care nu le permite propriilor elevi să copieze .Şi dânsul a ţinut să mă atenţioneze în privinţa copiatului. Sigur că nu pot proba aceste fapte pentru că discuţiile se purtau în particular De atunci nicio dată nu am mai fost solicitată.
Pentru un profesor din România fiecare leu este binevenit şi, de aceea, mai bine se tace.

Spuneaţi că nu credeţi în marea corupţie din învăţământ . ”

melania-vergu-01[1]

Cum lângă semnătură și dată am avut grijă să trec și numărul de telefon al mobilului meu, am fost după câteva ore sunată de către doamna Melania Vergu. Aceasta mi-a cerut detalii și mi-a promis că va trimite un ziarist la fața locului ca să poată cerceta ce afirmam în restul epistolei virtuale pe care i-o trimisesem.
Faptul că în timpul discuției telefonice am recunoscut că sunt o susținătoare a domnului președinte Traian Băsescu, acest amănunt important nu se deducea din conținutul e-mail-ului meu, a făcut ca ancheta jurnalistică să nu aibă niciodată loc.

În sfârșit, ca o adevărată minune, se pornește o anchetă în legătură cu mita dată cu ocazia examenului de bacalaureat și , ce vedem, dascălii se revoltă.

Nu despre şcoală, ci despre fraudă – Sindicatul Liber al

35 de gânduri despre „Obișnuiți să fie protejați de presă , și ea vândută, sindicaliștii din învățământ , cu pantalonii în vine, reacționează

  1. Bun,de copiat nu i-ati lasat….dar de inspirat era loc,sau nu? 😆
    Se stie ca unii se mai inspira……daca aveau o nelamurire,ii duceati pe drumul lamuririi,adica pe drumul bun,catre rezolvare? 😆

    Apreciază

  2. Lucurile sunt asa de grave incat frauda devine normal! Ce educatie!
    Asta este motivul pentru care in Romania diplomele luate in alte tari nu sunt recunoscute! Nimeni nu mai crede ca se poate lua un examen invatand, muncind! Meritam un PM plagiator… caci am devenit un popor de hoti. Cei ca tine incep sa fie izolati ca si cand ar fi bolnavi! Corectitudinea incepe sa fie sanctionata! Groaznic!
    Eu te felicit. Sunt mandra de tine! Bravo!

    Apreciază

    1. Cita, oamenii cinstiți din România sunt considerați cel puțin proști dacă nu chiar nebuni.
      Am o prietenă profesoară, pensionară acum, nemulțumită de ce se întâmplă dar care tot timpul mă sfătuiește să cedez și să fac precum ceilalți.
      „Ai să schimbi tu sistemul ? Nu. Atunci , cedează ! ”
      Mai am doar 4 ani până la pensie dar îmi este tare milă de persoanele pe care le văd nedreptățite de cei din sistem.
      Poți să crezi că a fost titularizată o persoană care a obținut nota 7 și nu are examenul de definitivat în timp ce alta cu notă peste 9 , cu defu ‘ promovat, a rămas pe drumuri ? 😦

      Apreciază

      1. Daca cedam toti nu vom mai avea nici patrie! Nu merita pt cat te-ai zbatut sa te dezici la final!
        Persoana care te sfatuieste asa este invidioasa pe verticalitatea ta! Are ea ceva tainuit! Crede-ma! Eu nu as putea sa iti spun asa ceva! Sistemele oamenii le fac! Nu te lasa!

        Apreciază

  3. Tot asa era si bunica…..nu tolera nimic.Dar pe vremea aia era respect….acum se fac interventii….pe vremea aia se pica pe capete.Dar ce facem?Noi vrem sa adoptam ideea veche,care nu mai merge.Ne-am modernizat.
    Mai sus a fost tot o gluma……

    Apreciază

      1. Prind posturi numai „premianţii” şi pe acelaşi criteriu al şpăgilor. Nu ştiu cine o să rupă pisica asta în două odată dar bine-ar fi să se întâmple până ce mai poate fi salvat ceva.

        Apreciază

      2. Nu sperați nimic! Cei nedreptățiți se plâng la cunoscuți dar îndură cu capul plecat. Se gândesc că după aceea sunt tot la mâna lor și, trebuie să recunosc, au mare dreptate.
        Tocmai am auzit la televizor despre cazul unui bolnav de cancer care a avut curajul să facă public faptul că un medic i-a cerut mită. L-au lăsat să moară toți ceilalți doctori. :mrgreen:

        Apreciază

  4. Da,da,da……100 de elevi dusi la audieri cu microbuzele de la liceu….parinti dusi la audieri…..e ceva demn de SF(science fiction)
    Numai in Rusia se mai intampal asa ceva…..

    Apreciază

  5. Am si eu o curiozitate…De ce il sustineti pe Traian Basescu?Este si el comunist ca Iliescu…..ei doi sunt prieteni,nu sunt dusmani.
    Traian Basescu ne-a facut cel mai mare rau posibil……..a facut imprumut la FMI,Banca Mondiala,etc, in numele Romaniei.Avem de restituit 100 miliarde euro…PIB-ul Romaniei pe un an e mai mic decat suma asta,
    A pus-o sefa la ICCJ pe Livia Stanciu,care este fost procuror comunist,Este ilegal ce a facut.
    In 2004 a facut 6 dosare penale…..
    Dar poate ca Basescu este cel mai bun…..parerea mea e ca Basescu a facut mult mai mult rau decat Iliescu….nu a fost decat unealta lui Iliescu.Iliescu l-a crescut.
    Pe Iliescu Ceausescu l-a crescut.Cum a ajuns mare i-a dat in cap….

    Apreciază

    1. Avem păreri divergente pentru că privim lucrurile din unghiuri diferite. Petre Roman a fost la început omul lui Iliescu. Când a deviat de la drumul„ Conducătorului iubit” au fost chemați minerii.Ceaușescu a fost mai indulgent cu Iliescu și s-a văzut că a greșit. 😦
      Petre Roman l-a descoperit pe Băsescu iar acesta, atunci când fostul premier a pierdut rușinos alegerile sub pragul partidului, l-a detronat.
      Nu, categoric nu, niciunul dintre ei nu este ca Băsescu !
      PS Mă asemăn cu Băse’, mă regăsesc în ideile pe care le enunță, de aceea îl plac mult. 😛

      Apreciază

  6. Parerea mea e ca Iliescu l-a promovat pe Basescu….Petrica Roman nu stia cine e Basescu,Dar Iliescu a fost coleg de partid cu Basescu:))))
    Basescu a tradat comunismul,l-a tradat si pe Roman…..
    Dar Basescu nu a profitat de pe urma comunismului?

    Apreciază

    1. Aici nu mai este vorba doar despre simple păreri ci despre realitate. Băsescu a fost promovat de Petre Roman , care a avut meritul, terbuie recunoscut, de a promova pe mulți dintre cei de prim rang astăzi. Mulți ii sunt dușmani lui Băse’. 😦

      Apreciază

  7. OLA, draga mea , citii cam tirziu comentariile ca sa vad ca probabil este ziua ta, iti doresc din suflet tot binele din lume,sa fii cea mai fericita ,sanatoasa sotie si mama din lume ,si sa te mentii aceeasi, sa nu te apleci in fata la nici-o furtuna, mii si mii de pupici.Si acum sa-ti spun si povestea fiului meu cu bacul, l-am meditat f putin din lipsa de bani, ca o mama singura m-am chinuit si chiar m-am imprumutat in banca sa-l meditez ptr Academie militara unde a cazut cu succes la urma dupa ce mi-a povestit fiul meu am vazut ca se intra cu „dreptul”, iar restul locurilor erau ocupate de cei f. pregati sau inteligenti. Inainte de examen am apelat la cineva si mi-a spus ca imi trebuie 70 mil acum 10 ani, de unde , dar romanul cu mindria lui de cacat specifica ce am zis nu eu merg pe „drepte ”,si am cazut tot pe „drepte ”. Asta este dar sa revin la bac , in anul ala s-a dat f. greu la mate unde eu nu imi meditasem fiul, mergeam pe mina lui ca ii placea matematica, iar pe diriginta lui din liceu nu am cunoscut-o nici-o data, aveam un serviciu de cacat nu puteam sa plec , iar cu diriginta vorbeam la telefon,saptaminal. IN timpul anului am cusut un tablou goblen si ptr faptul ca in ziua cu examenul la matematica am sunat-o disperata ca nu stiu ce a facut fiul meu la mate si dinsa m-a consolat si mi-a dat putere sa trec peste acele emotii puternice, Doamne simteam ca se prabuseste pamintul sub mine, i-am facut cadou goblenul meu cusut in citeva luni, tare imi doresc sa cunosc aceasta doamna, si ca ea sint mmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuulte.

    Apreciază

  8. Coruptia la BAC e veche de cand s-o fi inventat si examenul. Pe mine ma surprinde ca operatiunea asta s-a facut in forta si la un anume liceu!!! Pai in toate liceele se intampla asa ceva, de ce tocmai acolo? Daca doreau sa bage spaima in profesorii „corupti” sau corupti, de ce n-au inceput – de exemplu – de la liceul Jean Monet unde sunt majoritatea copiilor de politicieni? Acolo spagile pentru bac – in 2007 – erau de 600 euro pentru nota 10 si scadeau putin functie de nota. Oricum nota cea mai mica – contra spaga – era 8!!! Asa ajung „intelectuali” majoritatea romanilor dupa lovilutie! Au parintii bani, au si „carte”, au si spate, au si doctorate, au si joburi bune, au si CV-uri sforaitoare. Simt o greata dureroasa. In suflet!

    Apreciază

    1. După câte am înțeles eu citind pe mai multe bloguri, sursele erau comentatori anonimi, un părinte procuror ,săturat de faptul că nu se iau măsuri, a anunțat SRI-ul. Adevărul, cum ai spus și tu snake, corupția este generalizată dar anchetele sunt stopate și mușamalizate la nivel de inspectorate și ministere.
      Eu însămi am făcut o plângere împotriva directorului meu pentru abuz în serviciu, probe că este corupt nu am, și inspectoratul nu a întreprins nimic cu toate că m-am adresat direct ministerului. Probă este lucrarea de nota 2 a unei eleve repetente pe care directorul a găsit cu cale să o promoveze peste trei zile !

      Apreciază

  9. William Hill este administrat de către WHG (International) Limited (RGL no. 034 & 042), o companie înregistrată în Gibraltar, care funcţionează cu licenţa Guvernului din Gibraltar şi este controlată de Comisariatul de jocuri de noroc din Gibraltar .Sediul social al William Hill este la adresa 6/1 Waterport Place, Gibraltar, iar numărul său de înregistrare este 99191. William Hill este o casă de pariuri înregistrată la I.B.A.S.

    Apreciază

Lasă un comentariu