Fariseii dintre noi !

Matei 16 RMNN – Fariseii şi Saducheii s’au apropiat de – Bible

16 Fariseii şi Saducheii s’au apropiat de Isus, şi, ca să -L ispitească, I-au cerut să le arate un semn din cer.

2 Drept răspuns, Isus le -a zis: ,,Cînd se înserează, voi ziceţi: ,Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roş.`

3 Şi dimineaţa, ziceţi: ,Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roş-posomorît.` Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s’o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi?

4 Un neam viclean şi prea curvar cere un semn; nu i se va da alt semn decît semnul proorocului Iona.„ Apoi i -a lăsat şi a plecat.

5 Ucenicii trecuseră de cealaltă parte, şi uitaseră să ia pîni.

6 Isus le -a zis: ,,Luaţi seama şi păziţi-vă de aluatul Fariseilor şi al Saducheilor.„

isus-hristos_5e3a54b383fca3[1] II    Nimic nu mă irită pe această lume mai mult decât minciuna , precătoria și fariseismul.
Dar să vă povestesc ce a pățit o colegă de a mea , sunt mulți ani de atunci, atât de mulți încât faptele s-au prescris déjà.
Profesoară de matematică și directoare ca și mine, făcea parte dintr-o comisie. Poate că de capacitate, erau acei ani când se dădeau probe scrise și la istorie sau geografie, poate că de bacalaureat.

Era și este în continuare o profesoară foarte bună, riguroasă și conștiincioasă, corectă și foarte cinstită, ba , pot spune fără să greșesc și cu multă credință în bunul Dumnezeu. Tatăl său este un preot cu har la ale cărui slujbe vin să asiste și credincioși din alte parohii.
A căzut ca o bombă printre noi vestea că a fost schimbată din funcția de director. Eram prin anii 2000-2004 și, chiar dacă toată lumea îl atacă pe Adrian Năstase pentru purtarea sa dictatorială, pot depune mărturie că în acei ani nu am asistat la epurări politice în învățământ ca în toamna anului 2012.

the-sermon-2-GoodSalt-smcas0175[1]

Ca de obicei, eram în opoziție dar relațiile mele cu conducerea PSD-istă a ISJ Prahova erau cordiale.
Unul dintre inspectorii generali, n-am să vă dezvălui numele așa cum procedez de fiecare dată, mi-a povestit pățania. l

L-am întrebat nedumerită  despre ceea ce se întâmplase.
Un alt director, impunător și cu prestanță, se spunea că are relații mari direct la ministerul educației, îi ceruse colegei noastre să adauge niște rânduri scrise pe lucrarea scrisă a unui concurent.
A urmat o plângere la parchet, nu știu detalii în legătură cu cine a făcut acel denunț ,cert este că au salvat-o cu mare greutate de la întocmirea unui dosar penal, astfel mi s-a spus mie, dar în funcția de director nu a mai rămas.
În acei ani, în ceea ce mă privește, habar nu aveam ce constituie o faptă penală dar am aflat mai târziu că necunoașterea legii nu te scutește de răspunderea penală.

jesus-beelzebub-mute-GoodSalt-stdas0160[1]

III Materiale ajutătoare

fals în înscrisuri sub semnătură privată – infracţiune  prevăzută de art. 290 C. pen., care constă în falsificarea unui înscris sub  semnătură privată, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin  alterarea lui în orice mod, dacă făptuitorul foloseşte el însuşi falsul sau îl  încredinţează altei persoane spre folosire în vederea producerii unei consecinţe  juridice. Simpla falsificare, neurmată de folosirea înscrisului sub semnătură privată falsificat sau de încredinţare a acestuia altei persoane spre a-1 folosi  nu realizează conţinutul infracţiunii.

falsul în acte, orice alterare a adevărului cu privire la forma  sau conţinutul unui act, oficial sau neoficial, săvîrşită cu intenţie şi  susceptibilă să producă consecinţe socialmente periculoase. Falsul în acte  poate fi  intelectual şi material.

1. Falsul intelectual constă în atestarea unor fapte  sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori în omisiunea conştientă de a se  insera unele date sau împrejurări, într-un înscris. 2. Falsul material  este denumit şi plastografie şi constă, fie în alterarea anumitor elemente  ale unui act preexistent, fie în confecţionarea integrală a unui act fictiv.  Alte procedee de alterare a unui înscris pot consta, în primul rînd, în ştersături şi adăugiri, transformarea unui semn grafic, suprapunerea de noi  trăsături peste cele iniţiale, haşurarea sau acoperirea cu diferite materiale a  unei porţiuni a scrisului ori numai a unor semne grafice, ruperea (tăierea,  arderea) unei porţiuni din act sau perforarea acestuia exact în locul unde se  află semnul grafic ce urmează a fi înlăturat ş.a. Modalităţile de confecţionare  integrală a unui act necorespunzător realităţii sînt dintre cele mai diverse. În  practică se întilnesc chiar şi cazuri de alcătuire a piesei incriminate din  fragmente a două sau mai multor acte adevărate. Dar, cel mai adesea, pentru  plăsmuirea unui act nou se recurge la contrafacerea scrisului şi mai ales a  semnăturii, care să aibă prin aceasta aparenţa că emană de la titular.

Citiţi mai mult și vă documentați :

Isus vorbește cu fariseii
Isus vorbește cu fariseii

Fals în înscrisuri | Dictionar juridic (dex) – LegeAZArt. 288 Cod penal Falsul material în înscrisuri oficiale FALSURI ÎN

Imaginile sunt de la Good Salt Images

Și nu-i mai credeți pe farisei! Ei vă mint.

19 gânduri despre „Fariseii dintre noi !

  1. ola, draga mea amiga,sau amigas .prietene,prima- verisoara,nieta-nepoata,la feminin se termina cu a,la masculin cu o la singular,hijo-fiu,da imi rezolvai cam jumatate miine mai am pasca ,cozonanii,icrele ,azi tinui si eu post negru, pina la 12 doar,anul trecut l-a, tinut pe tot.Acum m-am enervat ca s-a inchis biserica pe la 4 dimineata si nu am apucat sa iau SF PASTI,acum nu mai mergem nici la biserica fiindca este tinuta intr-un spatiu de la partetr de bloc,sau inchiriaza vre-o biserica de a spaniolilor,asa ca il tinem tot in inima pe d-nul JESUS CRISTOS.Si tie spor la treaba si ce dor imi este de pregatirile de le faceam in tara,cum ma duceam in noaptea de inviere la biserica,cum imparteam din pregatiri la vecinii de la tara, ma gindesc si oftez mai ales le verdele crud de la iarba si cum cintau racaneii de frumos in aceas sfinta noapte,mii de pupici si DUMNEZEU, sa-ti lumineze calea,tiei si familiei tale,UN PASTE FERICIT.

    Apreciază

  2. Pingback: Păduri cutreieram

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s