Sabina, omul zilei !

Sabina-Elena-Eleva-din-Covasna-pro-Romania-Lic-Korosi-Csoma-Sandor[1]

Reclame
Publicat în Fără categorie

12 gânduri despre „Sabina, omul zilei !

 1. Fetita aceasta da lectii de patriotism multora. Pacat ca; clasa politica nu reactioneaza mai virulent la incalcarea legii de catre unii din minoritatea maghiara. S-ar putea discuta in Parlament, dar acesta are alte interese, de multe ori paralele cu interesele celor multi ! Trist !

  Apreciază

 2. Pana la urma fetita asta a devenit infractorul nr.1 al Romaniei si va avea de suferit. Aud politicieni care condamna initiativa ei si o considera provocatoare, sovina etc. Din toata povestea asta trista (neavand nici o farama de nationalism in mine) am inteles cateva lucruri:
  * ca a purta tricolorul romanesc (simbol national) in Romania echivaleaza cu savarsirea unei infractiuni;
  * ca un roman in Romania NU are drepturi nici cat au minoritatile;
  * ca avem o clasa politica mai curva decat primul om care a constatat la un moment dat ca politica e curva;
  * ca nici un oficial nu intervine in revolta adolescentina care a inceput sa ia amploare si in alte scoli;
  * ca profesorii de la acea scoala, inclusiv inspectoratul, considera ca Sabina trebuie sa suporte anume consecinte pentru fapta ei … reprobabila cum ar fi: scaderea notei la purtare si alte sanctiuni!!!!

  In ce spatiu traim? Aud? Cine suntem noi? Mai avem identitate?

  Apreciază

 3. Reblogged this on Printre extreme and commented:
  Acum, dupa ce am vazut cu proprii ochi si am auzit-o cu propriile urechi, pot spune ca m-a impresionat. M-a impresionat prin simplitatea ei si prin adevarul pe care l-a rostit. Tocmai in acest adevar simplu consta puterea ei ce a emotionat si impulsionat romanii si romanismul.
  De ce oare politicienii nu vorbesc ca Sabina? Raspunsul e simplu: pentru ca politicienii nu simt ce simte Sabina. Politicienii se gandesc la efectul pe care-l produc vorbele lor, insa Sabina se gandeste doar la ceea ce simte ea. Asa ca mesajul ei e direct la inima noastra.

  Apreciază

 4. Am fost suprinsa de impresionata de povestea micutei Sabina, fetita cu inima cat tara. Din cand in cand mai aven nevoie de lectii de viata,ca sa ne scoata din amortire si ele apar acolo unde te astepti mai putin. Nu am nimic cu ungurii dar nu e permis ca o minoritate sa obtina drepturi si privilegii pe care majoritarii nu le au. Asta au construit toate guvernele de dupa ’89 care au primit UDMR-ul la guvernare. Aceasta organizatie pe criterii etnice nu a avut un alt scop, decat acela, prin pozitia sa de a inclina balanta in favoarea uneia sau alteia dintre parti, sa isi obtina privilegii pentru minoritatea maghiara. Un fel de postituata care a mers cu cel care ii indeplinea dorintele.

  Apreciază

 5. ola,draga mea dar eu nu cred ca fetita a facut-o din propie initiativa poti sa te superi pe mine dar pare a regizare fiindca la un copil de virsta si figura ei de ingerasi nu i-ar fi trecut prin cap sa faca asa ceva la scoala,poate miine poimine ii vedem mama sau tata parlamentari,tu care lucrezi cu copii esti un bun pshiolog si poti sa analizezi la rece si chiar sa compari.pupici

  Apreciază

  1. Ola! Nu este ceva ieșit din comun purtarea tricolorului. Și eu l-am purtat alături de colegii și elevii mei, ca urmare nu a făcut nimic ieșit din comun. Atitudinea cadrelor didactice ne-a revoltat pe toți. Până la urmă acei profesori și directori sunt plătiți din banii românilor pe care-i desconsideră. 😦

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s