Hugo Chavez nu vrea în Schengen !

Scriu pentru aceea eternitate efemeră care azi e și mâine nu mai o găsești, toți știm ce a pățit bloggerul Dan Badea, și de aceea vă amintesc că nici măcar Vladimir Vladimirovici Putin nu a avut neobrăzarea de a schimba constituția țării sale atât de dramatic încât să poată candida de 4 ori consecutiv la președinție.

ultimele-cuvinte-ale-lui-hugo-chavez-va-rog-nu-ma-lasa-i-sa-mor-90324-1[1]

Pe mine m-au impresionat în special vederea acelor oameni simplii care se adunaseră și plângeau și m-am întrebat , culmea atunci când i-am văzut pe nord –coreeni , după moartea lui Kim Jong-il, nu mi-au trecut prin cap astfel de gânduri, dacă indivizii respectivi erau în adolescența lor la fel de preocupați de educație precum elevii mei.
vladimir_putin_sneaky[1]

De nord – coreeni mi-a fost milă bănuind teroarea ce plana asupra lor, știrile de mai târziu legate de uciderea a mai multor înalți oficiali pentru că nu păstrat cu sfințenie doliul național impus, în schimb pe acei oameni din Venezuela îi bănuiesc că sunt de prostie crasă cam la fel ca și majoritatea liceenilor pe care-i cunosc eu. Veți zice că sunt răutăcioasă iar eu vă voi spune , celor care n-ați trecut prin școală ca gâsca prin apă că vă înșelați cumplit.

60536270[1]
Eram marți la o clasă de a zecea, destul de nervoasă pentru că directorul școlii îmi ceruse , e drept nu în mod direct, să-i trec pe elevii corigenți din clasele a XII a.
Unul dintre băieți trebuia să împartă pe 60 la 6.
„ Cât face ? ” Insistam eu să obțin un răspuns.
„Dă cu virgulă. ” Câțiva elevi din clasă mai răsăriți au râs.
„ Ieri am făcut la modul exerciții cu virgulă. ”
„Te duc la director, v-am spus că eram supărată pe șef, să-i spui că nu știi să rexolvi exercițiu de clasa a doua. ”
„Ce credeți că directorul știe ? ” Mi-a răspuns calm băiatul.
Un altul pe sub bancă a făcut împărțirea pe telefonul mobil.
„E 10. ”
Dând a lehamite din mână, cel de la tablă cunoscându-și colegul de bancă a protestat.
„Nu știi nici tu. Ai făcut pe mobil. ”
Elevii din clasa a XII a sunt atât de supărați când sunt deranjați din somnul dulce cu ochii deschiși încât protestează .
„ Of! Ce aveți cu mine ? Ce v-am făcut ? ”
„Nimic, vreau doar să te ascult. Împarte te rog pe 325 la 13. ”
„ Nu știu. ”
Știți cu toții care sunt cei ce votează de obicei cu stânga, adică cu PSD-ul. Părinții, frații și toate rudele acestor elevi pe care-i văd zilnic cu mari dureri de cap atunci când se întreabă cât face 3 înmulțit cu 0 sau 3 împărțit la 3.
Vă dați seama cum reacționează elevii din clasa terminală de liceu la vederea polinoamelor ?
„ E greu! Nu pricepem ! ”
Mă miră rău cum a decăzut nația română și nimeni nu recunoaște.
Împărțirea polinoamele se preda în timpul dictatorului în clasa a VIII a ! Eu însămi timp de zece ani am făcut-o.

PS Tare sunt curioasă, nu că i-aș dori moartea, să-i văd pe românii noștri plângând după Ion Iliescu, tăticul lor.

15 gânduri despre „Hugo Chavez nu vrea în Schengen !

 1. La Mulți Ani !, doar zile fericite și pline de iubire îți dorim, alături de cele mai calde și sincere urări de sănătate și împliniri în viața profesională și socială !
  Acesta este un mesaj „clasic” pe care nu numai bunul simț ci și aprecierea pe care o simțim în ceea ce te privește, transformă „corvoada” și „rutina” trecerii prin astfel de aniversări într-o plăcere reală și sinceră.
  Dar dacă, din motive independente de voința ta și-a noastră, urările noastre nu te vor găsi în cea mai bună dispoziție sau stare sufletească, dacă feluritele și de multe ori nemeritatele amprente ale vieții nu te-au atins în ultimele zile într-un mod tocmai fericit, te rugăm să crezi, și să speri că TREBUIE să existe o lege a compensației, o lege care va face să vină și o zi începând cu care, toate anotimpurile să îți devină calde primăveri, învăluite în parfum de flori de câmp și începând cu care toate zilele să îți devină fericite și pline de iubire zile de „8 Martie”.
  Cu drag, Diana și Dan.

  Apreciază

  1. Vă mulțumesc la amândoi din tot sufletul. M-a impresionat mult mesajul vostru tocmai pentru faptul că nu-l simt „clasic” și de „rutină”.
   Am primit de nenumărate ori mărțișoare sau urări făcute din complezență , din datorie sau pentru a obține mici avantaje, și vă pot spune că mai degrabă îmi lasă un gust amar.
   În schimb despre legea compensației afirm cu toată tăria că există și vă destăinuiesc că face mari minuni.
   Sunt obosită dar orice urmă mi-a dispărut pentru că nu m-aș fi așteptat să găsesc astfel de cuvinte frumoase scrise pe blogul meu mai ales că nici nu știu dacă le merit.
   Vă doresc din tot sufletul ca să vă iubiți în continuare la fel ca acum iar ție Diana un sincer „La mulți ani !
   Cu mult drag,
   Carmen

   Apreciază

 2. OLA,draga mea prietena LA MULTI ANI,SA FII CEA MAI FERICITA SOTIE SI MAMA SI PROFESOARA DIN LUME.In tara se sarbatoreste ziua asta FOARTE MULT ca pe aici este o zi normala dar sint bucuroasa ptr romince ca se fac grupuri si se duc la restaurant intre femei.Dar pe aici femeile socialozeaxa mult mai mult ca in tara,nu le trebuie o zi speciala ca sa sarbatoreasca ceva ,si in cazyl cind este ziua la una dintre ele se face cheta si se plateste o limuzina si intra si pretul la o cina intre femei si dupa aia la discoteca,sint mult mai libertine dar in mare masura cuminti decit romincele,rar ai sa vezi o spanioloaica prostituata.IAR ptr articolul tau ai uitat cit au plins rominii pe ceasca si il pling si acuma.Si venezuelii daca ar fi bine in tara lor nu ar fi pe aicea,si sint comunicativi,si ma mir de unde scot aia numai missuri, ca din ce am vazut eu pe aicea romincele sint mult mai frumoase,LA MULTI ANI SI PTR BARBATII DIN FAMILIA TA PTR ZIUA DE MIINE,SI INCERCAI SI LA SARE DAR NU PUTUII SA.I TRANSMIT

  Apreciază

 3. Ce as putea spune despre Venezuela?Nu am vazut-o.Am vazut cea mai saraca tara din America de Sud,Paraguay,care sta mai bine decat noi.Salariile la ei sunt mai mari decat la noi.Am vazut tableta 4G in Paraguay,care apare si la noi acum.
  Venezuela e patria telenovelei.Actorii sunt platiti foarte bine,au averi de cateva zeci de milioane dolari.
  Venezuela este peste Paraguay.
  Cred ca Hugo Chavez a fost iubit de ai sai.A fost si prietenul meu,pentru ca i-a urat pe americani.Nu am nimic cu americanii de rand,am ce am cu cei ce au pornit razboaiele,cu cei ce globalizeaza.Cred ca nici el nu a avut nimic cu americanii de rand.

  Apreciază

 4. Carmen, e posibil ca un elev ce nu stie o operatie de impartire, de nivelul clasei a doua sa ajunga in clasa a XII-a? Imi pare rau, dar aici, nu numai sistemul e de vina ci si dascalii ca accepta asta. De asta e invatamantul romanesc asa cum e. Banuiesc ca unii dintre acesti tineri intra la facultate si peste cativa ani flutura o diploma de ”prost cu scoala”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s