Dragi prieteni

4257_somali-refugees_1_460x230[1]

„ Dragi prieteni,

Am scris un articol despre o tânără somaleză violată cu brutalitate de soldați ai Guvernului, sperând că gestul ei curajos de a împărtăși această experiență dureroasă va atrage atenția asupra gravității problemei violurilor în Somalia. Dar Guvernul a folosit articolul meu pentru a condamna la închisoare victima unui viol sub acuzația de „ofensă adusă statului”! Haideți să ne unim forțele pentru a pune capăt violurilor comise chiar de forțele de securitate. Dă click mai jos pentru a mi te alătura:

http://www.avaaz.org/ro/somalia_no_authority_to_rape/?bvgJOcb&v=22326

Violul este o experiență îngrozitoare, iar situația în care singurele autorități cărora te poți adresa pentru a ți se face dreptate sunt chiar violatorii tăi este o condamnare zdrobitoare la neputință. Dar cred că împreună îi putem aduce speranță acestei victime nefericite. Am lansat o petiție globală pe site-ul Avaaz pentru că Guvernul somalez depinde puternic de finanțarea primită de la alte guverne, deci comunitatea internațională poate face presiuni împotriva mușamalizărilor și pentru impunerea de reforme reale care să stopeze molima violurilor comise chiar de forțele de securitate.

Apelul nostru la schimbare are șanse mari de reușită, dacă va fi suficient de puternic. Emisarul ONU Zainab Bangura s-a oferit să înmâneze personal petiția noastră țărilor donatoare și Președintelui Somaliei. Semnează acum și trimite mai departe acest mesaj. Haideți să le arătăm acestor femei neajutorate că nu sunt singure și că nimeni nu are dreptul de a viola:

http://www.avaaz.org/ro/somalia_no_authority_to_rape/?bvgJOcb&v=22326

Tânăra care a avut curajul de a-și spune povestea a fost acuzată de oficiali ai Guvernului că a inventat acest viol, încă dinainte de a i se face un proces. Apoi, judecătorii au refuzat să îi asculte mărturia sau să accepte dovezile medicale care atestă violul. Iar acesta nu este singurul caz de acest fel: am intervievat atât de multe femei care trăiesc cu frica permanentă de a fi împușcate sau violate, de multe ori chiar de către cei care au misiunea de a le proteja!

Acum există mai multă speranță ca niciodată pentru Somalia. În doar 18 luni, s-a aprobat o nouă Constituție, a fost ales un nou Președinte și s-a întors balanța în războiul împotriva extremiștilor, Guvernul având șanse mari de a câștiga în sfârșit în acest conflict. Președintele Hassan Sheikh Mohamoud poate acționa pentru a proteja femeile de pericolul reprezentat de propriile sale forțe armate, dacă împreună îi vom da un motiv serios pentru a pune capăt violențelor și războiului absurd împotriva femeilor.

Supraviețuitoarea unui viol brutal și Abdiaziz Abdinur, jurnalistul care a vorbit cu ea, riscă un an de închisoare! Finanțatorii Somaliei au puterea de a schimba felul în care forțele de securitate și soldații țării tratează femeile. Semnează acum și trimite mesajul mai departe. Haideți să lansăm un apel la schimbare suficient de puternic pentru a schimba Somalia pentru totdeauna:

http://www.avaaz.org/ro/somalia_no_authority_to_rape/?bvgJOcb&v=22326

Comunitatea Avaaz luptă cu mult curaj pentru a opri războiul împotriva femeilor peste tot în lume. Luna trecută, mai mult de 1 milion dintre noi au semnat o petiție cerând dreptate și o schimbare profundă în India, după moartea tragică a victimei unui viol în Delhi. Petiția noastră a primit semnale încurajatoare din partea miniștrilor aflați în poziții cheie, care ne-au asigurat că vor da ascultare apelului nostru. Acum, putem folosi aceeași forță civică a schimbării în Somalia pentru a da țării o nouă direcție.

Cu speranță și determinare,

Laila Ali și echipa Avaaz ”

11 gânduri despre „Dragi prieteni

 1. Si eu va multumesc, doamna Carmen. Mergeti inainte pe acest drum, ca este cel bun. Poate, poate se va schimba, in bine, ceva in tara aceasta. Ar fi o realizare daca mai multi ar constientiza ca tacerea de multe ori nu este de aur, ci numai cand trebuie. Cu stima, Tony Popescu

  Apreciază

 2. Ce am vazut in India nu o sa uit niciodata.o femeie de aproximativ 30 ani cu ambele maini taiate de la cot.Femeia furase si a fost pedepsita.Cersea…..daca era prinsa putea sa fie omorata de cei ce chipurile fac parte din justitie.
  Au nenorocit-o pe viata….ce mai conteaza un viol?Isi continua activitatea,poate sa munceasca,poate sa ajunga vedeta internationala si aia.Dar cu femeia cu mainile taiate ce se mai poate face?

  Apreciază

 3. ptr idiotii astia nu exista DUMNEZEU, daca i-ai vedea ce isi respecta ritualurile religioase, inclusiv in baruri daca lucreaza cind le vine ora de rugagiune lasa lucru si se duc la baie se spala si se roaga,numai prefecatorii in toata lumea ma mir ca ne mai tine D-ZEU PE PAMINT

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s