Diavolul păcălit ? Niciodată !

S-a născut în timpul, de fapt chiar pe la începutul său, celui de-al doilea război mondial, s-ar zice că a fost odată ca niciodată, într-o familie cu foarte mulți copii și a fost mereu mezina.
Cum dezbaterile religioase erau un subiect la ordinea zilei, părinții au pendulat la un moment dat între o Biserică sau alta, devenind un fond sonor în casa lor , cum sărăcia ce-i lovise din cauza încrederii în „ frații ” credincioși o lăsau mai tot timpul nesătulă, cum se săturase, în schimb, de purtat hainele rămase de la frații mai mari, s-a gândit că Dumnezeul la care se închina propria-i familie nu-i nici bun , îndurător sau sensibil, nici drept.

images[3]

La început a fost un gând răzleț, crescuse între timp și viața tumultuoasă , baluri, întâlniri, iubiri nevinovate, n-o lăsa să cugete mai mult și să aprofundeze ideea.
După o căsătorie ratată în care-a rămas să educe și să crească o fată, îi pusese numele de Angela cu toate că nu credea deloc în sfinți sau îngeri, a avut mai mult timp ca să se gândească la El.
„ Ești crud și nedrept ! Nu mă închin la tine.Tu, zici că ești Dumnezeu ? Tu, care ești atât de surd și orb ? Nu vezi cât îmi este de greu ? Nu vrei să-mi vezi durerea? Nu. Tu, nu mă auzi . De ce vorbesc cu tine ? De proastă. ”

2574[1]
Sticlele de lichior goale, băutura preferată a celor doi amanți, între timp femeia se încurcase cu un bărbat însurat, umpluseră câțiva saci de rafie. Când le-a văzut adunate, Angela ajunsă la vârsta adolescenței , a realizat gravitatea situației și pentru prima oară nu s-a mai simțit un copil.
„Nu mi-a dat Dumnezeu și mie o familie cu care să mă mândresc !” Și-a spus ea intristându-se.

imagesCAHH46MV
Nu și-a bătut prea mult capul cu existența sau non-existența unei forțe supreme spirituale. Își propusese o astfel de atitudine din momentul în care fusese derutată de teoria evoluționismului.
„Dumnezeu a creat maimuța iar aceasta s-a dezvoltat ajungând la om. ”împăcase ea și capra și varza.
Angela a crescut , nu-L nega pe Dumnezeu dar nici nu considera religia mai mult decât o sumă de obiceiuri și ritualuri, s-a îndrăgostit și măritat.
Poate nu știuse prea bine ce să aleagă, poate nu știuse ce înseamnă să faci zilnic compromisuri, poate nu voise să le facă, poate…
Divorțând la rându-i s-a văzut nevoită să o ia pe drumul mamei sale, cunoștea prea bine care i- ar fi fost viitorul, sau pe un altul, mai anevoios, care i-ar fi cerut eforturi mai mari dar și alte speranțe. Cui putea să-i ceară ajutorul ? Cine i l-ar fi dat ?

Isus-Rastignit[1]

S-a îndreptat către singurul care –i putea oferi sprijinul și iubirea în mod necondiționat.
A crezut în El orbește. Atât.
Viața i-a devenit mai blândă și mai ușoară, cel puțin astfel o percepea ea.
Mama ei, femeia care toată viața se răsvrătise împotriva lui Dumnezeu, la început i-a spus franc în față :
„Cum poți să fii atât de naivă ? Te consideram o persoană cultă, nu ignorantă precum o femeie de la țără , mă uimești prin prostie. ”
Angela, avea semnele ei și credința sa nu s-a tulburat nicio clipă.
După ceva timp mama sa i-a spus ceva ce avea să o bucure mai mult decât orice altceva.
„Știi, culmea, credința ta m-a convins. Dumnezeu este bun și ne iubește. Tu, fiica mea, ai reușit să mă readuci pe drumul credinței.Sunt fericită. ”

Diavolul, care n-are somn când își vede vreo victimă cum găsește drumul luminos al credinței , s-a supărat crunt.
Mult timp n-a trecut de la discuția pe care a avut-o Angela cu mama sa și ultima a căzut grav bolnavă. A fost o lovitură primită brusc deoarece mama Angelei, pentru prima oară după zeci de ani, afirmase că nu o doare nimic.
Un somn greu din care nu se mai trezea, acum se numește comă, s-a abătut asupra ei și doar printr-o minune se mai putea vindeca.
Angela a căzut în genunchi rugându-L ore în șir pe Dumnezeul ei să-i salveze mama.
Acum am să vă dezvălui ceea ce niciun călugăr nu o va face.
Cu cât se ruga Angela mai mult cu atât așteptările ei erau mai mari. Stătea în genunchi cu lumânări aprinse și citea de zori rugăciuni. Când obosea, se ridica așezându-se în pat și cu ochii închiși se ruga în continuare.
Într-una dintre seri, în timp ce se îndrepta spre spitalul în care mama ei era internată, a început să audă tot felul de vorbe răutăcioase.
„ Curvo ! Crezi că te va asculta cineva? Crezi că ți-o salvează de la moarte ? ” Nu i-a spus numele, dar ea a știut că se referea la Dumnezeu.
Gura i s-a strâmbat , mâna i s-a contorsionat, vocea nu contenea să-i spună cât de neputincioasă și fără niciun sprijin este. Angela speriată a început să spună în gând o rugăciune.
„Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluieşte-mă pe mine ,păcătoasa !”
Pentru un timp Angela a crezut că diavolul cedase și s-a bucurat.
„Leapădă-te de Iisus, și-ți voi salva mama !” A început ea să audă din nou.
Mă păcălește, diavolul minte totdeauna! Nu pot să mă încred în el.
„ Eu de Iisus nu mă lepăd, cred în unul Dumnezeu!”
„ Hahaha! ”
Peste câteva zilei mama Angelei a murit. Era frumoasă și luminoasă și toată lumea care venise s-o vadă se minuna vâzându-i chipul liniștit.

Am citit la dagatha un articol despre , , , , ,  și cum ea a lăsat linkul AICI, era vorba despre  Articole inscrise la concursul “Castiga o carte fabuloasa: Secretul libertatii. Diavolul pacalit” |, mi-am amintit o poveste pe care voiam să o destăinuiesc cândva. Imaginile le-am luat de pe Google, sursa noastră de fotografii.

Ca poveste, știu cât de mult vă plac,cammely tu ce zici,  o recomand și prietenilor din clubul psi.

1. dor 2. tibi
3. carmen pricop 4. anacondele
5. altcersenin 6. cita
7. Mitzaa 8. Scorpio
9. abisuri 10. Vero
11. Max 12. lili3d
13. tibi 2 14. La Fee
15. roxana 16. Some Words

10 gânduri despre „Diavolul păcălit ? Niciodată !

  1. O poveste care m-a lasat pe ganduri. Dincolo de frumusetea relatarii si a constructiei are o puternica nota moralizatoare. E o pilda asupra alegerilor pe care le facem mereu in viata si asupra scarii de valuri. Legati mereu de partea pamanteana a corpului nostru, uitam spiritul si lasam intunericul sa ni se strecoare in suflet. Existenta pe pamant ne este limitata. Mama fetei a murit insa atat de radioasa si senina, a trecut in lumea cealalta. Credinta si sufletul nu se vand. Asta ne invata povestea. Nu totul se vinde si se poate converti.
    O zi frumoasa sa ai, Carmen!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s