Nu mai dați vina pe Școală, nu putem să schimbăm IQ-ul nimănui!

Se întâmplă ca de cele mai multe ori o expresie, o propoziție sau frază să aibă un impact mai mare decât zeci de simpozioane, conferințe sau chiar lucrări de știință .
La fel s-a întâmplat și cu celebra de acum idée cum că școala românească ar produce tâmpiți.Cum produce scoala tampiti
imagesCA2Z8Q1U
Ca să vă liniștesc, în SUA , azi am văzut un film documentar pe HBO, se afirmă că școala lor produce ratați.
Dar să revin la problema de fond. N-am vrut să fiu răutăcioasă încă din titlu și să vă spun un adevăr în mod direct, școala nu tâmpește pe nimeni ci îi preia pe elevi așa cum sunt ei de la mama natură.
Cu o memorie atât de redusă încât nu sunt în stare să învețe tabla înmulțirii până termină liceul, cu o putere mică de concentrare și , ce este mai grav, cu imposibilitatea de a face raționamente abstracte.
O să ziceți că nu le sunt necesare toate astea , partidele care-au condus țara de zeci de ani știu ele ce știu și de ce vor un electorat needucat, iar eu vă voi spune că, pe mine una, nu mă miră de ce atât de puțini muncesc în țara asta iar majoritatea trăiesc din ajutoare de la stat dacă unora până și să gândească le este lene.

Anunțuri
Publicat în Fără categorie

10 gânduri despre „Nu mai dați vina pe Școală, nu putem să schimbăm IQ-ul nimănui!

 1. A disparut ideea de cultivare intelectuala de cand bogatii sunt ciobani si interlopi!
  Cum sa convingi ca e bine sa fii instruit? La ce le-ar folosi interlopilor sa aibe carte?
  Vai de profesori! Ei ce sa faca?
  Ori se apuca de furat telefoane 🙂 ca cel care te-a lasat pe tine fara… ori iau ceaiuri calmante!

  Apreciază

  1. Este foarte greu într-o societate în care hoții, prostituatele de lux și alte „ hahalere ” sunt mai respectați decât cei care muncesc. 😦 Cita, mi-a spus o dată un individ care-mi făcea curte, absolvent a zece clase profesionale, pe care eu îl refuzam mereu :
   „ Carmen, eu merg cu mercedesul în timp ce tu plimbi sacoșa ! ”

   Apreciază

 2. Ziua bună, Carmen! Oricine e în sistem si stie că-şi face bine treaba are tendinţa să creadă că odată cu sistemul e criticat si el! Scoala rezistă si acum ca si pe vremea împuscatului, doar prin cei dedicaţi, care-si fac treaba. Din cauza mediului social în degradare, acum e chiar mai greu pentru ei să formeze oameni integrabili într-o societate normală. Dar nu e numai asta! Cu toată stima pentru cei ca tine si ca alţii care rezistă, cred că sistemul nostru de învăţământ -abramburit peste măsură şi acum, e departe de a da rezultatele pe care le dorim.

  Apreciază

  1. Bună !
   Da Nora, toate cadrele didactice suntem de acord cu faptul că sistemul este „ abramburit ” și asta din interese electorale, păstrarea unor locuri de muncă prin inființarea unor noi licee în care ajung copiii ce nu cunosc la finalul clasei a opta tabla înmulțirii, dar și din interese pur materiale. Absolvenții unor astfel de școli sunt viitorii licențiați la facultăți gen Spiru Haret.
   Iar mie îmi spune azi o elevă că-mi place să-mi pierd vremea cu ei în școală, pregătiri suplimentare neplătite , pentru că n-am treabă acasă.

   Apreciază

 3. Carmen, si eu cred ca scoala poate schimba in masura in care mintea de schimbat e deschisa pentru schimbare. Si familia e mai importanta decat orice alta influenta cand e vorba de abordarea copilului pe care il vezi in clasa.

  Si pentru ca spui de State, mentalitatea impinsa politic cum ca profesorul e 100% responsabil pentru performantele copiilor in scoala face invatamantul varza. Totul in prestatia profesorului trebuie sa fie fun, sa atraga, sa entuziasmeze, sa implice. Astea sunt asteptarile celor care fac regulile in educatie, asta asteapta si copiii. Si nu mai e fun din secunda in care esti pus ca profesor sa ceri si elevului sa puna efort in invatare facandu-si o tema sau pregatindu-se pentru un test.

  Cum e de imaginat, cele mai multe scoli nu sunt academii preparatorii – pepiniere pentru Harvard, Stanford, MIT sau Caltech, unde merg copii ai caror parinti stiu pretul educatiei si sunt crescuti cu o abordare fata de scoala in consecinta.

  Apreciază

  1. Am văzut un documentar Cristina, era pe HBO, în care profesorii erau arătați ca vinovați pentru nereușita elevilor. Adevărul este cum scrii și tu, elevul trebuie să și învețe nu doar să se entuziasmeze.Ori munca este grea și plictisitoare ! 😦

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s