În timp ce oamenii cinstiți muncesc….

În timp ce oamenii cinstiți muncesc , ca aproape toți cei din țara aceasta, hoții, pentru că noi nu suntem vigilenți, doar suntem atenți la ce trebuie să facem, ne fură nestingheriți.
Ca să fiu sinceră ca de obicei, nici de revista presei nu-mi ardea, am datoria sfântă de a învăța niște elevi când, din pură politețe, am deschis calculatorul ca să nu las comentarii fără răspuns.
O prietenă dragă,Nora Damian , mi-a semnalizat un articol lăsându-mi un link.
Nu am făcut decât să-l copiez, doar e țara lui Copy-Ponta, ca să vi-l fac cunoscut.

4 ani au trecut de când creierul de borfaș al pușcăriașului Sorin Ovidiu Vîntu a emanat celebrul îndemn. Exclamația- apel a fost un răspuns sincer, instinctiv al unei minți bolnave ce-și dezvăluia mai clar ca niciodată adevăratele intenții. Într-un an cu o teribilă campanie prezidențială, Cătălin Tololntan i-a spus: „Avem un stat slab și niște moguli puternici”. Vîntu i-a răspuns: „Domnilor, întăriți-vă statul!”
Suntem la început de 2013. Și de 14 ani cel puțin, Dan Voiculescu își bate efectiv joc de statul român.

Pentru cine-l cunoaște suficient de bine pe Dan Voiculescu, știe că nimic din ceea ce face nu e întâmplător. E tenace, negociază orice, are obsesii, e răzbunător și mereu, dar mereu, își urmărește obiectivele. Financiare sau politice. Își fixează ținte și nu se lasă niciodată până nu și le atinge. Oricine l-a urmărit cu atenție în ultimele două zile putea să-și dea seama că are o mare problemă cu dosarul ICA, că își va da cu certitudine demisia și că-i e teamă de unii oameni din USL.

„Am fost trei- a spus, la un moment dat. Unul e în pușcărie, altul e bolnav, am mai rămas eu. Cât voi mai fi și eu…” În tonul descumpănit i se simțea disperarea, lipsa de speranță. În seara asta, își revenise. Era luminos, liniștit. Cert este că judecata, verdictul se apropia. Iar Dan Voiculescu va face tot ce-i va sta în putință să scape. Cred că este clar pentru toți.

Problema e că o face de 14 ani. Să mă explic:

În 1999, într-o seară, Dan Voiculescu, intră în panică. În Palatul Cotroceni, sub președintele Emil Constantinescu, era în desfășurare o ședință a CSAT. În acel CSAT, este declasificat celebrul dosar ICE Dunărea. ICE Dunărea aparținuse fostului Departament al Securității Statului prin diverse firme. Inclusiv prin celebra Crescent din Cipru al cărui director a fost Dan Voiculescu.
Din acel moment, Dan Voiculescu, un prieten la începutul guvernării, pornește o campanie furibundă împotriva lui Emil Constantinescu. Împotriva oamenilor fostului președinte, împotriva puterii de atunci, împotriva guvernării, sprijinind chiar facțiuni din partide.
Rezultatul îl știți: Emil Constantinescu anunță, parcă într-un weekend, că nu mai candidează pentru un al doilea mandat și că este…învins de structuri. Printre structurile alea era și Dan Voiculescu mai precis.
În 20 Decembrie 2000, se instalează noua Putere. Câștigător: Ion Iliescu. Dosarul ICE Dunărea este clasificat în CSAT.

Liniște până în vara lui 2004. Dan Voiculescu, președintele Partidului Umanist Român, bun prieten și apropiat al lui Adrian Năstase ( pe care ulterior l-a și invitat să preia șefia partidului său) speculează foarte bine toate problemele guvernării PSD tocmai pentru a-și fructifica în alegerile locale scorul electoral al PUR. Mai precis, lansează o campanie dură împotriva unor exponenți ai regimului- și ei cu mari probleme de imagine și corupție. Ținta era să cucerească Bacăul, Galațiul și Prahova. Clanul Sechelariu se prăbușește. PUR singur obține un rezultat foarte bun în alegerile locale. Cu un trust puternic de presă și cu un asemenea scor, se formează Uniunea Națională PSD+PUR în perspectiva alegerilor parlamentare: 22 de locuri în parlament.

2004- prezidențiale. Candidatul Alianței D.A., Traian Băsescu, participă în emisiunile electorale ale Antena 1, însă Dan Voiculescu îl sprijină pe Adrian Năstase cu care, de altfel, era în alianță. Valul împotriva lui Năstase era însă prea mare. Năstase pierde alegerile. La invitația lui Traian Băsescu, PUR și Dan Voiculescu schimbă repede barca și intră la guvernare. Cu condiții. Alianța cu PUR e numită de președintele Traian Băsescu „soluția imorală”.
În Februarie 2005- CSAT declasifică dosarul ICE Dunărea. Dosarul este trimis la Parchet.

Războiul începuse. Și în următorii 8 ani se duce efectiv pe toate fronturile și cu toate mijloacele cu putință. Linșajul devine un nou gen jurnalistic. Ținta lui Voiculescu este una singură: îndepărtarea lui Traian Băsescu. Ulterior, acapararea primei funcții în stat prin „intermediari”.

2006- toate dosarele fostei Securități sunt predate CNSAS.
Iunie 2006- CNSAS confirmă în unanimitate colaborarea lui Dan Voiculescu, sub numele conspirativ „Felix”, cu fosta Securitate ca poliție politică.
Sfârșit 2006- miniștrii PUR/PC își dau demisia. PC și Dan Voiculescu ies de la guvernare.
2007- Dan Voiculescu îl sprijină pe Călin Popescu Tăriceanu în războiul cu președintele Băsescu.
Aprilie 2007- Dan Voiculescu se pune în fruntea unei comisii care, pentru prima oară în istorie, suspendă din funcție un președinte al României.
2007- Președintele Traian Băsescu câștigă referendumul de demitere.
Toamna lui 2007- Dan Voiculescu renunță la mandatul de senator prin demisie.
2008- Dan Voiculescu redevine senator, în urma alegerilor parlamentare. În cadrul Alianței PSD- PC, sub mandatul lui Mircea Geoană, Voiculescu obține din nou locuri consistente în Parlament.

Toamna lui 2008- DNA îl trimite în judecată pe Voiculescu în dosarul ICA. Dosarul este judecat de ÎCCJ.
2009- Dan Voiculescu îl susține cu toată puterea pe Mircea Geoană în campania prezidențială. Și la nivel personal, Geoană era preferatul său.
Decembrie 2009- Geoană pierde alegerile. Traian Băsescu recâștigă Președinția României.
2010- Dan Voiculescu îl sprijină pe Mircea Geoană să nu piardă partidul. Spre dezamăgirea lui, președinția PSD este câștigată de Victor Ponta.
2011- Februarie- se construiește USL. Dan Voiculescu virează spre liberali, face alianță cu PNL sub Crin Antonescu.
7 Mai 2012- Guvernul Ungureanu se prăbușește. Victor Ponta devine premier. USL intră la guvernare.
10 Iunie 2012- USL câștigă detașat alegerile locale.
25 Iunie 2012- Dan Voiculescu începe să dribleze cu legile și Justiția. Dan Voiculescu își dă din nou demisia din Senat. Dosarul ICA este trimis spre judecată Tribunalului București. Voiculescu câștigă câteva luni bune tărăgănând judecata.
6 Iulie 2012- Președintele Traian Băsescu este a doua oară suspendat din funcție și la insistențele lui Dan Voiculescu.
21 August 2012- CCR invalidează referendumul. Traian Băsescu redevine președinte al României.
9 Decembrie 2012- USL câștigă în mod zdrobitor alegerile parlamentare. Dan Voiculescu intră a treia oară în Senat.
17 Decembrie 2012- Victor Ponta este desemnat din nou premier al României.
Decembrie 2012 – Ianuarie 2013- Dan Voiculescu refuză inițial să depună jurământul ca senator. Dosarul ICA se mută din nou la ÎCCJ.
22 Ianuarie 2013- Dan Voiculescu depune jurământul ca senator.
25 Ianuarie 2013- Termenul de judecată de la ÎCCJ, în dosarul ICA, este schimbat de pe 25 Aprilie pe 31 Ianuarie 2013.
28 Ianuarie 2013- Dan Voiculescu își dă demisia a treia oară din Senat. Dosarul se mută DIN NOU la Tribunalul București.
În tot acest timp, Voiculescu anunță că își dorește a treia suspendare din funcție a președintelui Băsescu.

Așadar, domnilor, v-a spus-o clar penalul: întăriți-vă, apărați-vă statul. Asta până când nu e prea târziu. Și penalul nu devine stat…”

Reclame
Publicat în Fără categorie

9 gânduri despre „În timp ce oamenii cinstiți muncesc….

 1. Voiculescu nu are vina,sistemul il apara.Isi muta dosarul de colo dincolo,dupa bunul plac.
  Voiculescu este un bun platitor de taxe si impozite.Este pe locul doi in tara.In 2-3 ani a platit impozite de 60 milioane euro.
  In dosarul ICA prejudiciul este de 60 milioane euro.Nu e un pic ciudat?

  Apreciază

 2. De fapt am gresit….el plateste cel mai mult.In alt articol celalalt platise mai mult pe un an decat Voiculescu.
  Potrivit topului, primul loc este ocupat de Dorinel Umbrarescu cu peste 40 de milioane de euro „achitati” in trei ani catre Ministerul Finantelor. Pe locul doi se afla familia Voiculescu, care a platit la buget taxesi impozite de peste 60 de milioane de euro, in perioada 2007-2009. Ocupantii primelor doua locuri nu au nici un fel de datorii la bugetul de stat. Cu acesti bani, familia Voiculescu ar fi putut achizitiona 12 Rolls Royce, zece apartamente de lux in mijlocul New-Yorkului, ar fi putut locui zece ani la Burj al Arab, si-ar fi putut cumpara cel mai scump telefon din lume sau zece ceasuri Vacheron Constantin.

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/uncategorized/1291920852-dan-voiculescu-cel-mai-mare-pl-titor-de-taxe-dintre-rom-ni-22276.html/#ixzz2F5gYlqmo,

  Apreciază

 3. Faptul că a plătit taxe de 60 de milioane nu-l exonerează de infracţiunea de prejudiciere a statului de 60 de milioane!!!Felicitări şi toată stima pentru plata taxelor şi La Puşcărie pentru Infracţiune !!!
  PS-Felicitările şi stima poate să le primească şi la „vorbitor” 😀 😀 😀 )))))

  Apreciază

   1. You are wellcome !!!
    Dacă primarul o cere,înseamnă că ţara o cere,deci … spor la treabă 😀 !!!!!!!
    Şi te mai rog ceva,străduieşte-te să te încadrezi în termenele cerute de …. ţară 😀 ))))))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s