Dumnezeu e misogin !

   I  Cu certitudine printre cele mai vechi scrieri care fac o diferență netă între bărbați, aceștia fiind considerați ca urmași direcți ai lui Adam , cel care se plictisea de unul singur în Rai, și femei, menite încă de la început pentru divertisment, este și Biblia.

Michelangelo - Crearea lui Adam. Capela Sixtină
Michelangelo – Crearea lui Adam. Capela Sixtină

Tot o femeie , aceeași Evă extensie a coastei sfinte, a fost găsită vinovată pentru păcatul primordial, acela de-al ispiti pe naivul și nevinovatul Adam și de ai fi trezit dorințe nebănuite.
Întrebarea ce urmează este doar pentru acei care încă mai consideră că trebuie să creadă fără a cerceta. E drept că pentru o astfel de afirmație, cea de mai sus, aș fi fost arsă de Inchiziție pe rug ca o eretică ce sunt ? Sau, poate mă înșel, și asta se întâmplă și acum ?

Crearea Evei din coasta lui Adam
Crearea Evei din coasta lui Adam

În bătrâna și civilizata Europă femeile sunt prețioase,cu toate astea  suntem zilnic sacrificate la figurat dar, în același timp, în Orient femeia, obiect al plăcerii, a rămas oficial inferioară bărbatului, semn de supremă afecțiune, și de aceea-i obligată să stea cu capul veșnic acoperit.

extracoverint[1]

 

  

      II Dacă am fi dintr-o civilizație străină , întalniri de gradul I, veniți din altă galaxie, studiind legile noastre pământești am crede că în ultima sută de ani femeia a căpătat multe drepturi și că ea , eu alături de ele, a devenit egala bărbatului.

extraterestru_or[1]

Suntem oare în stare să punem totul într-o balanță, să găsim un factor drept indicator, și să analizăm, fără a face vreun troc, situația actuală a femeii în mod obiectiv ?
Mai degrabă cred că ne pierdem orice urmă de omenie pentru a ne impune nu doar ideile ci și comunicarea lor, așa cum vrem noi să le exprimăm, uitând că și mâine este o zi iar astăzi este temelie pentru ea.

Duzina ne-a propus-o psi ,  ca de obicei,  mai rapizi decât mine, ca de fiecare dată,  au fost :

1. Vero 2. psi
3. psi 4. cita
5. tibi 6. tibi
7. Max 8. Dia na
9.

11.

almanahe

cammely

10.

12.

scorpio

La Fee

46 de gânduri despre „Dumnezeu e misogin !

  1. Draguta mea, m-ai atins in punctul sensibil. 🙂
    Mai intai spun ca sunt de acord ca ultimii 100 de ani au insemnat schimbari esentiale in statutul femeii dar nu cred ca e si foarte bine caci un echilibru deja fragil s-a rupt! Invazia femeilor pe piata muncii a diminuat puterea barbatului de a fi responsabil! Poate in Romania nu se vede inca insa in occident e clar!
    Femeia nu este si nu va fi egala cu barbatul, nu din alt motiv decat ca functioneaza dupa alte reguli. O carte care a avut un relativ succes spune ca femeile vin de pe Venus si barbatii de pe Marte! 🙂
    Cand spun ca nu suntem egale nu ma refer la capacitati intelectuale sau fizice care pot fi si ele discutate, ci la faptul ca alte umori ne dirijaza, avem alte prioritati, depindem de hormonii nostri pe care i-am primit de la Dumnezeu pentru considerente clare care insa au deviat in timp.
    Eu stiu ca am fost creeate mai bine decat barbatii. Dar asta a fost facut cu un scop: femeia poarta echilibrul, ea are darul proceerii, ea trebuie sa reziste pentru ca sa nu pierim. Asta insa nu trebuie sa se transforme in competitie.
    Azi femeile intra singure in restaurant, traiesc singure, fac copii fata sa aibe soti, beau, injura, sunt sefe extrem de rele si chiar periculoase… Pun cariera inaitea multor lucruri care ar fi bune pentru ca societatea sa fie sanatoasa…
    Si-au pierdut simtul matern, vor egalitate la alaptat (de aceea nu alapteaza ci prefera sa-si hraneasca copiii cu biberonul)… si as mai putea continua asa… pana maine 🙂
    Femeia orientala… da, sta in umbra barbatului ei, dar ea conduce in mod cert caci si-a capatat un puternic simt, acela al finei manipulari ! Sa te feresti sa intri in hatisul malversatiilor unei femei musulmane! Cand am descoperit asta m-am cutremurat!
    Acoperirea nu are legatura cu inferioritatea ci cu ispita! Intre noi fie spus… au si ele curvele lor, chiar daca acoperite! 🙂
    Nu-l invinui pe Dumnezeu de misoginism ci pe oameni de nesupunere iar nesupunerea si schimbarea regulilor nu aduce obligatoriu binele visat!
    Mi-ai placut ca m-ai trezit! Sper ca schimbul asta de opinii nu te-a deranjat! Tin mult la ce si cum spui! Cu drag!

    Apreciază

      1. Şi eu, şi eu! 🙂
        Adaug numai că n-ai fi fost arsă pe rug nicidecum pentru astfel de afirmaţii.
        Imaginea despre Inchiziţie suferă teribil datorită unor autori de romane de doi bani şi mai ales unor regizori de la Holywood (la fel ca şi în cazul rechinilor – de exemplu). 🙂
        Şi are dreptate Cita: nu Dumnezeu este misogin ci, Părînţii Bisericii care au stabilit în jurul anului 400 A. D. actualul Canon bisericesc bazat pe cele patru Evanghelii (deşi sunt mult mai multe).
        Şi aş mai spune ceva: nu doar femeia este obiect al plăcerii; şi reciproca este adevărată, nu? Fără supărare şi fără discriminare, da? 🙂

        Apreciază

      2. M-am corectat – am spus „sau aproape exact” 😛
        Grişka NU e misogin! Pe motani îi bate de le merg fulgii (la propriu :D) iar pisicilor le face avansuri, nu le bate nici dacă vin să-i halească mâncarea 😆

        Apreciază

      3. @Tibi, dacă scriam un adevăr valabil mai erați voi curioși să citiți ce voi să zic eu cu misoginismul, presupus, al lui Doamne-Doamne ? După cum vezi devin o jurnalistă contemporană :P, tu m-ai învățat așa că nu te supăra pe mine, pentru că este o boală contagioasă.

        Apreciază

    1. Draga mea , orice schimb de opinii, mai ales contradictorii, îmi place și de aceea nu am cum să mă supăr. Iar pe tine Cita, chiar nu -mi pot imagina că s-ar putea vreodată întâmpla.
      Și dacă m-ai înjura tot m-aș întreba de ce o faci, ce supărare ai.
      Nu-l învinuiesc pe Dumnezeu de misoginism, El este cel mai bun, ne iubește indiferent cum suntem și ce facem.
      Poate că prorocii, Biserica sau cei care au ordonat cenzurarea scrierilor sfinte , erau de fapt misogini.
      Sau poate…
      Mi-a plăcut însă titlul pentru că știam că va duce la controverse.
      Nu cunosc femei musulmane și de aceea nu mă pot pronunța dar vreau să-ți spun, pentru că și comentariul tău a avut darul de a mă zgudui, nu mi-ar fi plăcut să fiu o femeie precum cele care nu aveau drepturi civile și sociale , măcar teoretic, egale cu ale bărbaților.
      Am citit și eu bestseller-ul „Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray , chiar am cumpărat-o, dar cu toate astea nu-mi imaginez că aș fi rezistat o viață întreagă făcând doar gospodăreală.
      Deveneam în mod sigur o sufragetă.
      Pe mine m-a impresionat mult și m-a marcat „Nora ” de Ibsen.
      Tu ce spui despre asta ?

      Apreciază

  2. De fapt, (sur)prinzându-l pe Dumnezeu în fel şi chip, îl scapăm de umanizarea exagerată la care e supus. De aceea n-am nicio problemă că l-ai numit misogin. Eu îl (sur)prind fumând, făcând pipi, caca…şi acum fiind misogin, urmărindu-ţi raţionamentul, dar doar ca să-l dezumanizez, să rămână în deplinătatea celor sfinte. 🙂

    Apreciază

  3. ola,eu draga mea cred ca DUMNEZEU NU a facut pe barbati cu toate calitatile si puterile,a lasat dragostea care a complectat diferenta dintre aceste calitati,dar bisericile prea au axagerat cu puterile barbatului sau calitati,nu cred cA TATAL NOSTRU A INTERZIS CA FEMEILE DE EXEMPLU SA NU SE FACA POPI

    Apreciază

  4. ioooi, carmen, ce-au născut cuvintele tale!
    eu cred în rostul lucruruilor, în datul lor…şi nu voi accepta niciodată femeia tractorist, macaragiu ori muncitor pe o platformă petrolieră, aşa cum nu voi înţelege bărbatul asistentă medicală, bonă şi educatoare. bărbatul şi femeia sunt egali într-un singur mod, într-un singur loc: în iubire. dar sâmburele acesteia rodeşte în femeie… fără ca ea să fie superioară. de fapt nici în inteligenţă nu-şi sunt unul superior celuilalt, deşi evoluţia oamenilor ne-ar putea lăsa să credem altfel… semnul egal e o falsă proiecţie când vorbim despre un bărbat şi o femeie.
    vezi, tu, chiar şi biblic vorbind, cifra unu reprezintă unitatea, tatăl şi prin extensie bărbatul, aşa cum doi este mama, femeia… nici nu ar putea fi altfel, căci ea este zămislitoarea…

    Apreciază

      1. Nu știu Psi dacă noi două suntem misogine dar nici eu nu reușesc să le văd pe femei chiar în orice meserie.
        Ca exemplu, n-aș vedea o femeie călău cu toporul ridicat deasupra capului unui bărbat.
        Dar Lucrezia Borgia câte crime are pe conștiință ?

        Apreciază

      2. parcă numai lucrezia borgia… şi caterina de medici şi… şi… uite, la imaginea femeia călău chiar nu m-am gândit. dar nici femeia ostaş nu e prea măgulitoare, nu cred în miturile fecioarei din orleans şi ale ecaterinei teodoroiu.

        Apreciază

    1. „ Femeile care cred ca lumea e un iad din cauza bărbaţilor, se numesc misandriste misandre”
      Cu alte cuvinte femeile care au o părere proastă despre bărbați, la grămadă, precum bărbații care au o părere proastă despre noi, toate, femeile.
      Corect era ca Psi și cu mine să recunoaștem că, contrar studiilor de gen pe care chiar le-am făcut la master, nu „vedem ” femeile capabile de orice meserie.
      Intră la discriminare dar cum noi ne jucam cu un alt cuvânt…
      Comentariul tău a fost bine venit, mulțumesc !

      Apreciază

Lasă un comentariu