Ieșirea din cercul minciunilor

Ca să nu fie vreun dubiu, am să recunosc încă de la început că în ceea ce privește justiția nu sunt de acord cu părerea președintelui Traian Băsescu că s-au făcut progrese reale către o judecată cinstită.

rcoat150[1]

Da, independența justitiei s-a realizat pe mai multe planuri, li s-au crescut exponențial salariile magistraților, în mod oficial politicienii nu mai fac trafic de influență, nu mai este , cred eu, o teamă că li se vor căuta și pete –n soare celor care îndrăznesc să nu se supună ordinelor venite sub formă de false rugăminți.
Dacă nu ar fi astfel nu mi-aș putea închipui motivul pentru care , cu toate că puterea era în totalitate în mâna PDL-ului , guvern și președinție , judecătorii încâlcând orice lege, n-au ținut cont de probele mele și s-au complăcut mai degrabă să le ia în calcul pe cele fabricate de parchet, și astfel i-au făcut scăpați pe politicienii liberali și pesediști care erau în opoziție.
Nici după CSM –ul, care mai degrabă le-a apărat imaginea magistraților implicați în tot felul de incidente decât a justițiabililor, nu mă dau în vânt.
Și totuși…
Din anul 2007, dinaintea suspendării președintelui țării pentru prima oară, se tot vorbește, se bate monedă zilnic, despre cât este de sfântă, pentru noi românii, Constituția României.
Atât de important încât nu ne-au interesat costurile aferente și ne-am prezentat de două ori la un referendum pentru demiterea președintelui și asta în decursul a cinci ani.
Îmi poate atunci cineva explica cu argumente solide și serioase de ce acum , când este vorba de alegerea președintelui CSM-ului, în locul unui judecător a fost ales pentru prima oară un procuror, Constituția devine literă moartă ?

1. Griska 2. carmen pricop
3. carmen pricop 2 4. tibi 1
5. tibi 2 6. Scorpio
9. almanahe

La Fee

8. dor

Altcersenin

După cum vedeți am ieșit din cercul poveștilor imaginare alături de minunații mei colegi de clubul psi dar nu din cercul preocupărilor mele.

Bibliografie necesară din Constituția României

SECŢIUNEA a 3-a Consiliul Superior al Magistraturii

Rolul şi structura

ARTICOLUL 133 (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. (2) Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, din care: a) 14 sunt aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi validaţi de Senat; aceştia fac parte din două secţii, una pentru judecători şi una pentru procurori; prima secţie este compusă din 9 judecători, iar cea de-a doua din 5 procurori; b) 2 reprezentanţi ai societăţii civile, specialişti în domeniul dreptului, care se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală, aleşi de Senat; aceştia participă numai la lucrările în plen; c) ministrul justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

(3) Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit, dintre magistraţii prevăzuţi la alineatul (2) litera a).

(4) Durata mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani.

(5) Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii se iau prin vot secret.

(6) Preşedintele României prezidează lucrările Consiliului Superior al Magistraturii la care participă.

(7) Hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive şi irevocabile, cu excepţia celor prevăzute la articolul 134 alineatul (2).

20 de gânduri despre „Ieșirea din cercul minciunilor

   1. Este o temă cu adevărat importantă pentru că practic, zilele acestea se joacă soarta justiţiei şi pe cale de consecinţă chiar soarta democraţiei din România. Cine nu pricepe acest lucru ori e dobitoc, ori complet amorf, ori direct interesat (ca infractor).

    Apreciază

 1. Putere versus opoziţie – ăsta nu e decât praf în ochii voştri, ai bipezilor! Adevărul e, vorba lui nenea Iancu Caragiale, „pupat Piaţa Independenţei” 😛
  Politicienii voştri NU s-au înscris într-un partid sau altul în funcţie de doctrina politică, ci apreciind în ce partid au şanse să prindă un ciolan mai mare!
  Iar „puterea” şi „opoziţia” se ceartă între ele tot numai şi numai pentru ciolan, stupindu-se ca 2 mâţe lihnite când pică sub masă o bucăţică gustoasă. Şi se pupă bot în bot imediat ce se-ntâmplă să se simtă pe moment mulţumiti de împărţirea ciolanului cu pricina, pentru ca să se mârâie iar după ce unuia i se năzare (pe bună dreptate sau nu) că bucata celuilalt are mai multă măduvă!
  Iar voi, cei care n-aţi intrat în jocul lor, vă agitaţi zadarnic, fiindcă vă mint şi vă vor minţi – cât e lumea lume! Căci, deşi voi, bipezii, vă consideraţi animale superioare nouă, patrupezilor, trăiţi într-o junglă (fie ea şi una care se pretinde democratică) mult mai urâtă decât a noastră! Şi – no offense! – nu ştiu dacă o să evoluaţi vreodată atât de mult încât să ieşiţi din cercul ei…

  Miao, şi, apropo de democraţia pe care vă tot temeţi c-o s-o pierdeţi, cred că v-aduceţi aminte de celebrul vers „noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei”! Nu uitaţi că voi, bipezii fără funcţii politice şi/sau fără averi fabuloase, aţi fost, sunteţi şi veţi rămâne întotdeauna căţei. Sau, cu alte cuvinte, singurul drept pe care l-aţi căştigat voi după ’89 a fost acela de a lătra – şi „câinii latră, ursul trece”!

  Sper că nu v-a deranjat părerea mea de motan sincer şi că n-o să mi-o luaţi în nume de rău.

  Apreciază

  1. Oi fi tu un mîţ înţelept dar, trebuie să observi măcar cum fuge motanul felix de justiţie şi să-ţi aduci aminte că născase este de mai bine de 7 luni de zile la mititica, alături de vîntu şi de ministrul mureşan, de iacobov etc şi se mai pregătesc ceva dosare pentru unii care se ascund după imunitatea conferită abuziv de Parlament.
   Lupta este pentru locul de şef la DNA, pentru d’aia nu vor tovarăşii judecători din „frăţia pivniceresei” să fie un procuror şef la CSM.
   Tovarăşa Costiniu ştie cît de greu a tras ca bărbăţelul său să nu stea la puşcărie lîngă Cătălin Voicu şi mai sunt nişte judecători care au cam fost trimişi direct la ţuhaus şi tot aşa. Miau! 😀

   Apreciază

   1. Şi credeţi că-n locul ălora trimişi la ţuhaus vă alegeţi cu unii mai de soi? 😆 Chiar dacă pe moment par băieţi buni – puterea corupe, mai devreme sau mai târziu! Pentru că aşa sunteţi făcuţi voi, bipezii!

    Apreciază

 2. „Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere demisia de onoare a Oanei Schmidt Haineala din functia de presedinte al CSM, informeaza Mediafax. Judecatorii le solicita, totodata, Alinei Ghica si lui Cristi Danilet sa renunte la candidaturile la functia de vicepresedinte al Consiliului. ”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14002149-ultima-ora-sectia-pentru-judecatori-csm-cere-demisia-onoare-oanei-schmidt-haineala-din-functia-presedinte.htm

  Ca la Referendum: nu le convine ce s-a votat, vor să nu mai recunoască votul.

  Apreciază

 3. E mai frumos cercul de la geometrie decât cel cu minciuni. Mie nici nu-mi vine să mă mai uit la el… E adevărat că cercul cu minciuni are acum formă dreptunghiulară, pe unul din ele se plimbă mincinoşii care vorbesc, pe altele sunt tipăritele vorbele lor… Eu votez cu Grişka de data aceasta şi sper să nu supăr pe nimeni. 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s