News alert !

Dacă vi se întâmplă să mergeți cumva cu acceleratul , sau cum s-o mai numi acum, București-Timișoara și să-I puneți cumva o întrebare unui ardelean, când treceți cu trenul prin Gara Basarab , atunci în mod sigur până ajungeți în Gara Videle veți auzi și răspunsul
transfagaran-romania[1]
Știu că vă veți gândi că exagerez, doar l-am auzit cu toții ani de zile pe Emil Boc mitralindu-și frazele dar să fiți convinși că fostul premier este excepția care confirmă regula.
Mi s-a întâmplat și de aceea bag mâna în foc.

romania-in-imagini-197_ed5863c5a0a028[1]
Dacă vi se întâmplă cumva să călătoriți spre Moldova, n-aveți loc și stați rezemată de geam pe culoarul îngust al vagonului, veți asculta ore-n șir dulcea vorbă moldovenească până când respectivul, cetățeanul are bilet cu loc cumpărat, obosit de atâta sporovăială se va retrage să tragă un somn.

Când moldoveanul va coborî , după ore lungi de moțăială și , bănuiesc , o matură reflectare , o să vă cedeze cu plăcere locul său

imagini-peisaje-39[1]
Mi s-a întâmplat și de aceea jur că este adevărat.
Românii sunt mai iuți, s-a văzut bine la referendumul din vară, când este vorba să câștige ceva.

images[10]
Se tot afirmă că la fel de ageri sunt românii și atunci când se găsesc în străinătate, ambasada Rămâniei din Paris ar fi o dovadă în acest sens , dar cum incidentul s-ar fi petrecut în afara țării nu este subiectul acestor rânduri.

images[8]
Dacă ați fi un străin care ar vrea să ne viziteze meleagurile noastre atât de frumoase, o persoană care să nu cunoască nicio boabă de limbă română și ați avea un moment de inspirație, se întâmplă rar dar e posibil, în care să priviți, de acolo de departe, televiziunile de știri din România, ați fugi depășind viteza luminii și ați renunța „for ever ” de a ne mai cunoaște.

arata_img[1]
Pentru că România nu-i o țară unde sunt frecvent tornade, uragane, cutremure, explozii gen Cernobîl sau mai recent anul trecut în Japonia, erupții vulcanice, atacuri teroriste, atacuri sinucigașe , nimic spectaculos care să facă necesare atenționări de genul „ Breaking News !”, „News alert ! ” mă întreb cu naivitatea celor care n-au habar de presă, n-a citit nimeni povestea cu „Vine lupul !” ?

Reclame

2 gânduri despre „News alert !

 1. Hmmm,nu stiu ce sa scriu,zau,sunt ardelean get- beget,de la Cluj,banatenizat din 1997 si dimpotriva ardelenii sunt deschisi la vorba,sociabili,inteligenti si veseli,prietenosi si hotarati,glumeti si ….multe alte calitati dar si defecte.Cu moldoveanul e alta treaba,de obicei el vorbeste mult,cam tot atat de mult cat bea.Mai mult ca ardeleanul sau olteanul,dar exagerez evident,ii cunosc pe moldoveni,am trait si traiesc printre ei,nu toti sunt asa,insa 90%,da.Tot romanu bea,suntem in top 30(pe locul 27),interesant,eram obisnuit sa-mi gasesc concetatenii mereu pe primele locuri la rele,dar iata ca la consumul de alcool suntem depasiti.Avem o problema de triaj al celor care vor sa lucreze in mass-media.Cei care sunt pe posturi mari,habar nu au ce inseamna management,potenta lor in a conduce profesionist si simplu, este aproape nula,nici un tip de viagre nefiind compatibile cu intelectul lor,de unde si programele,la care mi-e sila sa ma uit.Putine din televiziuni,se pot detasa,in anumite situatii,de cele vechi si manelizate,conduse de moguli si extramoguli.Da` asta-i alta Marie,cu alta palarie. 🙂
  Va veni un timp,in care strainii,vor asalta locurile splendide romanesti si vor reveni mereu,daca nu vor ramane fara bagaje,bani,acte,daca nu vor fi violati,ucisi…scuze da s-au intamplat de-astea pe la noi,asa incat n-am exagerat prea mult.Sa faca bine cei de la putere,sa ajute la schimbarea modului de gandire a tinerilor,incepand din gradinite…Ce sa mai scriu,la cei ~350 euro pe care ii poate castiga un roman pe luna,ce pretentii poti avea de la societate?De tot rasu-plansu.

  Apreciază

  1. Eu nu afirm că ardelenii n-ar fi „ deschisi la vorba, sociabili, inteligenti si veseli, prietenosi si hotarati, glumeti ”, adaug eu că sunt și bine crescuți , ci că sunt firi molcome spre deosebire de , exemplu, noi oltenii.
   Problema care mă irită pe mine este prezentarea vieții din România, de către televiziuni, ca una plină de pericole ce ne pasc la fiecare clipă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s