Primăria Adjud, poate nu știți, dar suntem cetățeni europeni !

Chiar și după evenimentele din decembrie 1990 în orășele patriei se întâmpla ca vara, atunci când din cauza temperaturilor ridicate simțeai că mori dacă nu te îmbăiezi, sau iarna, când crăpau pietrele de ger și îți înțepeneau mâinile pe vasele pline cu apă, să te trezești când îți era lumea mai dragă că apa de la robinet era oprită.
Motivele erau diverse și niciodată de vină nu erau ei cei de la Hidro.

370_colaj%20adjud4s1[1]

Încet, încet au dispărut astfel de practici cu toate că noi cetățenii orașului Vălenii de Munte suntem în continuare precauți și păstrăm apă în recipiente pentru orice eventualitate. Abia în ajunul Crăciunului am hotărât să mai arunc din peturile pline cu apă deoarece simțeam că mă sufoc de atâtea bidoane câte aveam prin fiecare cameră și holișor.

Centrul-vechi--imaginea-unor-nostalgii-ucise[1]
Mare mi-a fost mirarea mirarea însă când o cititoare disperată mi-a descris starea din orașul său.

 
„ In ajunul Craciunului cand toata lumea are treaba multa si nevoie de apa, Primaria Adjud a oprit apa. La ora aceasta (12.50) nu mai curge apa si e luata de la 23.00. In toata orasele din Romania exista apa la orice ora din zi si din noapte numai in Adjud nu.. si se mai numeste si Municipiu. In general problema aceasta se repede in fiecare an si este zilnica. Primarul nostru drag este adjudean si problema asta o stie de cand era copil.. De 3 mandate, de cand tot domneste hoteste nu a facut nimic in MUNICIPIUL ADJUD. Mentionez ca orasul este intre doua RAURI (Siret si Trotus). Chiar nu se putea face nimic sa fim si noi in rand cu lumea civilizata?

Si se mai fac la tv sondaje in legatura cu igiena personala a omului..Cu ce sa se spele romanul daca apa nu-i???

Da va intereseaza pe voi problema noastra??Pai NU.
Atunci cand vine vremea votarii pacalesc adjudenii cu o fantana arteziana, daca o putem numi asa, imprejmuita cu gard de 2 metri si vor sa fie votati. Cine i-a votat pentru inca un mandat cand nu au facut nimic in orasul asta de 12 ani. Drumuri NU, Parc NU, Trotuare NU, Ciori DA, Mizerie DA, Cosuri de gunoi NU, W.C public NU. (am trecut astazi pe la Zanfir si un copil se CACA in drum, ca nu avea w.c. public) in schimb populatia orasul s-a marit considerabil cu rromi (tigani) care au si votat pt ca le-a dat bani, sa vina din alte tari ca sa-l voteze, case si alte ajutoare ( aia n-au nevoie de apa, NOI DA).Au umplut orasul cu tigani, a vrut sa faca un parc in cartierul Maresal Antonescu si a vandut locurile pt parc ( in locul lui oamenii si-au facut case)

Macar de sarbatori sa avem si noi apa non-stop daca mai mult nu se poate. ”

adjud_rampa_1[1]

N-aveam cum să o ajut dar astăzi, pe această cale, le amintesc celor de la  Primaria Adjud  că între timp am fost primiți în Uniunea Europeană și că nu trebuie să ne mirăm pentru faptul că nu suntem respectați ca parteneri egali.

Nici nu suntem.

adjud4[1]

  Recunosc că am fost răutăcioasă la fel ca și autoritățile de la Primaria Adjud și am ales doar acele fotografii , adresa lor este Imagini pentru imagini din adjud , care mi s-au părut potrivite în această situație.

Comentariul, ca un strigăt de disperare, a apărut în articolul meu I Ziaristul Silviu Alupei adevărata ţintă, Dan Diaconescu diversiune

Reclame

4 gânduri despre „Primăria Adjud, poate nu știți, dar suntem cetățeni europeni !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s