Unul dintre colegi mi-a furat telefonul mobil din cancelaria școlii !

Mulți s-au întrebat de ce am preferat să stau la țară și m-am transferat în oraș atât de târziu.
Unul dintre motive a fost și faptul că la școala unde profesam nu mi s-a furat niciodată niciun un capăt de ață.
Am fost nevoită, numărul de ore s-a diminuat pentru că efectivele de elevi s-au micșorat an de an, ca înainte cu doar câțiva ani până la pensionare să mă mut în oraș.
Dacă în mediul rural încă mai întâlnești oameni cu mult bun simț și cu frică de Dumnezeu în mediul urban dezrădăcinarea îi face pe mulți să-și piardă rușinea.
Acum vreo trei săptămâni am uitat pe o masă în cancelarie o cremă pe care abia o cumpărasem. Mi-a dispărut. Costa doar 14 lei și pot spune că nu m-am amărât prea rău.

Aseară am uitat un telefon mobil, un Nokia pe care-l țineam doar pentru a face fotografii și a înregistra video, în cancelaria liceului .
Nu l-am mai găsit.
Eram puține cadre didactice la aceea oră. Mai puțin de 10.
Cele două îngrijitoare care au intrat târziu în cancelarie după cum afirmă , pe la ora 21, mi-au spus, s-au jurat, că telefonul meu nu mai era acolo. Nu știu cine a fost paznicul de ieri seară și de azi noapte, nu a ținut să-mi spună ceva cu toate că azi toată ziua m-am agitat prin școală, dar , Dumnezeu să mă ierte, îl bănuiesc și pe el ca și pe ceilalți care au fost prezenți.
„ Hoțul cu un păcat, păgubașul cu o mie! ”
Nu mă mir deloc că mi s-a întâmplat așa ceva atâta timp cât în societatea noastră hoții sunt considerate victime politice și, mai grav, îi vedem pe mulți dintre ei ajunși primari, președinți de consilii județene sau parlamentari.
Ne-au furat țara de sub ochii noștri iar noi am admis asta.

35 de gânduri despre „Unul dintre colegi mi-a furat telefonul mobil din cancelaria școlii !

  1. UN CADOU SPECIAL PENTRU DUMNEAVOASTRA .
    EU MAI AM TOATE INREGISTRARILE CU DOAMNA DINCA .
    NU LE-AM STERS .
    LE-AM PASTRAT .
    POT SA VI LE DAU CAND DORITI .
    NE VEDEM IN ORAS LA VALENI CAND PUTETI SI VI LE DAU .
    UITATI NUMARUL MEU DE MOBIL 0729553446 ..
    DACA VA SCHIMBATI NUMARUL DE MOBIL SA MI-L DATI PE ADRESA MEA DE MESS alexiav_2007@yahoo.com .
    CA SA TINEM LEGATURA .

    Apreciază

  2. Cred ca a fost un elev.Tin minte ca invatatoarei mele i-a furat din cancelarie geanta cu ceva bani.A fost prins un copil.S-a dovedit ca el a furat.L-au prins dupa vreo doua zile.

    Apreciază

  3. PS: Prin 2005 imi cumparasem cea mai tare Nokie existenta.Dadusem 13 milioane lei vechi pe ea.Mi-a fost furata din buzunar.Culmea e ca eram pe langa politia de pe Vasile Lupu.Nu m-am potolit….mi-am luat imediat cel mai tare sansung.17 milioane.Nu m-am potolit mi-am luat iphone…..loloi

    Apreciază

  4. Dragă Carmen, cred că va mai dura muuuult pînă să se reinstaureze legea bunului simţ în ţărişoara noastră. 😦
    Am început să mă întreb, dacă cei care încă mai cred în bunacuviinţă, nu au au devenit anacronici…

    Apreciază

    1. Tibi dragă, eu am păcătuit mai grav și nu de ieri ci de ceva mai mult timp.
      Am început să mă întreb dacă nu cumva noi suntem cei fraieri care credem în păcate, în Iad și altele.
      E prea profund 😆 și m-am lăsat păgubașă acceptând să rămân neschimbată.

      Apreciază

    1. Ai dreptate! În acele zile și pentru acest motiv i-am dat dreptate, imi amintesc că era în preajma sărbătorilor de Paști și eram revoltată și chiar mă treceau lacrimile, numai că justiția mi-a dovedit în alte situații, și tot el a fost protagonistul, că este aleatorie , ca să nu spun discreționară, în patria noastră iubită.
      Îți mulțumesc pentru vizită și îți reamintesc că eu nu dispun de banii lui Becali pentru a putea să aflu măcar cine mi-a furat telefonul iar ca să mi-l recuperez este deja un vis imposibil.

      Apreciază

    1. Pentru mine este mai mult stresant. Trebuie să fiu vigilentă.

      Mulțumesc totuși lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a dat un sistem nervos atât de deosebit, nu mă laud că ar fi bun, încât, azi după amiază, am dormit ca un prunc bucurându-mă de o pace sufletească profundă.
      Gata, s-a dus !

      Apreciază

  5. Nu telefonul in sine e important,ci contactele,pozele,filmele,etc sunt foarte importante.Mie mi-a parut rau si de telefon,doar m-am chinuit sa imi bag contactele in el.Si dupa munca aia,totul a fost de pomana.Le-am recuperat,e drept.Le mai aveam in alt telefon.

    Apreciază

  6. O fosta mamica a fost atacata de un individ.A incercat sa ii fure telefonul.A trantit-o pe femeie si a lovit-o cu pumnii si cu picioarele.
    I-a spus ca nu poate sa ii dea telefonul,pentru ca are o poza cu fetita ei de 2 ani,care a murit.Aproape a omorat-o in bataie si nu a putut sa ii fure telefonul.Au sarit niste martori si el a fugit.Nu stiu daca a mai fost prins.

    Apreciază

  7. Hoţul neprins e negustor cinstit, cică. Mie mi s-a furat cândva o rochie, deşi i-o dădusem împrumut respectivei persoane. Pare abiguu ce zic, imediat explic. Am împrumutat o rochie cuiva. Trecuseră vreo câteva luni bune de când se întâmplase, şi să mi-o mai înapoieze, nici gând. Am sunat persoana şi i-am zis. Nu-şi amintea să-i fi împrumutat ceva. Mă scosese efectiv din sărite, la telefon. Câteva săptămâni mai târziu, mă întâlnesc cu persoana, cu rochia pe ea. Îi explic că aia e rochia, şi ea, nonşalantă zice că îşi aminteşte-acu că i-am împrumutat-o. Bun, acu că îi revenise memoria, merg liniştită acasă, urmând ca în zilele următoare să-mi fie înapoiată. Bineînţeles că mai trec vreo câteva săptămâni, sun persoana şi primesc vestea. Rochia îi fusese furată de pe sârmă, din balcon. Stătea la parter. Aşa că, ce să mai zici?! Mare ţi-i grădina ta, Doamne!

    Apreciază

    1. Draga mea, o rudă prin alianță, nu spun cine, mi-a furat o pereche de pantofi din piele. Era pe vremea odiosului când greu puneai mâna pe așa ceva.
      Vine în vizită la mine și eu îi admir pantofii poate, poate, s-o simți.
      „Vai, dacă ai știi de când îi am!” mi-a răspuns cu nonșalanță.
      Am rămas mută de uimire.

      Apreciază

Lasă un comentariu