Sindicatele din învățământ fac politică fără jenă !

De când am realizat faptul că sindicatul nu mă mai reprezintă deoarece face politică, am hotârât să nu mai fiu sindicalistă.
Se întâmpla în anul 2008 atunci când, în mod absolut nejustificat, greva generală din noiembrie nu s-a mai declanșat cu toate că o lege, cea 221/2008 , nu se punea în aplicare.
S-a preferat ca să fie dat în judecată guvernul următor, cel al lui Emil Boc, în loc să se intre în grevă general atunci când liberalul Tăriceanu refuza aplicarea unei legi.
În anul 2009, când ministru al educației era doamna Andronescu, s-a întâmplat la fel.

Trebuia să fii prost din cale afară ca să nu pricepi că liderii de sindicat fac o politică favorabilă pentru ei personal, folosesc sindicatul ca o trambulină în politică, și nu pentru sindicaliști.
Acum , când USL-ul „ democratic” ne conduce, nu se mai jenează liderii de sindicat de nimeni și atacă, opoziția !, fără jenă.

PDL îşi pune ambiţia cu românii

Membrii Partidului Democrat-Liberal vor să se joace de-a Opoziţia însă domniile lor au înţeles greşit această noţiune iar dacă au impresia că rolul lor se rezumă la a contrazice actuala Guvernare şi la a depune din când în când, de plictiseală, moţiuni de cenzură, se înşală amarnic. Rolul Opoziţiei, la fel ca cel al Puterii, este acela de a apăra românul şi de a-l reprezenta la nivel înalt, nicidecum de a pune beţe în roate doar din ambiţie. Prin moţiunea de cenzură pe Legea Educaţiei, domnii de la PDL doresc distragerea atenţiei de la problemele reale cu care se confruntă România la ora actuală, probleme pe care nu numai că nu le-au rezolvat când au avut ocazia, dar pe care le-au şi provocat. Le reamintesc democrat-liberalilor că au avut la dispoziţie opt ani. Opt ani în care ar fi putut, dacă ar fi existat voinţă, să pună ţara pe roate, în toate domeniile, nu numai în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ.
Înainte de a depune moţiunea de cenzură, cei de la PDL ar trebui să îşi citească Legea Educaţiei, pe care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea, iar când vor înţelege că această lege împiedică toţi copiii din România să meargă normal la şcoală, s-ar putea să renunţe la acţiunea lor împotriva elevilor români. Doamna vice-preşedinte PDL Raluca Turcan descrie haosul creat în sistemul educaţional de partidul din care dânsa face parte, ca fiind „minuţios organizat”. Să impună clase pregătitoare fără a asigura spaţii, mobilier, materiale şi cadre didactice este o organizare minuţioasă în viziunea domniei sale. Să fii incapabil să organizezi, în patru ani de zile, un concurs pentru postul de inspector sau director de unitate şcolară, lăsându-i în funcţii pe cei care stăteau la pixul partidului este, în opinia doamnei Turcan, o încurajare a sistemului educațional. Învăţământul profesional intră de asemenea pe lista marilor „ţepe” pe care Guvernul Boc a încercat să îl includă în Lege fără a mai face un pas spre normala sa desfăşurare, uitând de cifra de şcolarizare pentru învăţământul profesional, Hotărârea de Guvern care prevedea o plată pentru aceşti elevi dar şi pentru angajatorii care aveau contracte cu şcoala.
Ştiu că cei de la PDL sunt disperaţi însă vreau să le precizez că AMR-ul Guvernului Ponta nu este de 77 de zile, este de cel puţin 4 ani şi 77 de zile, pentru că după finalizarea alegerilor din 9 decembrie vom avea tot un Guvern condus de premierul Victor Ponta. Un Guvern care va avea un singur atuu faţă de cel actual: un timp suficient de lung pentru a îndrepta toate greşelile din ultimii opt ani. Asigurăm de faptul că modificarea Legii Educaţiei Naţionale, care se află în Senatul României, va pune la punct marea majoritate a problemelor lăsate de PDL în urma lui. ”

Publicat de LIVIU MARIAN POP la 9/24/2012

http://liviumarianpop.blogspot.ro/2012/09/pdl-isi-pune-ambitia-cu-romanii.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+Liviumarianpop+(LIVIUMARIANPOP+…+++++++++++….Numai+persoanele+educate+pot+fi+libere

La fel ca și pe vremea comuniștilor din regimul totalitar sindicatele reprezintă

„ cureaua de transmisie ” a partidului !

Cred că imnul României nu ne trezește defel.

24 de gânduri despre „Sindicatele din învățământ fac politică fără jenă !

  1. Domnule Liviu Marian Pop, in articolul dvs. spuneti „Le reamintesc democrat-liberalilor că au avut la dispoziţie opt ani. Opt ani în care ar fi putut, dacă ar fi existat voinţă, să pună ţara pe roate, în toate domeniile, nu numai în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ”.
    Eu v-as atrage atentia ca inainte de cei opt ani in care au fost la putere nu puteau repara absolut tot ce a stricat FSN, PDSR, PSD, PNL in cei paisprezece ani in care au fost la guvernare inaintea PD-L.
    Asa ca nu mai acuzati PD-L degeaba.

    Apreciază

  2. Tupeu, mitocanie, minciuna, dezinformare, indobitocire a bietilor oameni! Sa ii deplangem…ca ii prostesc cu spor?…nu prea e bine, caci ei ne fac viitorul inconstienti sau in toate facultatile mintale…Sa ii blestemam, ne este mila…asa ca, traim si noi cum putem, condusi de niste nulitati. Asta ne este soarta. Noroc ca Bunutul ii mai baga intrun stalp, pe super conducatorii nostri, le mai ia copiii la el- (dar fara masinile lor super si tunate,etc), sa traiti in mare abundenta cate zile mai aveti- sa fie multe, sa aveti timp sa plaatiti tot, inclusiv ce fac copiii dumnneavoastra cu copiii nostri.

    Apreciază

  3. Carmen, cred ca peste tot sindicatele fac politica. Aici, cele din invatamant, de exemplu, il sustin pe Obama. Cu donatii, indemnuri si motive de a-l vota ca presedinte imprastiante pe pliante la membri, etc. Vad ca astia pe aici nu se dau de ceasul mortii din cauza asta, probabil face parte dintr-un joc politic traditional.

    Apreciază

    1. Bună !
      Cristina, nu știu cum este la voi, am înțeles că Obama este de stânga, și este posibil ca să le fi dat , în cei 4 ani, mai mulți bani bugetarilor , dar în mod normal sindicatele, din chiar definirea lor, se opun patronatelor. Au fost inființate pentru a lupta împotriva patronatelor și nu ca să le sprijine.
      Crezi că la voi oamenii, liderii de sindicat , nu se vând făcând pact cu adversarul ?

      Apreciază

      1. Am trait momente de rasul curcilor in Ro a propos de relatia patronat-sindicate, inteleg ce spui. In principiu, nu e greu sa cumperi un sef de sindicat sau conducerea cu totul, la cata prostitutie morala in numele banului exista.

        Cred ca aici e putin diferit si, cum zici si tu, probabil ca la nivel national exista niste intelegeri, prenegocieri, simple discutii, ce-or fi, care justifica implicarea asta a sindicatelor in campanie. De data asta alaturi de democrati.

        Republicanii lupta pentru eliminarea sindicatelor. In Indiana (stat republican), in invatamant nu mai exista sindicate cu drept de negociere in nume colectiv, etc. Le-au luat anul trecut puterea. Iar de anul asta au trecut la un sistem de evaluare a profesorilor in cea mai mare parte in functie de rezultatele elevilor la testele standardizate. E treaba profesorilor, nu a politicienilor sa astupe groapa asta, lucrand cu elevi carora numai la scoala nu le e capul, saracii. Nu invata copilul, nu-ti iei salariul. Cica o abordare business a educatiei, sa legi munca profesorului de rezultate. Ca lucrezi cu materialul clientului intr-o lume unde jumatate din copii vin din familii dezorganizate si traind sub pragul saraciei nu se pune pentru politicieni, ci pentru profesori. Si le-au blocat salariile profesorilor la nivelul anului trecut, cu posibilitatea unor cresteri PENIBILE, care nu acopera nici 1% din inflatie in exemplele pe care le am eu (din scoli publice din zone scuturate, deci cu bani). Asta dupa toata tevatura la care sunt supusi pentru noua grila de evaluare (planuri de lectii zilnice la fiecare din cele 6 clase predate pe zi, website pentru cursul predat cu actualizare zilnica (trebuie sa le pui ce ai predat si temele pe site), cateva inspectii neanuntate pe semestru, 18 ore neplatite de tutoring pe an, organizarea de cluburi dupa ore pe timp neplatit si altele de te doare mintea. Dar … taci si sapi, chiar nu ai alternativa. Mai ales daca esti prins la mijloc de cariera. Intr-o piata unde recrutatorii se uita dupa specializari precise si orice job cere studii si certificari specifice. Asa ca trebuie sa faci ce stii sa faci si joburile pentru care ai acoperire in hartii. Sa pui cariera pe hold alti 4-6 ani si sa te intorci la scoala … sunt 100 si – 200 de mii de dolari la mijloc si varsta merge impotriva ta din mai multe motive (alte daravele de gat, etc.).

        Apreciază

      2. Cristina îți mulțumesc pentru comentariu. Este bine venit prin complexitatea sa.
        Sunt convinsă că în majoritatea cazurilor sindicaliștii, de fapt liderii de sindicat, sunt complici pentru avantaje personale dar , tot în majoritatea cazurilor, acest pact se face în mod discret.
        Mă șochează tupeul cu care liderii noștri sindicali ne prezintă fără jenă legătura lor imorală.

        Apreciază

    1. Eu pe astia nu ii mai suport! DDD premiul Nobel! Arata zi de zi cum au fost si ce sunt privatizarile si acum…un TV O (zero) felicita guvernul!!! „Oameni buni, sunteti sanatosi?” (by Pralong!)

      În data de 30 septembrie 2012, 13:54, Dictatura justitiei a scris:

      > ** > snake commented: „Sindicatele intotdeauna au facut politica!” >

      Apreciază

  4. @skinnz,
    Cine felicita guvernul ? Nu am fost pe fază.
    Raspuns:Eu ma uit in prostie la TV sa pescuiesc minciunile- era o emisiune de azi, cu invitati, a fost porcait DD, hotarat nu are banii!!! etc…unul din invitati, probabil analist, sau nu stiu ce, zice: „dar, macar, bine ca guvernul A ARATAT CUM S-AU FACUT PRIVATIZARILE,PANA ACUM!!!

    dd si fa

    VI SE PARE CA E CORECT?
    Mai revin…
    ati inteles? Ce merit are guvernul? DACA NU SE PUNEA DD PE PICIOARELE DE DINAPOI, NU DESCOPEREA NUMENI!

    Apreciază

  5. Vreau sa va trimit undeva un filmulet cu pisicute. Eu mai am pisici doar in suflet, din pacate. DD hraneste toate pisicile fara stapan din cartier, dar le are si pe ale lui.

    Apreciază

Lasă un comentariu