DUZINA DE CUVINTE Țara lu ‘ Căcărău

Am, în sfârșit, în suflet o liniște care-mi permite să vă povestesc , gândurile-mi sunt limpezi, continuarea pe care –o așteptați de ceva timp.


Atitudinea primarului Nedelcu, teama sa de reacțiile mele, erau perfect justificate. Ajunsese sărmanul de el să mă cunoască atât de bine încât să prevadă faptul că, indiferent cât de languros m-ar fi privit, eu tot ce știam aș fi făcut.
Of ! Să nu mă înjurați decât cel mult în gând , să nu condamnați cu toate că v-ar plăcea, dacă vreți să ajungem vreodată la limanuri, de voi proceda la fel ca și scriitorii ce-și editau acum o sută și mai bine  de ani , în jurnalele vremii , povestirile lor în mai multe foiletoane.
În fiecare toamnă, când fructele coapte se legănau a cade în fiece livadă, soseau „prospăturile” la școală.
Fiecare fustangiu, oare nu zace-n fiecare bărbat în Don Juan, aștepta lacom să vadă care, dintre tinerele absolvente proaspăt repartizate , merita să fie asaltată precum o cetate dorindu-și , în secret, ca feciorelnica duduie să nu necesite un efort mai mare decât o colibă dintr-un orășel lacustru.

Primarul Sandu Nedelcu, un liric în viața-i cotidiană sau mai bine zis un om ce-și făcea din propria-I viață o poezie, îmbătat de –o licoare pe care-o cunosc toți cei cu funcții, aștepta și el, latent, o pradă nouă .
Larmă mare se iscase cândva când , cuprins fiind de sentimentalism , într-o dimineață când simțea că se plictisesște rău de tot în primărie, îi scrisese o epistolă iubitei sale.
„ Măi Vasilică , ia vino aici! ”
„ Să trăiți ! Am venit domn’ primar. ”
„Ia biletul ăsta și du-l repede Marianei ! ”
„Gata! Am fugit ! ”

Prăpăditul de Vasilică, avea minte cât un licurici, fugise cât putuse el de repede să-i ducă biletul de dragoste, răvaș răvășit de emoții puternice și dorințe fierbinți, nevestei . O chema tot Mariana.
Lacrima de pe obrazul femeii ce a înțeles trădarea …

Duzina „dictată ” de   psi apare   in  alături de alte duzini :carmen pricop, almanahedordefemeie,Vero,  tibi, virusverbalis, Drugwash, Scorpio, almanahe, Altcersenin, Griska, anacondele,

dagathacammely

42 de gânduri despre „DUZINA DE CUVINTE Țara lu ‘ Căcărău

  1. Domnule afon in materie penala si justitie…..hahaha,esti panarama,esti de coma,toti rad de tine.Esti mascota.hahahaha,esti papusa dirijata de papusar.hahaha,esti karatist in camera,spargi lustra,rupi patul,hahaha,arcurile iti intra in fund,hahaha,esti basist,te dai si cu evreii gen Monica Macovei,hahaha,vrei si tu operatiunea portbagajul,de ce imiti?Altii au intrat in operatiunea portbagajul si aveau si bani pititi acolo,mhahaha,ce m-am bucurat ca o judecatoare a fost batuta in acel dosar…..iesise femeia din casa……faaaa,stai in casa,nu mai iesi.hahahaha
    Frankfurt the killer…..hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    Apreciază

    1. Și tu ! Mariana, proaspăt tranferată de la Cooperativă la Biblioteca sătească, a descoperit uimită cum alte femei sunt obsedate, pe atunci nu era inventat netul cu feisbucul și nici Clic-ul și Cancan-ul, dacă nu speriate chiar, de împlinirea vârstei de 30 ani.
      Precum altă dată madame Bovary, o fi vrut să experimenteze ce tocmai citea pe nerăsuflate.

      Apreciază

Lasă un comentariu