Pentru ultima oară !

Este vreunul dintre noi care n-a spus vreodată cuvintele
„ pentru ultima oară ” în diferite situații?
„Pentru ultima oară te voi crede” , „pentru ultima oară te iert” , „ pentru ultima oară merg cu tine acolo”, „ pentru ultima oară t-am supărat ” , „ pentru ultima oară am să mănânc … știu că-mi face rău ” , „ pentru ultima oară am să beau și ș-am să mă îmbăt ”
Întrebarea legitimă și care urmează în mod firesc, cine s-a ținut vreodată de cuvânt ?


La fel vă zic și eu acum, pentru ultima oară am să vă povestesc … despre …, dar mai bine nu vă mai mint chiar de azi, luni, început de săptămână.
Vă așteptați să mă leg iar de referendumul care ne-a împărțit în DA-iști, NU-iști și BOICOT-iști dar, uite minune, pentru prima oară vă înșelați !

Pe vremea când eram o femeie în rândul lumii, măritată și cu probleme existențiale, în timpul unui scandal mai monstru decât cel dintre Corneliu Vadim Tudor și doamna judecător executor , știți momentul crucial când „Tribunul ” a fost evacuat din sediu partidului său , când a ocărât-o pe respectiva cu toate vorbele ce i-au venit pe limbă ca mai apoi să apară cu o mână în pusă ghips, bărbatu-miu m-a amenințat cu moartea înainte de a pleca la soacră mea acasă în plină noapte.

Cum sunt plângăcioasă și pârâcioasă, n-a ieșit bine el pe ușă că eu am și format numărul de telefon al unei verișoare și, cu (mucișorii) lacrimile șiroind pe față, i-am povestit tragedia prin care tocmai trecusem.
Până dimineața , după un somn bun, semnele dramei s-au mai atenuat așa că , atunci când o colegă mi-a propus să mergem împreună la un film, am acceptat după niște refuzuri făcute din obișnuință.
Coca , colega mea de la școală , mi-a adus argumentul decisiv în fața căruia nici voi n-ați fi rezistat :
„ Toată lumea merge să vadă filmul ăsta, era vorba despre„ Basic Instinct”, doar n-om fi noi mai proaste !”
„Copii au rămas la mine, ce fac cu ei ? ” am încercat eu să mă scuz.
„Du-I și tu la soacră-ta ! N-o să moară .”
Zis și făcut.
Cu vreo oră înainte de începerea filmului iau băieții și-i duc la socrii.
Cum trecuseră vreo două-trei zile de la scandal, bărbatu-miu îmi iese vesel în cale întrebându-mă din priviri ce vreau.
„Nu-ți face iluzii, nu ne împăcăm, am adus băieții pentru câteva ore , mă duc cu Coca la film. ” Am turuit eu fără pauză, decât pentru cel mult câte-o virgulă, ca să n-aibă timp să zică nu.
În mod ciudat , el nu zice nimic ci doar mă întrebă detalii despre film .
Îi aduc aceleași argumente , despre emanciparea femeilor în special și a românilor în general, după care o zbughesc pe ușă și nu mă opresc nici măcar când cobor scările.

Mă întâlnesc cu colega mea , mă aștepta îngrijorată în fața cinematografului pentru că mai erau doar câteva minute până să ne dea drumul în sală, cumpărăm bilete și ne așezăm fericite pentru curajul nostru . Făcăsem primul pas pe drumul nostru spre emancipare.
Se stinge lumina, începe muzica ca la orice început de film , când mă trezesc cu bărbatu-miu că se așează lângă mine după ce a avut grijă ca mai întâi să ne întindă mie și colegei mele câte o ciocolată mare.
Vă știu emancipați, ați văzut filmul și ca urmare știți ce-am văzut noi, mă trezesc luată protector în brațe de către iubitul meu, sub impresia scenelor de dragoste am uitat amândoi că ne uram de moarte, și , recunosc cu rușine, mă simt bine.
La sfârșit o conducem la autobuz pe Coca, era toamnă și seară târziu, după care ne gândim că n-ar fi rău să bem o cafea împreună „ pentru ultima oară ” în ambianța plăcută a căminului nostru conjugal.
Ne mai și sărutăm , prea era frig afară și brațul său protector era bine venit, ne mai certăm în glumă fiecare susținând că el avusese dreptate, și, uite așa, ajungem la ușa blocului și urcăm îmbrățișați scările.
„Ne-aveai de gând să apari odată ? ”
O aud pe mama care, împreună cu una dintre verișoarele mele, venise de la Craiova ca să mă apere de bărbatu-miu .
„Am înghețat la ușă așteptându-te să apari .Cât aveai de gând să mai stai ? ”
S-au îmbrățișat, mama și verișoara olteancă , cu bărbatu-miu după care acesta a plecat gârbovit dintr-o dată.
A fost cu adevărat „ pentru ultima oară ” când am văzut la cinematograf un film atât de avangardist !

 

psi ne-a dictat titlul, ca orice dictator veritabil , iar ceilalți ne-am supus : 

tibi,  

Carmen Pricop,

Scorpio,

Reclame
Publicat în Fără categorie

22 de gânduri despre „Pentru ultima oară !

  1. pentru finalul acest de poveste s-ar bate cei de la hollywood!
    să nu mai spui niciodată că tu nu scrii ca noi, că aşa sau altfel… ai darul tău de a istorisi, de a desface coastele aşa, pe viu şi de a lăsa inima la vedere. un dar pe care eu de exemplu nu îl am… şi îţi mulţumesc. 🙂

    Apreciază

  2. Povestirea e foarte frumoasa.
    Insa mi-am amintit ca n-am mai auzit nimic de CVTudor. Inainte el era unul din subiectele preferate ale stirilor. Acum… avem circ zilnic si fara el. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s