Mulțumesc Sorina ! Ai nervii tari !

Scriam subiectele pentru examenul de corigență de azi atunci când și-a început discursul „ cel mai discret dintre președinții ” interimari.
Dacă pe Ceaușescu nu mai suportam să-l ascult vorbind abia după ce trecuse un deceniu, eram o copilă răbdătoare, de la venirea sa ca mare conducător, dacă pe Adrian Năstase îl „scuipam ” după 2 ani de când preluase funcția de premier preferând să comut pe alt canal de televiziune, aflați că pe Crizel nu-l mai suport de când a început să fie „discretul ” de serviciu.
În fiecare zi , mai rău și decât marinarul , apare la pupitrul de la Cotroceni și vorbește, și vorbește, pentru toți anii în care și-a luat indemnizația de parlamentar preferând să doarmă acasă.
Nu voia să fie prins precum un alt ilustru domn Paul Păcuraru .

Dar să revin la „discretul președinte ” și articolul Sorinei Matei.
Ea a avut răbdare și l-a ascultat și pentru dumneavoastră a făcut niște considerații :
„Cum minte grosolan Crin Antonescu, de la Cotroceni, cu legea-n mână!
Când politicienii o iau razna, eu mă uit la lege. Iar în seara asta, pe Crin Antonescu nu l-am văzut în direct, dar m-am uitat pe transmisiile televiziunilor. Și am constatat că, în mod vizibil, intenționat, premeditat, a profitat de faptul că jurnaliștii de teren nu cară teancurile de legi după ei ca să-i spună adevărul în față- cel negru pe alb din lege- și, ca atare, președintele interimar al României, Crin Antonescu, a mințit de la pupitrul de la Palatul Cotroceni cu legea-n mână. Cu altă lege, cu legea care i-a convenit lui, of course.

Nu vreau să vă luați după titlu, deși este perfect adevărat. Știu că sunteți mulți și deștepți. Faceți, vă rog, un efort. Vreau să vedeți (dublu click) ce a zis Antonescu la Cotroceni și să dați un dublu click pe legi, să le consultați, să vă lămuriți cu mintea și ochii dumneavoastră. În rest, vă explic imediat.

Întâi vorbește despre cvorum. Și, Crin Antonescu a spus așa: „În primul rând, un lucru despre care se discută mult și confuz este, de fapt, destul de clar și anume: cvorumul pentru referendum se stabilește strict prin raportarea la listele electorale permanente. Articolul 5, alineatul 2, din legea 3/2000, Legea referendumului sună textual, în felul următor, îl citez: „Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.” Clar? Clar!”

Aici e corect. Consultați (dublu click) legea referendumului. Aici are dreptate. Minciuna urmează. Dar mai întâi aberează puțin.

Continuarea, episodul bla, bla, bla. Își face intrarea: „Listele electorale permanente cuprind doar alegătorii cu domiciliul în România, ceea ce, evident, nu înseamnă că doar alegătorii cu domiciliul în România, deci alegătorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toți cetățenii români, cu excepțiile prevăzute de lege, au drept de vot. Nimeni nu a pus în discuție acest lucru …………”. Partea asta este inutilă, e gargară. E și total ilogică. Pentru protejarea nervilor dumneavoastră, cu lejeritate, o puteți sări. Omul e iremediabil, irecuperabil pierdut. E iresponsabil, inconștient și profund irațional.

Dar, imediat, domnul Antonescu spune, cu vorbele lui goale, asta: „Listele electorale permanente- ne spune aceeași Lege în vigoare- Legea 35/ 2008, articolul 26, alin. 2, ne spune clar: „Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind pe toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite.” Clar? Clar. Avem, deci, clar cum se face cvorumul, pentru că așa ne spune legea. Avem clar cine este și cine nu este pe listele electorale permanente. Rămân cetățenii români care nu sunt pe listele electorale permanente, care au drept de vot și care votează, dacă doresc pe listele suplimentare. Citez exact din aceeași Lege 35/ 2008, articolul 27, alin 2: „În lista electorală suplimentară vor fi trecuți cetățenii români din străinătate care fac dovada cu pașaportul, cu mențiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, că domiciliază într-o țară din colegiul uninominal respectiv, cetățenii români care arată că au reședința într-o țară din colegiul uninominal respectiv, prin prezentarea pașaportului simplu sau, în cazul statelor membre UE, și a cărții de identitate, însoțite de documentul emis de autoritățile străine care dovedește reședința în străinătate, precum și persoanele care votează, conform dispozițiilor articolului 8, alineatul 3, adică personalul misiunilor diplomatice”.

Clar? Fals.Fals.Fals. Președintele interimar al acestei amărâte țări a citat, după câte vedeți, din Legea nr 35/ 2008- (dublu click) care este, de fapt, legea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului. Legea respectivă nu are nicio legătură, dar niciuna, cu cea pentru alegerea Președintelui României- cea la care se raportează și demiterea Președintelui României. Președintele României nu se alege și nu se demite niciodată după legea votului uninominal pentru alegerea parlamentarilor. În țara asta, fiecare categorie aleasă prin vot are propria lege. Așa funcționează statul ăsta român.

Ca atare, Legea pentru alegerea președintelui României, republicată în 2011, este numai Legea nr. 370/ 2004 (dublu click) și nicidecum Legea nr.35/ 2008- invocată și citită de Antonescu- a votului uninominal pentru Parlament. Astfel, Legea pentru alegerea Președintelui României- la care se raportează și demiterea, spune, scrie clar, negru pe alb, fără echivoc, la articolul 2, alineatul 1, poziția C, următoarele: ” În sensul prezentei legi, termenii de mai jos au următoarele semnificații: LISTELE ELECTORALE PERMANENTE, LISTELE CUPRINZÂND CETĂȚENII ROMÂNI CU DREPT DE VOT CARE AU ÎMPLINIT VÂRSTA DE 18 ANI PÂNĂ ÎN ZIUA ALEGERILOR INCLUSIV”

Deci toți cetățenii români cu drept de vot de pe planeta asta care au împlinit 18 ani, inclusiv pe 29 iulie, indiferent unde se află. Clar, domnu’ președinte interimar? Clar! Vedeți? Vedeți! Mințiți cu bună știință? Da, știu, mințiti în mod grosier. Faceți de râs o instituție și cea mai importantă funcție în statul român. Într-o stare de maximă tensiune, induceți în eroare voit publicul și, mai grav, autoritățile statului. Iar asta e la limita penalului!

Norocul nostru stă în lucruri simple: gândim și știm să citim.”
Și pentru că nu plagiez vă amintesc și de unde am copiat articolul :
http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/08/cum-minte-crin-antonescu-de-la.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s