„ Ponta cunoștea cu o zi înainte conținutul adresei falsificate a CCR ”

„Hotărârea Curții Constituționale a României, referitoare la organizarea și desfășurarea referendumului și la confirmarea rezultatelor acestuia, a fost grosolan falsificată într-o adresă oficială trimisă Guvernului la o zi după ce a fost pronunțată. Cazul este de o gravitate fără precedent, miza fiind cea mai înaltă demnitate în stat, funcția de președinte al României. Pe 2 august, Plenul Curții Constituționale s-a întrunit pentru a decide asupra rezultatului referendumului din 29 iulie pentru demiterea președintelui suspendat. Hotărârea Curții a fost publicată în aceeași zi pe site-ul instituției, printr-un comunicat de presă. Conform acestui prim document, Curtea a decis să amâne până, pentru data de 12 septembrie, pronunțarea unei hotărâri cu privire la validarea referendumului și să solicite guvernului ca pâna la data de 31 august 2012, să-i transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.

”În ceea ce priveşte prima cauză – verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului – n.red, în urma deliberărilor, Curtea Constituţională a decis amânarea pronunţării unei hotărâri cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012. Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012” – se afirmă în comunicatul CCR (facsimil 2). În paralel însă, printr-o adresă semnată de președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a fost transmisă către Guvern o solicitare total diferită de cea hotărâtă de plenul CCR. Concret, Guvernului i s-a solicitat dispunerea de măsuri pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 și transmiterea lor către CCR, și nu ceea ce hotărâse de fapt Curtea, anume transmiterea listelor actualizate deja.
”În temeiul art.46 și art.76 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, Plenul Curții Constituționale, în ședința din 2 august, a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 și să transmită Curții Constituționale numărul persoanelor ȋnscrise ȋn listele electorale permanente, pentru a putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012 este valabil ȋn conformitate cu dispoziţiile art. 5 (alin. 2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Vă rugăm să transmiteţi datele solicitate până la data de 31 august 2012. Vă asigurăm de deplina noastră consideraţie”. – se afirmă în adresa transmisă Guvernului pe 3 august 2012, sub semnătura președintelui Augustin Zegrean (facsimil 1).
Așadar, în loc de transmitere de liste actualizate s-a solicitat actualizarea de liste, adică exact ceea ce au cerut public liderii USL imediat după anunțarea prezenței la vot și a nerealizării cvorumului necesar validării referendumului. Deloc întâmplător, adresa trimisă Guvernului sub semnătura lui Augustin Zegrean vine în sprijinul teoriei USL a ”românilor vii” (Antonescu) sau ”românilor reali” (Iliescu) care s-au prezentat la referendum, adeversarii președintelui suspendat încercând să demonstreze astfel, prin actualizarea sau filtrarea listelor electorale permanente că prezența la referendum a fost mai nmică decât cea declarată oficial și că, astfel, cvorumul de participare ar fi fost atins.
Stupefiantă este însă declarația președintelui CCR, Augustin Zegrean, făcută pentru cotidianul România Liberă, în care a negat faptul că ar fi solicitat Guvernului actualizarea listelor electorale permanente folosite la referendumul din 29 iulie. ”Contactat telefonic de RL, presedintele Curţii, Augustin Zegrean, a negat că ar fi cerut Guvernului actualizarea acum, după referendum, a listelor folosite la referendumul din 29 iulie. Domnia sa ne-a spus că a solicitat din nou de la Guvern listele ȋn baza cărora s-a votat deja la referendum deoarece instituţii diferite ale statului au transmis date contradictorii, care nu puteau fi folosite pentru a se putea da un verdict corect” – scrie România Liberă.
În aceste condiții, mini-recensământul anunțat de ministrul de Interne Ioan Rus, pentru actualizarea listelor electorale, este o încercare a USL de a micșora oficial (forțând, printr-un fals, hotărârea CCR) cifra stabilită inițial ca prag al cvorumului de participare la referendum. Dacă președintele Augustin Zegrean susține că Guvernului i s-a transmis prezentarea listelor actualizate și nu actualizarea listelor, atunci cine a falsificat adresa CCR către Guvern din data de 3 august? Sau, altfel spus, cine i-a pus în față lui Augustin Zegrean, la semnat, adresa falsificată? Rămâne de văzut. Deocamdată mai semanalăm un aspect extrem de grav, care are legătură cu falsificarea adresei CCR către Guvern și transmiterea astfel a unei alte solicitări decât cea decisă de Plenul Curții Constituționale.
Premierul Victor Ponta știa cu o zi înainte ce va conține adresa falsificată semnată de Augustin Zegrean și care urma să-i fie transmisă oficial pe 3 august. Aceasta deoarece el a declarat public, în după amiaza lui 2 august, că va avea discuții, la Guvern, cu toate instituțiile responsabile în actualizarea listelor electorale. ”Guvernul anunţă că se va reuni vineri pentru a lua măsurile executive necesare pentru aplicarea solicitărilor formulate din partea Curţii Constituţionale, la ora 12 urmând să aibă loc, la Guvern, discuţii cu toate instituţiile responsabile în actualizarea listelor electorale” – a declarat Victor Ponta pe 2 august, printr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.
Surse oficiale au declarat anterior că premierul Victor Ponta va avea, vineri, la ora 12.00, o videoconferinţă cu prefecţii, pentru a discuta inclusiv despre actualizarea listelor electorale – transmitea Mediafax. Așadar, nu era vorba despre liste actualizate, așa cum prevedea hotărârea CCR, postată pe situl instituției, ci de actualizarea listelor, așa cum prevedea adresa care, la acea dată (2 august) nu fusese încă redactată. Ponta știa deci, dinainte, ceea ce avea să-i fie dat la semnat lui Augustin Zegrean, pe 3 august. În aceste condiții, el ar trebui să știe și cine a falsificat adresa semnată de președintele CCR. De unde știa Ponta rămâne să afle Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe care-l sesizăm, oficial, pe această cale, pentru clarificarea condițiilor în care s-a produs transmiterea eronată, la Guvern, a hotărârii CCR din 2 august. ”

Articolul este scris în întregime de către un alt fost profesor de matematică, domnul Dan Badea  .

 
 

Alte articole scrise de acelaşi autor:

Reclame
Publicat în Fără categorie

12 gânduri despre „„ Ponta cunoștea cu o zi înainte conținutul adresei falsificate a CCR ”

 1. Doamnă Amza, eu am sesizat când am fost la votarea pentru referendum că cel care era înaintea mea pe listă, era decedat. Nu votase nimeni în locul lui, dar făcea parte din liste cu toate că decedase în februarie a.c.

  Apreciază

  1. Domnule Popateapa, nu vă contrazic și în plus chiar vă răspund la comentariu pentru că sunteți o persoană inteligentă și cu bun simț. Sper că v-ați păstrat ambele calități și nu v-ați pierdut rațiunea ca mai toți USL-iștii.
   Amintiți-vă, vă rog, că nu Băsescu , Boc sau Ungureanu sunt cei care au organizat referendumul și nici alegerile locale din luna iunie a acestui an.
   Cine trebuia să ia măsurile înainte, cu 5 zile cum spune legea, de începerea referendumului ?
   Cum vă cunosc cinstit știu că veți fi corect și veți recunoaște că este vorba de ministrul Rus.

   Apreciază

   1. Am citit articolul și vă răspund aici pentru că, din păcate, la dvs. pe blog vin și comentează și persoane cu o educație mai precară. Având un limbaj suburban nu-mi face plăcere să mă alătur lor.

    Ceea ce nu ați înțeles, sau vă faceți că uitați, este că legea în baza căruia referendumul era valid doar cu 50% +1 era în vigoare și că Ponta și Antonescu au vrut să o schimbe ca să fie siguri că scapă de președintele ales de mine, de dumneavoastră în mod sigur nu, Traian Băsescu.
    Cum nu suntem o țară bananieră, sunt convinsă că o astfel de națiune vă doriți, au fost nevoiți să revină la legea existentă în vigoare deja.

    De vină pentru o astfel de situație, dorința nebună de putere bazată pe ignoranța electoratului, sunt într-adevăr cei doi.

    Vă doresc din tot sufletul să aveți parte de ei și de măsurile lor !
    PS Nu de la președintele Traian Băsescu a pornit ideea de a boicota ci de la noi cei 10-11 milioane care n-am vrut să votăm ci să boicotăm.

    Apreciază

 2. Pingback: Popateapa's Blog
  1. Bogdan,
   Cu părere de rău am să iau o măsură necesară în aceste momente grave.
   Te cenzurez pentru că deturnezi în mod voit cursul discuției.
   M-am plictisit să văd pe blogul meu, citate din ciutaci, ciuvici și bădiști.
   Nu cred în argumentele pe care le aduci și pentru că nu vreau să te rănesc nu-ți spun în mod direct că te cred în slujba cuiva.
   Ești prea inteligent ca să-mi imaginez că nu înțelegi că nu ai dreptate.

   Apreciază

 3. Bogdan,
  Sâmbătă seara a fost o emisiune despre Pamfil Șeicaru.
  Mi- a confirmat ceea ce bănuiam, știam că în străinatate sunt mulți români racolați de securitate.
  Până și Pamfil Șeicaru a fost racolat de această instituție.
  Câți dintre românii care sunt înafara graniței sunt actuali sau foști securiști și foști informatori ?
  Când vom cunoaște acest număr vom putea să știm și cu cine vorbim .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s