Cine minte și fură !

Dovezi ale faptului că tot ce ni se întâmplă în aceste zile este cauzat de teama, ce teamă , groază în toată regula, că urmează alte arestări în lumea politică se găsesc peste tot .
Numai cine nu vrea să vadă și să audă poate afirma că nu există dovezi.

Mai jos voi cita cu ghilimelele necesare dintr-un articol ce a apărut în Gândul.

 

” Ministerul Justiţiei, condus de Titus Corlătean, a sesizat inspecţia judiciară şi a cerut să se analizeze preliminar dacă cei cinci magistraţi care l-au condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare au comis vreo abatere disciplinară. Sesizarea MJ vine după ce avocata Gabriela Ghţă, care a reprezentat-o în dosar pe Irina Jianu, a transmis ministrului Corlaţean un memoriu. În memoriu, avocata a solicitat sesizarea inspecţiei judiciare şi pedepsirea completului care l-a condamnat pe Năstase prin excluderea din magistratură.

Ministerul Justiţiei a precizat pentru gândulcă înspecţia judiciară a CSM a fost sesizată. În sesizare, MJ a cerut inspecţiei o analiză preliminară în cazul judecătoarelor care l-au condamnat pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. „Inspecţia Judiciară a fost sesizată la data de 26.06.2012, în temeiul art. 45 alin. 1 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (astfel după cum a fost modificată prin Legea nr. 24/2012), în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la eventualitatea săvârşirii unor abateri disciplinare de către magistraţii ce au judecat şi soluţionat cauza ce a format obiectul dos. nr. 2470/1/2012 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a precizat MJ pentru gândul.

Avocata Gabirlea Ghiţă, cea care a apărat-o pe Irina Jianu în dosarul Trofeul Calităţii, a trimis Ministerului Justiţiei o solicitare prin care cere ministrului Titus Corlătean să declanşeze acţiunea disciplinară impotriva completului de cinci judecători care a deliberat în dosarul Trofeul Calităţii, în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Avocata Gabriela Ghiţă susţine că judecătoarele Livia
Stanciu (preşedinta Curţii Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie au acţionat cu rea-credinţă.


În cererea trimisă ministrului Justiţiei, avocata a menţionat că cele cinci judecătoare ar fi încălcat statutul judecătorilor şi procurorilor pentru că şi-ar fi „exetcitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”. Gabriela Ghiţă a cerut Ministerului Justiţiei, pe lângă declanşarea acţiunii disciplinare, sancţionarea celor cinci judecătoare prin excluderea din magistratură. Avocata a prezentat patru motive pentru care cele cinci judecătoare trebuie excluse din magistratură. Motivele privesc faptul că ICCJ a respins mai multe cereri de sesizare a Curţii Constituţionale şi nu a aprobat o serie de alte solicitări ale avocaţilor apărării.

„In cursul judecarii cauzei, a fost invocata lipsa calitatii legale de judecator a unuia dintre judecatorii fondului (dna. Ioana Bogdan), consecinta inexistentei unui decret al Presedintelui Romaniei de\ numire in functia de judecator. In dovedirea cu certitudine a acestei situatii de drept, s-au solicitat probe. Completul de judecata a respins\ cererea de probe si cererea de constatare a nulitatii sentintei pronuntate de completul de judecata din care a facut parte dna Ioana Bogdan cu motivarea ca dna Ioana Bogdan a dobandit calitatea de judecator in conformitate cu norma legala in vigoare la data transferului din functia de procuror in functia de judecator, art. 69 din Legea nr. 92/1992”, se arată în cererea trimisă MJ de avocata Gabriela Ghiţă.

Atât Adrian Năstase cât şi avocaţii săi au criticat dispoziţiile ICCJ din dosarul Trofeul Calităţi.Pe 20 iunie Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. În aceeaşi seara Năstase ar fi încercat să se sinucidă. În acelaşi dosar Irina Jianu a fost condamntă la 5 ani de închisoare cu executare. Marina Popovici şi Diana Gasparovici la câte cinci ani de închisoare cu executare. Vasile Mihai Cristian şi Bogdan Popovici au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare. ”

Reclame

2 gânduri despre „Cine minte și fură !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s