” Eu citez, nu plagiez ! ”

http://www.reportervirtual.ro/wp-content/uploads/2012/07/protest-3.jpg     Nu sunt blondă , nu sunt bucureșteancă, nu sunt tânără precum cea care ține în mâinile sale aceste cuvinte scrise din toată inima  dar sunt una dintre persoanele care crede în necesitatea lor .
Sunt ferm convinsă că trebuiesc apărate nu persoane ci percepte morale.
Viața noastră nu trebuie să se rezume doar la mâncare.
Dacă ne mulțumim să obținem doar hrană materilă și pe cea spirituală nu o considerăm importantă în aceste zile  atunci ne merităm soarta de sclavi.

Soarta unor sclavi conduși de niște  hoți.

Foto:    Reporter Virtual

8 gânduri despre „” Eu citez, nu plagiez ! ”

 1. Poate ca sistemul nostru de valori s-a rasturnat. Am importat un sistem de valori strain de noi, care nu ni se potriveste. Romani nu-si doresc, in mod trafitional, atat de mult succesul. Pentru romani „looser” nu era o insulta, ci mai curand „ticalosule”, „nesimtitule”, „neam prost”, „iti lipsesc cei 7 ani de acasa” etc. Acum toata lumea vrea sa castige, toti sa fie populari, sa fie pe la televiziuni sau macar sa faca cu mana cand se filmeaza in zona, sa fie monici columbene, manelisti, baroni locali sau politicieni. Bineinteles ca si „doctori”. 🙂 Am ajuns sa invidiem asemenea specimene si sa ne dorim sa fim si noi ca ei. Adica cautam succesul cu orice pret. Am vazut prea multe filme americane si chiar am crezut ca asa e viata adevarata.

  Apreciază

 2. Există un principiu … cei care sunt bețivi, beau, dar nu toți cei care beau sunt bețivi… la fel de și cu plagiatul. Toți cei care plagiază citează pe cineva, astsa nu înseamnă că toți cei care citează sunt plagiatori…

  Apreciază

 3. Mircea, nu știu de unde ai auzit tu că “looser” e înțeles ca: “ticalosule”, “nesimtitule”, “neam prost”, “iti lipsesc cei 7 ani de acasa” etc. … ”Looser” are sensul ”ratat” …

  Apreciază

  1. Exact asta am vrut sa spun si eu, ca romanii nu considerau inainte ca a fi ratat, sau a pierde e un defect. Insultele romanilor se refereau (traditional, cum am specificat) la caracteristici morale (ticalos, nesimtit etc.) Acum, a avea succes sau a pierde a devenit ceva foarte important si pentru noi, iar asta e o rasturnare a sistemului de valori.

   Apreciază

 4. Nu inteleg de ce trebuie sa citam.Nu putem sa avem cuvintele noastre?De ce trebuie sa ne dam mari cu ce a zis nu stiu ce scriitor,demnitar,om de stiinta,etc?
  Cand eram in clasa a doua cineva m-a intrebat de unde vine ” to be or not to be”.Ce destept se dadea….era „telectual”.Probabil ca trebuia sa stiu ce m-a intrbat omul ala de la 3 ani,in conceptia lui.

  Apreciază

  1. Lucrările astea sunt structurate de o așa manieră că îți cer într-un fel de introducere, voi căuta în lucrarea mea de master ca să văd exact denumirea secțiunii aceleia, să arăți ce părere despre subiect au alții. În aceea secțiune ești nevoit să scrii cu ghilimele și tot ce urmează.
   Chiar titlurile alese de profesorii îndrumători te îndeamnă la plagiat. Pe vremea când mi-am făcut eu lucrarea se purtau temele cu discriminarea .
   Lucrarea mea a pornit de la un fapt concret.
   Mi s-a cerut o notă explicativă în legătură cu rezultatele proaste ale elevilor la capacitate prin anul 2003-2004 iar eu am făcut o analiză pertinentă pentru inspectorat. Am plecat de la aceea analiză pe care am îmbogățit-o prin studiu cu ajutorul chestionarelor.
   Revenind la povestea cu ” to be or not to be” , sunt persoane care au obiceiul de a învăța citate și de a le recita apoi în public pentru a demonstra ce deștepți sunt.
   Am cunoscut și eu astfel de persoane.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s