USL-ul a votat împotriva măririi salariilor bugetarilor !

Nu îmi dau seama până unde poate să meargă prostia unora. Astăzi este o săptămână de când în ședința consiliului profesoral am fost anunțați că în județul Prahova urmează să se desfințeze 170 norme didactice. Pentru cine nu știe ce  înseamnă acest fapt, vă spun  că 170 de profesori vor rămâne fără obiectul muncii.
În întreaga țară nu ni s-a spus câte norme didactice vor dispărea dar dacă facem un calcul minor, 150x 40= 6000, și adăugăm și Bucureștiul putem estima că vor fi în jur de 6500 -7000 de posturi care vor dispare în această toamnă.
Nu am scris imediat această informație pentru că nu aveam documente scrise sau înregistrări.
Ei bine, acum USL-iștii  s-au desconspirat în mod public.

Citez în continuare :
”Senatorii USL au respins aducerea salariilor bugetarilor la nivelul celor din 2010, precum şi majorarea pensiilor, promisiuni pe care Uniunea le-a făcut când era în Opoziţie. Iarna nu-i ca vara şi nici opoziţia ca guvernarea. Aşa se face că, în Senat, USL a votat împotriva unui proiect legislativ propriu, pe care îl susţinuse când era în Opoziţie. Mai concret, luni seara, senatorii Puterii au respins un proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Ion Cindrea. Acesta prevedea reconstituirea salariilor bugetarilor la nivelul dinaintea tăierilor din 2010, indexate cu rata inflaţiei, majorarea punctului de pensie şi dezgheţarea angajărilor în sectorul bugetar, toate promisiuni făcute de USL în perioada când se afla în Opoziţie. Obiecţiile lui MRU, preluate de USL. Proiectul de lege a fost iniţiat în februarie 2012. În aprilie, Guvernul Ungureanu transmitea un punct de vedere negativ, explicând că efectul cumulat al măsurilor s-ar duce la 4,8% din PIB. USL a dărâmat guvernul Ungureanu, dar i-a păstrat punctul de vedere asupra acestei legi, preluat, de altfel, cu tot cu argumetaţie, de secretarul de stat de la Finanţe, Liviu Voinea, la dezbaterea în plen. În schimb, senatorii PSD şi PNL au votat, tot ieri, Ordonanţa prin care bugetarii primesc 8% la salariu. Cel mai vehement critic al conduitei USL a fost senatorul PDL Dumitru Oprea. Acesta nu a ezitat să le reamintească parlamentarilor Puterii că altfel vorbeau când erau în Opoziţie. ”
Am preluat acest pasaj din :

Revista Presei – 27 Iunie / ” întoarcerea la statul mafiot”

by Theophyle

Reclame

33 de gânduri despre „USL-ul a votat împotriva măririi salariilor bugetarilor !

 1. Parca tin minte ca USL a promis marirea salariilor bugetarilor nu numai cand era in opozitie, ci chiar cand a preluat puterea. Apoi… aceasta crestere va fi facuta gradat, ca sa nu tulbure echilibrul bugetar. Acum… probabil ca nu mai e cazul. Cine stie, poate mizeaza pe castigarea alegerilor, indiferent de ceea ce fac la guvernare pana in alegeri. Se cam imbata cu apa chioara, probabil ca li s-a urcat la cap rezultatul alegerilor locale. Au ocupat anumite puncte cheie si se simt linistiti.

  Apreciază

  1. „USL a votat împotriva propriei legi de mărire a salariilor. ” este exact ce s-a întâmplat.
   Până să ia puterea USL -ul a scris o astfel de lege pe care, fiind ajunși la putere, n-au mai votat-o.
   Nu mă miră nimic la ei cu toate că acest tupeu nici măcar Năstase nu-l avea.

   Apreciază

   1. Nastase nu era sigur ca va castiga alegerile din 2004, de fapt nici nu le-a castigat. De aceea nu a avut atata tupeu, nu pentru ca a avut mai mult bun simt. Eu sunt convins ca daca sondajele de opinie ar fi considerat atunci, in 2004, ca USL-ul va castiga, isi permitea sa aiba si el mai mult tupeu, la fel cum are Ponta acum.

    Apreciază

   2. Te superi dacă te contrazic ?
    Era sigur că o să câștige și de aceea și-a schimbat prin intermediul Constituției Române mandatul unui președinte la 5 ani.
    Îmi pare rău că a făcut în ultima săptămână gesturi care l-au umplut de ridicol dar Adrian Năstase nu era astfel. Poate a greșit din cauza panicii sau poate așa a fost sfătuit într-un moment de mare criză.
    Am vorbit cândva cu el și mi-a părut un altfel de om.

    Apreciază

 2. S-au recuperat 8 procente…salariul creste in trepte.Trebuie sa mai platim si fmi-ului din datoria aia de peste 26 miliarde euro faucta de pdll-isti.Am pus si dobanda.Numai dobanda e peste 6 miliarde euro.
  Presedintele e multumit,de aproape o luna are salariu majorat cu 8 procente.

  Apreciază

  1. Dragă Balbeck, aici e o problemă a noastră a bugetarilor care avem rate la bănci, Tăriceanu ne-a indus în eroare afirmând că duduie economia, și pentru care și 10 lei valorează 10 pâini.
   Eu n-am prostul obicei să spun căt de greu îmi este și cum fiecare bănuț îl drămuiesc dar minciuna cu care le-a luat mințile alegătorilor trebuie denunțată. Dar ce mă mir eu, Ponta a plagiat și cu toate astea nu demisionează.

   Apreciază

 3. Tariceanu a spus ca salariile pentru profeosri nu pot fi majorate cu 50 procente,Boc si trupa au spus ca sunt.Tariceanu o fi al doilea premier dupa Adrian Nastase,desi eu am spus ca Tariceanu a fost cel mai tare,desi statisticile nu imi dau dreptate.Firmele mele au mers mai bine sub Tariceanu,decat sub Nastase.
  Toti vrem bani mai multi.Si Hrebenciuc poate ca vrea
  Sa vedem ce spune comisia.Poate ca Ponta nu a plagiat.Dar cica si Elena Udrea a plagiat.E drept ca nu mai are functii.Nu mai stiu ce face Udrea.Nu mai apare deloc.

  Apreciază

  1. Sunt de acord cu prima parte a comentariului. Toți ne-au mințit. Tăriceanu a dat bani mulți pentru statul polițienesc, înțeleți dvs ce vreau să spun.
   Ne mergea la toți mai bine pentru în Europa nu era criză și sărmanii ” căpșunari ” trimiteau bani în țară.
   Nu le iau apărare în privința doctoratelor nici ..nici.
   Cât privește comisia din Ministerul Educației , se bănuiește ce răspuns o să dea. 😆
   Cum se spune în popor :” Corb la corb nu-și scoate ochii ! ”

   Apreciază

 4. Carmen, seara bună 🙂 Da, e un moment critic. Cum se vede, drumul spre totalitarismul statului mafiot e pavat cu minciuni. Minciuni care sunt răspândite de apologeţi ai demolării democraţiei. Îi vedem peste tot. Mai apar si pe aici (!) Minciunile rezistente sunt mai ales cele amestecate cu frânturi de adevăr pentru că cei ignoranţi, cei cu memorie scurtă sau pur si simplu prostii, le iau de bune. Pe drumul ăsta al fărădelegii de stat ne duce acum USL. Şi turma de berbeci care-i urmează. De la un punct, adică din momentul în care prin abuzuri şi forţa brutală se induce frica si dublul limbaj, nici nu-i mai interesează dacă-s crezuţi sau nu. Dar n-o să ajungă unde vor…

  Apreciază

  1. Nora, bună !
   M-am întâlnit azi de dimineață cu un PSD-ist .
   De câte ori îl văd îl tachinez. Niciodată nu recunoaște când am dreptate.
   Ei bine, azi m-a surprins când a recunoscut faptul că Ponta a deraiat.
   ” A înnebunit de mult ! ” mi-a confirmat punctul meu de vedere.

   Apreciază

   1. Balbeck, dacă te referi la el, să știi că nu-i precum Alioșa și prietenii săi. Cred că e un tânăr caruia îi place să se contrazică dar bun în fondul său.
    Un comentariu din partea lui Alioșa nici eu nu l-aș fi suportat Sunt destul de revoltată de tot ce se întâmplă ca să-i mai suport pe toți postacii pe blogul meu.

    Apreciază

 5. Ponta a plagiat,sau nu?El spune ca nu a pus autorii in josul paginii,ci doar la bibliografie.El mai spune ca noile modificari au avut loc dupa 2003,anul cand a dat el doctoratul.

  Apreciază

  1. Eu mi- am făcut studiile de master în anii 2003-2004, 2004-2005 la Școala Națională de Studii Politice și Admnistrative din București , le-am început după cum vezi cât încă erau la putere Adrian Năstase și Victor Ponta, și profesoara noastră care ne îndruma , doamna Doina Olga Ștefănescu http://www.sociologie-snspa.ro/pagini/doina-olga-350tef259nescu.php , ne-a dat toate îndrumările necesare ca să evităm plagiatul.
   E drept că doamna în cauză ne-a ținut și un curs minunat despre etică profesională.
   Se minte când se afirmă că nu se cunoașteau metodele de citare.
   Ponta, sunt convinsă că a plagiat.

   Apreciază

 6. Mie nu mi-a zis nimeni nimic in 2002.Am pus autorii la bibliografie.Mi-a facut si mie cineva proiectul….dar l-am invatat.loloi,l-am platit.Aia de la comisie aveau copia proiectului meu,dar nu au spus ca e plagiat.
  2002……………

  Apreciază

  1. Nu știu ce să zic. Eu mi-am făcut singură lucrarea dar sunt convinsă că foarte mulți colegi de ai mei, eram cu 2-3 ani mai târziu, au plătit pe alții ca să le facă lucrarea.
   Ponta personal nu cred că și-a făcut lucrarea de doctorat. Nu avea timpul fizic.
   Eu ca director de școală , una mică dacă nu foarte mică, aveam tot timpul ocupat .
   Mulți, foarte mulți oameni cu funcții nu și-au făcut singuri lucrarea.

   Apreciază

  1. Îmi amintesc că eu am citit lucrări ștințifice încă de pe vremea comuniștilor.
   Regulile sunt vechi dar pentru că lăcomia profesorilor este mare, este ceva uman, nu erau atente la aceste reguli.
   Umberto Eco fost dat în judecată, până în anul 2000 , de plagiat.
   Regulile internaționale sunt clare .

   Apreciază

   1. Foarte multi spun ca era suficient sa treaca autorii la bibliografie…ce e aia ca pe langa bibloiogarafie sa fie si in josul paginii?Cica asta a aparut cam la sfarsitul lui 2003.Pana atunci toate lucrarile erau cu autorii la bibliografie.Mie nu mi se pare ceva grav.Poate ca nu a stiut.
    Dar de aici si pana la impostor,cum il face CTC…..cred ca e cale lunga.
    Eu consider ca daca pun autorii la bibliografie este suficient.Sau subiectul 1.Autorul 1 in josul paginii,subiectul 2,autorul 2 in josul paginii.Mi se pare o tampenie.I-a mentionat,nu si-a insusit njimic.
    Pana la urma nici Kovesi nu a facut nimic.Nici ala nu e plagiat.
    Sau poate ca nu asta inseamna plagiat.Poate e mult mai grav si nu inteleg eu ce e ala.Dar asta cu in josul paginii nu e plagiat.

    Apreciază

   2. Nu discutăm despre Kovesi.
    Dvs, sunteți sunteți o persoană mai mult decât inteligentă.
    Toate mișcările pe care le face puterea zilele acestea demonstrează fără tăgadă faptul că le este teamă să nu se exprime nimeni cu privire la plagiat.
    Teama lor e mai mult decât evidentă.

    Apreciază

 7. Multumesc!
  „Abramburica” spune ca acea lucrare de doctorat a fost acceptata de niste specialisti,nu s-a spus atunci ca e plagiat.
  Acum apar si plangeri la Parchet impotriva premierului.Ce vor sa-i faca/?Demisioneaza….de ce l-au pus acolo?Ca sa-l compromita?Inseamna ca oricine ar veni,mai putin din partidul presedintelui,este compromis.Prea murdar se lucreaza.
  Cred ca se stia din start de treaba asta,dar au asteptat momentul oportun.Nu il vad pe Pota sa fie hotz,om rau.Poate ca e cel mai curat din toti,desi il are socru pe Sarbu.
  S-a dus la Bruxelles,desi a fost amenintat ca daca se duce, se alege cu dosar penal.Acum chiar sunt plangeri la Prchet.Kovesi are curaj sa le dea curs?Ar iesi alt scandal,procuratura iar va fi desfiintata de Antene.Nu stiu ce se urmareste.

  Apreciază

   1. La aia ma gandeam si eu,miza e foarte mare…Voiculescu nu a demisionat din senat pentru ca are omoare,ci ca sa stramute procesul in alta parte,sub pretextul ca nu mai e senator si sa traga de timp.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s