Invers


I

A fost odată ca niciodată…. A fost o țară unde toate se desfășurau altfel decât în restul împărățiilor.
Dacă peste tot în lume Împăratul era un om mai mult decât cinstit, adică nici măcar o adiere de vânt nu amintea despre un păcat al său, în această țară a fost ales, vedeți că în mod obișnuit împărații nu sunt aleși de popor, unul vinovat, procesul nici acum nu s-a terminat, de moartea a sute de morți. S-a spus că de fapt vinovați sunt hoardele de barbari care-I invadaseră și pe care ei îi numiseră ” teroriști ”.
Cu toate că Împăratul afirma tot timpul că își iubește supușii nu se sfia niciodată să mintă, să se prefacă și mai ales să dezbine pe toți cei din jurul său. Totul părea a fi doar un alint, ce putem să spune când cu multă dragostea îi spunea unui apropiat ” prostănacul ” ?
Se purta cu o dezinvoltură și cu o ușurință atât de rar întâlnită încât poporul său îl adula.
Între timp, devenise jumătate de popor dar era tocmai acea parte mai iute, mai agresivă.
Oricine altcineva , din cealălaltă jumătate de popor, ar fi avut curajul să spună ceva de rău despre Împărat risca să fie bătut cu răngile de miner.

II

În mod ciudat pentru cei care-l adorau pe Împărat, acesta a fost schimbat cu un altul . De data asta, a fost un murmur la început ca mai apoi să devină o cascadă de vorbe, au ales un Hoț.
Era preferabil.
Decât un criminal, doar vinovat moral ce-I drept, mai bine un hoț.
Care era adevărul gol-goluț, niciunul dintre supuși nu știa cu adevărat.
Un fapt însă era cert, că mulți se îndoiau în privința unei realități sau alteia și asta pentru că Sfatul Înțelepților nu era format din supuși cinstiți și muncitori . Judecata lor nu era literă de Evanghelie !
Totul era invers decât în țările din jurul împărăției, mai apropiate sau mai depărtate, dar nimeni nu voia să recunoască acest fapt.
Dacă în țările barbare din jur , Profesorul studia și scria singur, și pe îndelete în odaia sa, apoi în împărăția despre care vă povestesc totul se petrecea invers.
Niște tineri mascați furau cărțile scrise de către ceilalți după care rescriau testele și , în mare secret, duceau manuscrisul unui baron.
Baronul, ocupat cu grija vânătorilor de jivine, fără să citească testele furate și le însușea după care le semna.
Il dottore !

PS Și pentru că totul se petrecea invers în aceea împărăție, toți cei care aveau habar de ce se întâmplă în jurul lor își ascundeau capul între hrisoave spunând că nu-i deloc  interesant ce se întâmplă în viața împărăției și că mult mai importante sunt slovele.

E un test scris INVERS și face parte din seria temelor propuse de psi.

Au mai răspuns :  anacondele, Scorpiodordefemeie, ch3815h , Tiberiu Orasanu și bineînțeles psi

Anunțuri

24 de gânduri despre „Invers

   1. Carmen, suntem puţini dar, buni.
    Meţinem flacăra credinţei în cinste şi adevăr şi nu-i puţin lucru.
    Vom pierde bătălii dar, nu şi războiul. Lumea va înţelege cît de curînd ce monştri a ales.
    Asta dacă nu cumva, vorba „nu-i surd mai mare decît cel care nu vrea să audă” este adevărată şi atunci, praful se va alege de toţi.

    Apreciază

 1. Cred că ai „sărit” perioada cu împăratul care striga printre hăhăieli „i-am ciuruit!”, găozare,ţigancă-mpuţită,vin la tine la birou şi-ţi arăt cum se face,de ce vă e frică nu scăpaţi,turismul se face cu elicopterul,şi multe,multe altele asemenea.
  Ai o dilemă mare : paiul din ochiul lor sau bârna din ochiul nostru (cred că merge tot bârnă în loc de pai,ca să fiu corect şi obiectiv! 😀 ).
  Cu stimă,
  Bogdan.

  Apreciază

  1. Bogdan,
   Cred că ai sărit tu mai multe fraze. Oare ce ți-o fi determinat o astfel de reacție ?
   Un mister la fel de mare ca și acela cu teroriștii. 😆
   Citește cu mai multă atenție ! Greșelile marinarului nu scuză plagiatul . 😆

   Apreciază

   1. I=Iliescu!Dacă II=Băsescu,îmi cer scuze pentru interpretare,am crezut că te referi la Constantinescu,că nici el n-a fost uşă de biserică!Iar ce am scris de împăratul hăhăit sunt de notorietate publică şi nu înţeleg de ce te-ai mirat „Oare ce ți-o fi determinat o astfel de reacție ?”.Cât despre „PONTA, DEMISIA” subscriu 100% după ce se dovedeşte plagiatul.N-am văzut pe nicăieri scris „KOVESI, DEMISIA”!Şi mai era o persoană în situaţia lui Kovesi,dar îmi scapă numele,poate mă ajuţi.

    Apreciază

   2. Tibi, că vor sau nu susținătorii USL-ului, Ponta își va da demisia.
    Suntem în UE, suntem în NATO.
    S-a dus vremea când ni s-a ridicat clauza națiunii favorizate de către USA și Ceaușescu afirma că nu-i pasă.

    Apreciază

   3. Bogdan în sfârșit mi-ai dat o veste bună. Ești de acord cu demisia lui Ponta.
    Cât privește pe doamna Koveși, să știi că eu nu sunt precum PSD-iștii, adică nu merg cu turma pentru că încă mai gândesc cu propria-mi minte, și ca urmare nu mi-e defel dragă.
    Dacă ar fi fost un procuror bun pe cât de mult o apreciază președintele Băsescu eu nu aș fi fost nevoită să dau în judecată niște procurori iar una dintre ele pentru fals intelectual.
    Am scris și postat dovezile pe :
    https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2010/07/20/falsul-intelectual-savarsit-de-un-procuror-al-romaniei/

    Am mai postat și în :
    https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2010/12/23/rusine-sa-va-fie-la-toti/
    Să nu crezi că doar cu o floare , condamnarea lui Năstase, înseamnă că trăim într-un stat de drept.
    Prietenii mei și cu mine îi vream pe toți politicienii corupți arestați.

    Apreciază

 2. Revista NATURE nu-şi riscă reputaţia pentru un politruc de doi bani ca Ponta, iar comunitatea ştiinţifică internaţională şi-a spus destul de limpede punctul de vedere.
  Numai că Ponta are o misiune clară: decredibilizarea Ro pe plan UE şi eventual, NATO. O să vadă că a intrat într-un război muuult peste puterile sale.

  Cît despre doamna Koveşi, este tot o încercare de abatere a atenţiei.

  Apreciază

 3. Ola, draga mea, uslasii vor sa imprime romanilor ca ponta este reprezentat al guvernului in parlament,iar Base,nu este reprezentat de nimeni adica cei care l-am votat pe Base, sintem nimeni, adică nu existam, acesti nenorociti de plagiatori de furt intelectual ,arme, termopane si ce este mult mai dureros ca sint si plagiatorii constitutiei, dupa mine daca nu sintem ajutati din afara,țărișoara nostra va fi vai de ea,imi vine sa sparg tableta asta,pupici.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s