În timp ce Băsescu argumentează cu Constituția României premierul are alte modalități de a -și impune propria voință …


Am auzit aseară pe România TV cele ce urmează să citez eu în continuare :

”Victor Ponta a amenințat că nu se va da în lături și va utiliza metode din „Stan și Bran” pentru a tranșa disputa întâietății la Bruxelles. „România TV” a dezvăluit marți seara ce măsuri strategice va lua premierul pentru a-l ține pe șeful statului cu forța în România și a-l împiedica să ajungă la Consiliul European.

La ultima întâlnire între patru ochi de la Cotroceni, Ponta l-a avertizat pe șeful statului că are la îndemână trei măsuri infailibile:

1. Nu-i va semna ordinul de deplasare. Este vorba de o formalitate prin care un departament de la Palatul Victoria avizează orice deplasare în străinătate a unui demnitar român.

2. Nu-i va da aprobare de zbor. Ponta l-a amenințat pe Băsescu că va cere autorității aeronautice să nu aprobe desprinderea de la sol a aeronavei prezidențiale.

3. Nu va aproba alimentarea cu combustibil a aeronavei prezidențiale. „Romavia”, compania căreia îi aparține aeronava prezidențială, este una de stat. Drept urmare, Ponta l-a amenințat pe Băsescu că îl va lăsa fără benzină pentru avion.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/uluitor-ponta-ii-taie-benzina-la-avion-lui-basescu-987773.html
Eu am preluat materialul    COPY -lotul îi taie benzina la…  de la Mihai  și nu fac altceva decât să rostogolesc subiectul.
Să afle câți mai mulți despre adevărul acestor  zile.

Îndrăznesc să afirm că președintele Traian Băsescu se poartă ca un doctor în știință în timp ce premierul  pare a fi  un matelot oarecare. 

Acum îl ascult pe B1TV pe un fost milițian doctor în drept, mă refer la chestorul Abraham, care încearcă să bagatelizeze plagiatul lui Ponta.

Asta mi-a amintit de acele zile glorioase ale Miliției Române când orice milițian își termina studiile liceale  la cursuri comasate. Adică în maxim 6 săptămâni de școală finalizau cursurile unui an de liceu !

Rușine !

7 gânduri despre „În timp ce Băsescu argumentează cu Constituția României premierul are alte modalități de a -și impune propria voință …

  1. MONICAI MACOVEI, COMPLICE LA ASASINAREA OFITERULUI ACOPERIT SRI SORIN CRIVAT , CU SCOPUL STERGERII URMELOR DOSARULUI “ARMAMENTUL” SI UNOR PROBE DIN “TIGARETA II”

    (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 8)

    In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999. In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi). Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente).
    La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul.
    O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General.
    Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, Dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

    Sorin Crivat, (formal) seful Documentelor Clasificate din OPSPI, a pus la dispozitia procurorilor DIICOT, in 2005, toate dovezile ce au stat la baza intocmirii Dosarului penal 628/D/P/ 2005 (dosarul “Armamentul”).
    Conform celor prezentate de Sorin Crivat legat de Traian Basescu (citez) “pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat si intretinut, impreuna cu cetateanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament in zonele de conflict international supuse embargoului ONU si NATO, reteaua de trafic ilegal cu armament atit de provenienta autohtona, cat si straina”. Dosarul a fost secretizat sin u si-a mai urmat cursul.
    In urma insistentelor de a se da curs dosarului, Sorin Crivat a fost acuzat, fals- cu implicarea Monicai Macovei – printr-un denunt suspect, de trafic de influenta si de primirea sumei de 30.000 de euro ca mita, in calitate de fost sef al Corpului de Control al ministrului Integrarii si sef al structurii de securitate al OPSPI din MEC. Mita nu a fost dovenita niciodata, dar Sorin Crivat a fost retinut si incarcerat in Penitenciarul Codlea in 21 decembrie 2006, urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza). .
    Arestarea abuziva si falsele acuzatii aduse lui Sorin Crivat, cu mijlocirea Monicai Macovei, au fost generate de spaima ca marturia acestuia ar f fost credibila- cu atat mai mult cu cat Sorin Crivat era ofiter operativ acoperit SRI, sub criptonimul POPESCU MIHAI (dupa cum reiese din adresa pe care Sorin Crivat i-a trimis-o din Penitenciarul Codlea, in 18 ianuarie 2006, sefului SRI George Maior).
    Sorin Crivat participase la misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de reteaua infractionala privitoare la afaceri petroliere si trafic de armament in care erau implicate numele grele din spectrul politic din Romania- inclusiv Traian Basescu.

    In 26 martie 2007 (cu o zi inaintea termenului de judecata din 27 martie 2006- cand Sorin Crivat amenintase ca va declara, public, tot ce stie) ofiterul acoperit SRI a fost asasinat in Penitenciarul Codlea.

    Din nefericire pentru Traian Basescu, Monica Macovei – si “colaboratorii” penali ai acesteia in materie de mare criminalitate organizata, reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu – de la locuinta lui Sorin Crivat a fost ridicat un laptop continand date/ documente criptate, referitoare la dosarul “Armamentul” si la o Anexa a acestuia, care elucideaza operatiunea de criminalitate organizata “Tigareta II”. Acestea au fost decriptate.

    Anexa S-207 (care, se pare, a constituit motivul asasinarii lui Sorin Crivat – in aceasta regasindu-se nume si date legate de cei implicate in traficul tigari- armament “Tigareta II”, in care este implicata si Monica Macovei) contine date din registrul de vizitatori la U.M. 0313-SPP.
    Conform documentului:
    “In ziua de 01.04.1998 (cu doua saptamini inainte de “Tigareta 2” n.A.), la orele pranzului, la SPP au sosit Traian Basescu si urmatorii: Duma Claudiu Octavian (Legitimatie SRI, seria DO nr. 0271/01.09.1995), Bojoga Dan (Legitimatie SRI, seria BO nr. 0322/01.09.1995), Molnar Dorel (Legitimatie SRI, seria MO nr. 0459/01.09.1993), Albu Cristina Dorina (tot ofiter SRI) si Radu Gheorghe Catalin (ofiter acoperit SRI – Legitimatie acces Aeroport International Otopeni, seria B, nr. R265005). Prezenta zilnica, timp de aproape o saptamana, pret de cateva ore, a celor mai sus mentionati indica familiarizarea cu un anume gen de activitate si punerea la punct a unui plan de cooperare intre ofiterii (oficiali si acoperiti) ai SRI si cei ai SPP, in vederea indeplinirii unei misiuni. Ofiterii SRI erau subordonatii colonelul Ioan Rusan – seful Diviziunii Filaj a SRI- unitatea respectiva primind si executand misiuni de sprijinire a SPP (serviciul sau fiind subordonat direct, pe durata operatiunii, generalului de brigada Mihai Stan – loctiitorul directorului SPP pentru Siguranta si Protectie Informativa, fostul loctiitor al lui Virgil Magureanu destituit pentru neglijenta in Cazul Berevoiesti), alaturi de ofiteri din filajul MApN (subordonat Directiei Informatii Militare), prezenti si ei in operatiunea din noaptea de 16/17.04.1998. Misiunile SRI se limitau la contrafilaj in afara Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, in timp ce, din interiorul acesteia, contrafilajul era realizat de DIA. Asadar, pentru a patrunde in Baza 90, ofiterii SRI aveau nevoie de ofiteri DIA. In acest sens, incepind din data de 03.04.1998, in acelasi Registru de Intrare la SPP, grupului de la SRI i s-a alaturat si lt-col. MApN Radici Francisc (legitimat cu B.I., seria BD nr. 241548 ), seful Compartimentului Filaj din DIA”
    (“Coincident”, dupa ce Traian Basescu a ajuns la Cotroceni, in urma prezidentialelor din 2004, Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al Directiei de Informatii a Armatei. Subliniez, ca fiind esential, ca, in decembrie 2004, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu a fost proclamat invingator – si cu “cooperarea” unor personaje foarte “ciudate” din zona politica, asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face „transpartinic” pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament).
    Potrivit Anexei S-207, “acest tip de cooperare era solicitata de MApN numai in cazul transporturilor speciale avind ca marfa arme romanesti destinate zonelor de conflict militar supus embargoului international”.

    P.S.
    Nu trebuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind evident) exista o izbitoare asemanare.
    Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

    (va urma)

    Apreciază

      1. In calitate de detinator al blogului, aveti la indemana unealta care-l plaseaza drept in spam…vad ca frecventati capitalism pe paine, acolo orice opinie care nu e pe placul lui Giurgea merge direct in spam!

        Apreciază

      2. Fiul meu mai mare este cel care, încă de la început, m-a atenționat că vor fi mulți care își vor exprima părerea și nu de fiecare dată vor fi și politicoși.
        Când am cenzurat comentariile unui anume domn , e vorba de Alioșa, mi-a sugerat că aș fi greșit eu și că m-am grăbit.
        Noi, cei care am trăit și în comunism, avem obiceiuri din acele vremi pe care de multe ori nici nu le sesizăm.
        În concluzie, îmi face plăcere să ascult de băiatul meu pentru că îl consider mult mai democrat decât mine, cu toate că am o părere bună despre mine mă consider tributară acelori vremi apuse, și nu atât de pasionat ca mine de politică. Deci mai obiectiv.

        Apreciază

  2. T.Băsescu argumentrează cu CONSTITUȚIA interpretată în folosul său, citind articolele ce pot fi interpretate cum vrea mușchii săi. Păcat că una lume se face că nu înțelege deși nu a absolvit nici facultatea nici nu și-a luat doctoratul în „ ȘTIINȚE MILITARE ”( culmea-culimilor … ) ca blonda de la Pleșcoi ….

    Apreciază

    1. Ți-am citit ultimul articol apărut astăzi pe blogul tău. Am văzut cum îi iei apărare premierului Ponta pentru faptul că a plagiat.
      După cum ai observat nu am comentat pentru că din momentul în care ești de acord cu o astfel de practică dă-mi voie să spun că nu te mai respect.
      Până acum erau multe puncte comune pe care le împărtășeam sau cel puțin așa lăsai impresia.
      Am crezut că avem valori morale comune.
      Se pare că nu.

      Apreciază

Lasă un comentariu