Susțin intelectualitatea română, susțin I.C.R. !

Susțin intelectualitatea română, susțin ICR !
Susțin intelectualitatea română, susțin ICR !
Anunțuri

11 gânduri despre „Susțin intelectualitatea română, susțin I.C.R. !

 1. Mai ales elefantul roz cu zvastica pe fund şi poezia aceea minunată a tânărului poet cu pişul gagicii,şi alte lucruri minunate şi cu un înalt grad de cultură!Mai multe pe
  http://www.cotidianul.ro/si-nevasta-lui-cartarescu-este-abonata-la-banii-icr-182519/
  Un mic pasaj:
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  S-auzim şi de bine,că de rău mi s-a acrit ca de mere pădureţe!
  Cu stimă,
  Bogdan.

  Apreciază

  1. Bogdan, am înțeles ce-ai vrut să-mi arăți, cine vrea să se ” cultive ” poate s-o facă citind , deschizând, link-ul de mai sus.
   Ordinăriile de genul acesta , pe care sunt convinsă că mulți le savurează dar pe mine mă oripilează, nu au ce să caute pe blogul meu
   Ca urmare , nu pe tine te-am cenzurat ci pe ele.
   Am un coleg care mă enervează la școală, pentru că zilnic face glume cu tentă sexuală și, cu toate că de fiecare dată îi spun că nu-mi face plăcere continuă precum un copil tembel, mi-e de ajuns.
   Vreau ca în casa mea sau pe blogul meu să fiu departe de orice nu sună plăcut urechilor .
   Sper că nu te-ai supărat.
   Eu îți mulțumesc sincer, pentru că îmi închipui că ai vrut să-mi deschizi ochii în această privință și nu doar să mă necăjești.
   Carmen

   Apreciază

   1. Evident că nu am vrut să te necăjesc.Evident că am vrut să-ţi deschid ochii în privinţa icr.
    A susţine INTELECTUALITATEA este un gest nobil şi obligatoriu,zic eu,şi face cinste oricărui cetăţean de bună ncredinţă printre care te număr şi pe tine!Despre „intelectualii” care au protestat,cu papion,mă abţin să fac aprecieri.Despre „calitatea” acţiunilor icr,nu cred că mai e ceva de adăugat,articolul din linkul postat arată doar o mică parte din „promovarea” culturii româneşti!
    Cu stimă,
    Bogdan.

    Apreciază

   2. Bogdan, citisem și ieri multe articole pe această temă dar mă preocupă destule probleme, chiar și acum îți răspund într-o mare grabă și de aceea te rog să mă scuzi, și uite așa nu am dat și alte citate care m-au făcut să iau și eu atitudine.
    ”Scriitorul Norman Manea, profesor de literatura la New York a declarat: “Ar fi dezastruos ca practicile brutale şi aroganţa politicienilor de ieri şi de azi să dicteze în manieră nefastă destinul culturii”. Scriitorul Vasile Ernu i-a scris plin de revoltă lui Ponta: “Sunt suprins să văd că la doar o lună după ce aţi luat puterea, dumneavoastră şi guvernul pe care îl conduceţi practicaţi aceeaşi logică de funcţionare: ordonanţe de urgenţă, nominalizări politice de funcţionari, revanşă politică. Nu asta criticaţi cu atâta frenezie în urmă cu câteva luni?”. Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, regizori premiaţi la Cannes, împreună cu scenografi, coregrafi, actori, au semnat o petiţie în care îi cer premierului social-democrat Victor Ponta să anuleze hulita ordonanţă de urgenţă. Cristian Mungiu, castigator al Palme d’Or in 2007 şi al cărui film “După dealuri” a câştigat trofeele pentru scenariu şi interpretare feminină anul acesta la Cannes, a descris HG-ul lui Victor Ponta astfel: “E o epurare de cea mai oribilă speţă”. Romania Libera ”
    Eu l-am preluat de pe ”Politeia ” pentru că îl respect mult pe Theophyle.
    http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/06/18/revista-presei-18-iunie-icr-si-politrucii/
    Nu toți suntem la fel, nici eu nu mă ridic la nivelul celor citați mai sus de mine, dar pentru un derapaj de la democrație, Băsescu oricum într-un fel sau altul își va termina mandatul, pe care eu îl văd ca o amenințare trebuie să fim uniți.
    Să vedem dincolo de opțiunile noastre politice !

    Cu multă simpatie,
    Carmen

    Apreciază

   1. Ola,draga d-na profesoara,dar oare care msi sint intelectualii din ziua de azi,doar cei de culoare rosie,pe mina ma enerveaza si faptul cind ii vad ca insista in prosteala ca este adevarat doar ce spun ei,uita un lucru ca poporul roman asa prost cum il crede usl se va dezmortii,si iarasi o sa cinte rosiile wstea tomate in opozitie,ca de fapt ei si acuma fredvca sint tot in opoxitie merg in continusre pe mincat de caca..t.

    Apreciază

   2. Ola ! Draga mea prietenă, noua intelectualitate la fel ca și strămoșii lor comuniștii nu țin cont de adevăratele valori ci, precum bolșevicii ” cine nu-i cu noi este împotrivă ” , doar de apartența politică a personalității în cauză. După ei Pleşu, Patapievici, Liiceanu și Mircea Cărtărescu ” la adăpostul pulpanelor prezidenţiale îşi umflau chimirul şi pântecul scriind prostii, cultura română intra în agonie. ”

    Am scris astăzi https://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/06/18/pericolul-care-ne-paste/

    Apreciază

 2. Carmen,ai încheiat răspunsul cu:
  „Să vedem dincolo de opțiunile noastre politice!”
  Ţi-am mai spus-o dar ţi-o repet,eu nu am opţiuni politice,nu sunt înregimentat în nici un partid,nu există nici un partid cu o doctrină clară,toate sunt de dreapta,de stânga, de stânga-mprejur,centru-dreapta,centru stânga,centru-centru,e de dreapta şi ia măsuri de stânga (şi vice-vercea),nici ei nu ştiu de care sunt!!!Eu fac analiza din „afară” şi deci pot judeca obiectiv!!!Despre icr şi băieţii „smekeri” care mişună pe acolo mi-am format o părere clară din expoziţia minunată,unde am admirat porcul roz cu zvastică,din poezia porno-vulgară recitată de un tânăr membru icr în direct la Mihai Gâdea (am uitat cum îl cheamă,poate mă ajuţi tu.ştiai că membrii icr au statut de diplomaţi???),şi din multe alte manifestări culturale de înaltă ţinută artistică. Despre Cărtărescu,dar mai ales Patapievici,mai bine tac şi nu scriu ce părere am despre ei.Te poţi delecta cu 20 de poezii semnate Mircea Cărtărescu aici:
  http://www.romanianvoice.com/poezii/poeti/cartarescu.php
  Despre Patapievici poţi afla foarte multe aici:
  http://www.ziaristionline.ro/2011/12/09/biografia-secreta-a-familiei-patapievici-de-la-nkvd-la-bnr-si-icr-de-ce-este-urat-generalul-rogojan-de-troika-tismaneanu-patapievici-plesu/
  Lecturare plăcută.
  Cu stimă şi consideraţie,
  Bogdan.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s