Curtea Constituțională Română, siluită și părăsită ca o prostituată oarecare

De câțiva ani asistăm observând scena politică la tot felul de gesturi care trădează relații mai mult sau mai puțin normale.
Înainte vreme CCR aproape că nu avea vreo activitate, și dacă ea totuși era se desfășura în spatele ” ușilor închise ”.
De când îl avem președinte pe Traian Băsescu situația s-a schimbat, la început nesemnificativ, după care , în perioada în care la guvernare a ajuns PDL –ul, CCR a început să fie curtată mai ceva ca o primadonă.
Toți politicienii se grăbeau să afirme ” sus și tare ” cum că orice hotărâre a CCR este obligatorie și nu trebuie comentată.
În ultimii doi ani, după realegerea președintelui pentru al doilea mandat, nici nu mai putem spune ” cu mâna pe inimă sau pe biblie ” că ne-a guvernat altcineva decât CCR.
Orice voia să întreprindă premierul Boc se termina cu o plângere la CCR din partea vechii opoziții.
E drept că și Curtea se purta la fel ca orice tănără curtată de prea mulți tineri.
Rezoluțiile Curții erau năstrușnice și surprinzătoare niciodată neștiind de la început cui îi va da dreptate aceasta.
Încerca să-I mulțumească când pe unii când pe alții dar, cred, că ultima hotărâre luată de comisia juridică din Parlament, cea de ieri, se datorează faptului că ea, Curtea Constituțională, a fost cea care a tranșat problema din iarna lui 2009 în legătură cu persoana care a câștigat alegerile. CCR a avut ultimul cuvânt în desemnarea președintelui României.
După ce au reușit să ajungă la putere, ca orice bărbat ce merge la târfe, usl-așii au uitat că până ieri o curtau și , ca să fie lucrurile clare că nu le mai folosește cu nimic relația, au adoptat rapid o inițiativă legislativă.

 

 

  „Comisia juridică a adoptat, miercuri, raport favorabil la Legea prin care se modifică organizarea şi funcţionarea CC, în sensul eliminării hotărârilor plenului Camerei, ale plenului Senatului, precum şi cele ale plenului reunit din categoria actelor asupra cărora Curtea se pronunţă cu privire la constituţionalitate. Raportul favorabil a fost adoptat cu cinci voturi “pentru” şi două voturi “împotrivă”. Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt deputatul PNL Cornel Pieptea şi senatorul PSD Georgică Severin. Camera Deputaţilor este prima Cameră Sesizată, forul decizional fiind Senatul. Raportul la această iniţiativă legislativă urmează să intre joi în dezbaterea plenului Camerei, dar şi la sesiunea de vot final. Dacă legea va fi adoptată de Parlament, aceasta ar putea simplifica procedura de suspendare a preşedintelui, pentru că aceasta s-ar putea face printr-o hotărâre inatacabilă la Curtea Constituţională. Partidele din actuala coaliţie au ameninţat în repetate rânduri că vor începe procedurile pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Romania Libera. ”

Eu am preluat acest citat de pe Politeía din articolul :Revista Presei – 14 Iunie / ” Cine plăteşte lăutarii? „.

Reclame

4 gânduri despre „Curtea Constituțională Română, siluită și părăsită ca o prostituată oarecare

 1. Seara bună! Carmen, se poartă ca niste hoarde care n-au nici un scrupul, nu respectă nici constituţie, nici legi, mint fără să clipească, n-au onoare, n-au cuvânt si, de fapt, nu guverneatză, doar demolează.

  Apreciază

  1. Nora, bună !
   Nu știu dacă tu îl urmărești pe Ion Cristoiu.Eu o fac seară de seară. Când apărea la Gâdea și-l ataca pe președinte, abia acum realizez făcând comparație, era veșnic plictisit. Acum pur și simplu se dezlănțuie, făcându-i proști pe colegii de platou dar de fapt se adresează celor care vizionează emisiunile, încercând să ne dezmeticească din lâncezeala în care suntem.
   Mergem ce adevărat spre dictatură, Nora, nu-i de glumă.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s