Unii mai și gândesc !

”principalul motiv pentru care premierul ține morțiș să meargă la Bruxelles este temerea că la discuțiile de la Bruxelles se vor discuta cu precădere subiecte legate de o creștere a unității politice a UE și se va bate în cuie Tratatul fiscal. PSD ar prefera abandonarea acestui tratat care impune stricte constrângeri bugetare în materie de cheltuieli. Victor Ponta declara dealtfel cu puțin timp în urmă că ar fi de acord cu renunțarea la această idee dacă și noul președinte al Franței, socialistul Francois Hollande, se va plasa pe această poziție. Ar fi fost mai corect pentru electoratul românesc dacă Victor Ponta ar fi avut curajul să spună adevărul, adică faptul că USL nu vrea să fie parte a acestui tratat fiscal, că se opune prevederilor lui, că vrea să renunțe la acesta și să fi avut și bărbăția să prezinte publicului și consecințele acestui refuz. Dar PSD nu a fost niciodată dispus să spună adevărul.
Uniunea politică pe care cancelarul german Angela Merkel o propune presupune restrângerea suveranității naționale și o integrare mai profundă a statelor Uniunii Europene, deci inclusiv a României. Ideea unui buget comun european, ca o consecință a acestei integrări, sau politici bugetare comune stricte îl sperie pe Victor Ponta și pe patriarhii USL. Căci odată cu responsabilitățile mărite ale UE marja de acțiune a unui guvern în domeniul pomenilor sociale se reduce în mod simțitor. USL își cunoaște foarte bine electoratul și înțelege că a recunoaște că se află în imposibilitatea de a-și îndeplini promisiunile electorale înseamnă să-i arunce pe acești votanți în brațele PP-DD, varianta româneasca a Syriziei. ”

Unii mai și gândesc și gândesc bine !

Miza jocului dintre presedinte, premier si parlament

Reclame

5 gânduri despre „Unii mai și gândesc !

 1. Ola,prietena ,scriu asa de prost ca am o am o tabletă iar degetele mele sint mai groase (de munca),si eu apas pe o litera si imi apare alta,no pasa nada de asta ,Poanta,nu conteaza ce face ptr el este important sa apara la tv.,ba chiar au inebunit toti romanii,vor sa fie vedete tv,uite pe la mije pe aici când nu le convine ceva se arata la tv, situatia reala a subiectului respectiv nu se vine cu minciuni sau cu propaganda electorala,se spune adevarul, ce imi place cel mai mult ca se implica; întelectualii in politica,cind nu sint de acord cu ceva să iasa in strada si să spună adevarul ,nu ca in tara sa fie manipulati si platiti sa faca ce li se ordona. Doamne tara mea ,de ce a trecut prin zeci de mii de chinuri. Nici la ora actuala nu are romani adevarati sa lupte ptr ea,am ajuns sa fac politica si din durere de tara.Prietena mea draga,eu xtiu ca in tara multi dintre intelectuali.nu au dus-o asa rau ,stiu si ma intreb acuma unde este dragostea de tara si iubirea fata de copii lor , a intelectualilor din tara,de ce sint lasi,sau se multumesc cu ce cistiga ei pe luna sa-si ajute copii si gata s-a rupt filmul,degeaba ne batem cu pumnul in piept. Mai inteligenti si mai harnici dar nimic nu este adevărat sintem falsi,draga mea ti-am spus vre-o data ca semeni cu Monica Macovei si la propriu si la figurat. Mii de pupici si scuze ortografia cred ca poți sa intelegi ce am vrut sa scriu.

  Apreciază

  1. Ola!
   Să știi că din obișnuință îndrept câteodată ce mi se pare greșit dar, cum tu ne-ai explicat din care motiv pățești astfel, m-am uitat pe tastatură și mi-am dat seama unde anume ai vrut să apeși.
   M-ai uimit cu asemănarea pe, care zici tu, o vezi între mine și MM. Sigur că aș fi onorată să fie adevărată dar…. poate la integritate ea există.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s